AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Obiteljsko pravo s matičarstvom

mape5

Super Moderator
Nema roka. Iste sekunde po dobivanju pravomoćne sudske presude o razvodu braka može sklopiti novi brak.

Kaj, frendica već ima potencijalnog mladoženju il oće znat za svaki slučaj ak joj uleti kaj? :)

Ak je ovo drugo, možeš slobodno mene preporučiti: visok, plav, romantičan i kreditno sposoban... :D
phehehehehehehehe
visok, plav romantičan... sve je to okej, al najvažnije je da si kreditno sposoban :palacgore:

Ivaana

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ljudi, koji uče po novoom zakonu o osobnom imenu... više nema ograničenja kod prezimena bračnih drugova da moraju imati najviše 2 prezimena, sad mogu i više ili???

bojana_kc

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ljudi, koji uče po novoom zakonu o osobnom imenu... više nema ograničenja kod prezimena bračnih drugova da moraju imati najviše 2 prezimena, sad mogu i više ili???
U novom zakonu se ne spominje broj imena pa onda mislim da nije ograničeno

Kako to da još nema objava rasporeda ispita, a inače objave tjedan dana prije ispita?

Ernych

U novom zakonu se ne spominje broj imena pa onda mislim da nije ograničeno

Kako to da još nema objava rasporeda ispita, a inače objave tjedan dana prije ispita?
da i meni je sad već čudno :S a prošli put su početkom tjedna bili ispiti :S

bojana_kc

Ispit kod prof. Milas Klarić prošao dosta dobro, stvarno izvlači za dva, i postavlja potpitanja da se prisjetiš, neznam jel ima koja tolerantnija profesorica na faksu od nje, 3 sam dobila. Pitala : posvojenje kod maloljetnika, mogu li dati dijete na posvojenje maloljetni roditelji, lišenje poslovne sposobnosti, nekoliko pitanja o tome, ko lišava, ko predlaže lišenje . . . Kolegice pitala poništaj braka, ostale bračne sporove, pretpostavke i tako, ugl ponavljana pitanja sa foruma :)

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
prof. prošao dosta dobro, stvarno izvlači za dva, i postavlja potpitanja da se prisjetiš, neznam jel ima koja tolerantnija profesorica na faksu od nje, 3 sam dobila.
Slažem se. Vrlo ugodna ispitna atmosfera i korektni kriteriji kod Milas Klarić. :palac-gore:

ethela

Pozdrav,ljudići,obzirom da se bacam na učenje obiteljskog zanima me iz koje knjige učim,iz one iz 2003.ili 2007 godine??

bojana_kc

Meni je prof rekla da iz knjige iz 2003. treba samo prvo poglavlje o uodu i matičarstvu i nakraju knjige iso o matičarstvu onih 10 stranica, a iz nove sve ostalo.

niktitanik

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
koja je najbolja skripta za obieljsko
Bila sam sada na predavanjima za izvanredne i obje profesorice su rekle da su skripte loše i da treba učiti iz knjiga i to Obiteljsko pravo za pravni faks, a Matičarstvo iz knjige za Upravu.

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
obje profesorice su rekle da su skripte loše i da treba učiti iz knjiga
Hahaha, a što će ti drugo reći. :) Kolegij je i ovako prelagan, a problem je što mnogi ne znaju učiti s razumijevanjem integralnu verziju materije iz skripte, pa kliznu na ispitu. Osobno znam desetak ljudi koju su položili samo sa skriptom.

niktitanik

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Hahaha, a što će ti drugo reći. :) Kolegij je i ovako prelagan, a problem je što mnogi ne znaju učiti s razumijevanjem integralnu verziju materije iz skripte, pa kliznu na ispitu. Osobno znam desetak ljudi koju su položili samo sa skriptom.
A kada si ti točno položio taj ispit?

Aine

Bila sam sada na predavanjima za izvanredne i obje profesorice su rekle da su skripte loše i da treba učiti iz knjiga i to Obiteljsko pravo za pravni faks, a Matičarstvo iz knjige za Upravu.
Zašto ovaj zanimljiv (barem meni) predmet uopće učiti iz skripte? Ja sam baš uživala u učenju obiteljskog što nije tako česta pojava na našem faksu. Obje profesorice su fenomenalne, ispit je više kao nekakav razgovor i meni je ovaj predmet najdraži od svih. Lijepo nauči i na ispit bez straha ;)

kristinac

pozz...tko je bio na obiteljskom pravu na predavanjima za izvanredne studente neka kaže svoje dojmove? koja je literatura potrebna za taj ispit?

Marinchy

Ljudi,

koliko je bitno naučit "zakon o umjetnoj oplodnji?"
Ako je uopće toliko bitno!

Hvala.
Ja sam ga učila, ali nisam dobila ni jedno pitanje iz njega kod Milas Klarić.
Možda je prof. Majstorović bitan jer nam je ona držala predavanja i rekla da ga naučimo (bar prošle godine), al mislim da to nije toliko bitno..
Možda pročitat par puta radi sigurnosti!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks