AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Diplomski odnosno specijalistički studij

pigetic

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Poštovani kolege/ice,

upravo sam bila u referadi (kod tete Sanje) kako bih osobno ispitala sve ono što je oko upisa ostalo nedorečeno.
Dakle, sve osobe koje ostvaruju pravo upisa u statusu redovnog studenta, imaju pravo izbora između redovnog odnosno izvanrednog studija. Prva godina diplomskog je za sve redovne studente besplatna, a da bi tako ostalo i druge godine, potrebno je zadovoljiti jedan od dva uvjeta. Ostvariti prosjek ocjena najmanje 3,5 odnosno ostvariti najmanje 55 ECTS bodova. Napominjem kako je naglasak stavljen na činjenicu kako su ti kriteriji trenutno važeći, dakle mogućnost njihove izmjene sljedeće godine nije isključena.
Ujedno, naglašeno je kako redovni student mora uredno ispunjavati svoje obveze, odnosno dužan je dolaziti na predavanja.
Svi ostali detalji vezani uz upise (uplata, broj računa, novi index...) biti će pravovremeno objavljeni na webu. Time je razgovor završen.
Ako bude netko od redovnih odlučio upisati izvanredno lista će se pomicati prema dolje(ili će upisati više izvanrednih nego redovnih a ne 50-50?). A onda ovi koji će sa pomaknutom listom dobiti mogućnost upisati redovno možda također neće htjeti redovno pa bi se ta lista mogla spustit i za više od 3-4 mjesta.

Nicole

Ako bude netko od redovnih odlučio upisati izvanredno lista će se pomicati prema dolje(ili će upisati više izvanrednih nego redovnih a ne 50-50?). A onda ovi koji će sa pomaknutom listom dobiti mogućnost upisati redovno možda također neće htjeti redovno pa bi se ta lista mogla spustit i za više od 3-4 mjesta.
ne vjerujem da je tako

obavijest o pravu na upis referira se na broj bodova, a ne na redno mjesto na listi

Sanjek

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
S obzirom da vas se puno javilo s pitanjima za Bjelovar pa da ne odgovaram svakom pojedinačno. Ovo vam je mail njihove kontakt osobe koju možete sve pitati [email protected]. Upisi traju do 18.10.
Program mogu upisati kandidati koji su:
-završili stručni dodiplomski studij po starim propisima ili
-završili preddiplomski stručni studij po novim propisima i stekli najmanje 180 ECTS bodova ili
-završili sveučilišni dodiplomski studij po starim propisima.

Završetkom programa dobivate potvrdu s kojom stječete uvjete za upis na diplomski studij EFRI
Cijena programa je 3800 kn

Potrebni dokumenti su:
1. Diploma ili Svjedodžba o završenom školovanju (kopiju + original na uvid)
2. Svjedodžbu mature ili srednje škole (zadnju godinu) za one koji nisu polagali maturu (kopiju + original na uvid)
3. Domovnica - kopija
4. Rodni list – kopija
5. Dokaz o uplati (uplatnica, ispis Internet bankarstva)
6. Upisni list - možete ga podići na porti Fakulteta, popuniti i priložiti sa ostalim dokumentima.
7. OIB – kopija nekog dokumenta s OIB-om
Upisi počinju 30.09.2013. godine i traju do 18.10.2013., u REFERADI u Bjelovaru (Antuna Branka Šimića 1, Bjelovar), kod voditelja NC Bjelovar Saše Alebića. Svaki radni dan od 15-18h. U subotu 05.10.2013. od 14-15h, a subotu 12.10.2013. od 11-14h.

nelija

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ne vjerujem da je tako

obavijest o pravu na upis referira se na broj bodova, a ne na redno mjesto na listi
slažem se s tobom Nicole.. ne vjerujem da će se lista pomicati, prije će više biti izvanrednih.

Nicole

i recimo da li se ispiti razlike moraju položiti do upisa u 2 godinu ili se oni prvo polažu pa onda ovi ostali,
Ispiti razlike moraju se prvi položiti. Tek nakon toga mogu se polagati ostali ispiti prvog semestra, tj. prve godine.

tattep

Može li netko od forumaša koji su položili ova tri ispita (OP, EUP i ULJP) koja neki od nas moraju položiti prije davanja ispita na I godini, napisati o kavim se ispitima radi, jesu li "teški" , odakle im literatura, koliko im je trebalo za spremanje istih...Ako je dobro gledam to bi nama koji nismo bolonjci značilo 15 ispita prvu godinu. Obzirom na rokove otprilike svaka dva mjeseca, za jedan mjesec bi trebalo spremati paralelno 3-4 ispita. Ideš...

I može li me netko uputiti gdje piše da završetkom specijalističkog imamo 300 ECS-a.

Domino

Jel ima netko informacije o baltazaru u zapresicu?
Jel mi se isplati uzet kredit?sta dobivam zavrsetkom?mogucnost zaposlenja,vrijednost diplome,bilo kakve informacije i dobre i lose?

Neo

Može li netko od forumaša koji su položili ova tri ispita (OP, EUP i ULJP) koja neki od nas moraju položiti prije davanja ispita na I godini, napisati o kavim se ispitima radi, jesu li "teški" , odakle im literatura, koliko im je trebalo za spremanje istih...Ako je dobro gledam to bi nama koji nismo bolonjci značilo 15 ispita prvu godinu. Obzirom na rokove otprilike svaka dva mjeseca, za jedan mjesec bi trebalo spremati paralelno 3-4 ispita. Ideš...

I može li me netko uputiti gdje piše da završetkom specijalističkog imamo 300 ECS-a.
Svaki je težak na svoj način. Meni osobno je bilo najteže ULJP jer ima dosta toga i treba doista znati. barem je tako bilo meni. Ako si stekao zvanje prvostupnika (što podrazumijeva polaganje razlike predmeta do stjecanja 180 ects bodova) sa dvije nove godine specijalističkog studija (60 ects bodova po godini) stječeš dodatnih 120 ects bodova što je ukupno 300 ects-a, te si u smislu stručne spreme "izjednačen" s bivšom VSS koja sada treba imati 300 ects bodova po završetku fakulteta.

Molim za pomoć!! Uspio sam biti na listi za stjecanje prava na upis specijalističkog studija i to u svojstvu redovitog studenta (uzimajući u obzir pripadajuće bodove). Međutim, u radnom sam odnosu, pa je za pretpostaviti da ću moći studirati samo u svojstvu izvanrednog studenta!? Ono što me više muči je nemogućnost da od bilo koga iz referade dobijem odgovor (nitko se ne javlja na telefon danima) na slijedeće; koliko dugo kao izvanredni imam pravo polagati ispite s prve godine specijalističkog studija, a da ne moram plaćati nepoložene ispite. Kada sam 2007. g. polagao RAZLIKU (koji su neki sada u obvezi) jedna akademska godina za izvanrednog je bila dvije godine. Da li je i sada tako? Ako nije, nemoguće je i graniči sa znanstvenom fantastikom 12 ispita s prve godine položiti u roku godine dana (rok koji imaju redovni studenti) i istovremeno raditi!! Ne znam da li ostali imaju ovakvih nedoumica ili ja ne kužim bolonju?!

LEOPARDA

Ja mislim da pravo polaganja upisanih predmeta traje godinu dana, kao i na strucnom studiju prve 3 godine, gdje izvanrednim studentima to pravo traje godinu dana a ne vise dvije godine, kao sto je do nedavno bilo.
Nije onda bolje upisat prvo samo tu razliku pa sljedece godine (ako se uopce uspije polozit ta razlika u narednih godinu dana) normalno upisat te +2? Ipak bi se to manje moralo platit nego tih 7300 kn?! A realno, male su sanse da se sve to polozi u tih godinu dana..

martina_sk

Administrator
Može li netko od forumaša koji su položili ova tri ispita (OP, EUP i ULJP) koja neki od nas moraju položiti prije davanja ispita na I godini, napisati o kavim se ispitima radi, jesu li "teški" , odakle im literatura, koliko im je trebalo za spremanje istih.
literaturu možeš nabaviti u kopiraoni između našeg faksa i parava, s tim nema problema. težine predmeta su srednje do teže, al ui u svakom slučaju lakše od radnog i građanskog. uljp i eup su tipa lokalne samouprave, a op je meni bilo lakše od ova tri navedena.

Nicole

Jel ima netko informacije o baltazaru u zapresicu?
Jel mi se isplati uzet kredit?sta dobivam zavrsetkom?mogucnost zaposlenja,vrijednost diplome,bilo kakve informacije i dobre i lose?
Završetkom specijalističkog studija na VŠPU Baltazar Adam Krčelić u Zaprešiću (konktretno projektnog menadžmenta), po mom mišljenju i iskustvu kolege, dobivaš rupu u džepu i borbu za priznavanje tog studija kao studija ekonomskog usmjerenja.

Osobe s tom diplomom bivaju eliminirane iz natječaja na kojima se traži npr. magistar, odnosno stručni specijalist ekonomskog smjera, a kao razlog se navodi da polje ''projektni menadžment'' pripada interdisciplinarnom području znanosti.

schuman

Sve je strogo individualno u životu, dvojica kolega koji su završili Baltazar u Zaprešiću, Nicole i ti ih više nego dobro poznaš, jedan je ostao na istoj plaći i istom radnom mjestu, a drugi (radi u Poreznoj sa mnom) je odmah postao mlađi inspektor, plaćica mu je skočila cca. 1200 kuna odmah...

Domino

Komunikologija bi navodno spadala pod drustveni smjer, financijski pod ekonomski, a za projektni sam i ja to cula
Hvala nicole i schuman

tattep

Hvala kolege Neo i Martina_sk. I ja imam brdo nedoumica u vidu kako sve to posložiti uz druge obaveze, uz jedno dijete, sa drugim pred porodom, pa putovanje u Zagreb... jel realno očekivati da se 15 ispita dade u roku godinu dana... Ali toliko dugo smo čekali ovaj specijalistički da mi je žao pustiti još jednu godinu, pogotovo jer ću biti na porodiljnom pa mi se čini da ću imati vremena za spremat ispite, a i na poslu će mi puno značit kad diplomiram.

leksi1802

Ja mislim da pravo polaganja upisanih predmeta traje godinu dana, kao i na strucnom studiju prve 3 godine, gdje izvanrednim studentima to pravo traje godinu dana a ne vise dvije godine, kao sto je do nedavno bilo.
Nije onda bolje upisat prvo samo tu razliku pa sljedece godine (ako se uopce uspije polozit ta razlika u narednih godinu dana) normalno upisat te +2? Ipak bi se to manje moralo platit nego tih 7300 kn?! A realno, male su sanse da se sve to polozi u tih godinu dana..
Slažem se kolegice.I ja cu prvo upisati samo razliku...jer stvarno nije moguce položit toliko ispita na 1.god,(pogotovo ne na ovom fakultetu)...cula sam da je i eup sada teži.Ovako cu sam bezveze dat 7200 kn, a realno je da se ne stigne.

schuman

Podržavam kolegu Nea da je na rubu ljudskih mogućnosti položiti tih 12 ispita, odnosno ako je za upis druge godine potrebno 55 ECTS, a prva ima 60 ECTS bodova, znači može se prenijeti jedan od obveznih ispita (ili jedan izborni, ali mislim da to neće biti slučaj)...
A od kolega koji budu morali polagati još ta tri dodatna ispita očekuje se čudo (u prijevodu novac!)...
Mislim da je u pozadini svega velika lova, jer će teško itko položiti dvije godine u dvije kalendarske, razliku od nepoloženih ispita plaćaš po ECTS bodu*100 kuna(tako mi objasniše u referadi Prava jer je ove naše nemoguće dobiti i NIŠTA NE ZNAJU ili se prave da ne znaju)...
Većina nas radi i imamo obitelji, a svi znamo kakav je ovo studij po težini...
Mislim da je u pitanju velika, velika lova...

tattep

Možda ovo nije pravo mjesto za postaviti pitanja o ispitama, ali vidim da nitko nije komentirao ništa u temama oko ispita , ali koje izborne predmete ćete upisati? Ja bi one "lakše" , ako postoje takvi.

nelija

Možda ovo nije pravo mjesto za postaviti pitanja o ispitama, ali vidim da nitko nije komentirao ništa u temama oko ispita , ali koje izborne predmete ćete upisati? Ja bi one "lakše" , ako postoje takvi.
hm .. ne znam koji izborni bi bili lakši, a koji teži..
dal ti je jednostavnije učiti po knjizi ili zakonima..

vidi koja literatura ti je lakša..

Dobri Duh

od kuda vam to da se može upisati samo ta tri ispita razlike, bez upisivanja prve godine studija??? i koliko bi to ako je moguće koštalo

jel netko zna kakvi su po težini ovi razlikovni ispiti: eup polit i uljp

sara1978

Podržavam kolegu Nea da je na rubu ljudskih mogućnosti položiti tih 12 ispita, odnosno ako je za upis druge godine potrebno 55 ECTS, a prva ima 60 ECTS bodova, znači može se prenijeti jedan od obveznih ispita (ili jedan izborni, ali mislim da to neće biti slučaj)...
A od kolega koji budu morali polagati još ta tri dodatna ispita očekuje se čudo (u prijevodu novac!)...
Mislim da je u pozadini svega velika lova, jer će teško itko položiti dvije godine u dvije kalendarske, razliku od nepoloženih ispita plaćaš po ECTS bodu*100 kuna(tako mi objasniše u referadi Prava jer je ove naše nemoguće dobiti i NIŠTA NE ZNAJU ili se prave da ne znaju)...
Većina nas radi i imamo obitelji, a svi znamo kakav je ovo studij po težini...
Mislim da je u pitanju velika, velika lova...
Potpuno se slažem, tolike ispite je uz rad nemoguće položiti u jednoj kalendarskoj godini, uz svu težinu I zahtjevnost. Pogledala sam literaturu i zaista je opširna.
Ja sam upala kao izvanredni student prilično visoko na listi i sretna sam radi toga, ali kad se sjetim koliko će odricanja biti potrebno da bi se ispiti davali koliko toliko brzo, malo me i strah. Rokovi su tako i posloženi da je gotovo nemoguće davati sve relativno brzo jer se preklapaju, a ja jednostavno ne mogu učiti tri ispita odjedno. Imam obitelj, sad sam na porodiljnom, ali uz bebaća je naravno teško i zahtjevno, ali evo neću reći nemoguće. Sretno nam svima.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks