AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Obiteljsko pravo s matičarstvom

ethela

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
POzdrav,ljudovi! Evo i mene tu,pa da pitam da li je dovoljna ona skrita od ive,i zakoni za prolazak,nekih 2 tjedna učenja? Hvala :)

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
nekih 2 tjedna učenja?
u, i previše. ono, ako baš učiš, jel... :)

e dovoljna ona skrita od ive
je. udri po njima. samo dopuni dio oko bračnog posredovanja. to u skripti fali.

i ljudi, ajte molim vas, ako netko napokon dopuni kvalitento u skripti taj dio oko posredovanja neka šibne natrag mejlom u skriptarnicu, pa da imamo jednu cjelovitu kvalitetnu skriptu za sve!

sanja92

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pitanja od jučer kod prof. Majstorović: tko ne može posvojiti, postupak posvojenja, konvencija, zdravstvena prava, načela skrbništva, izvadak i potvrda.
Sve pohvale, 4 u indeksu.

Stefan

Također sve pohvale prof. Majstorović za ugodno ispitivanje! Pitanja: prestanak braka (razlozi),
poništenje braka, mjere kod prava djece (onih 6), lišenje rod. skrbi (zašto dolazi do...)!
Stetno svima :)

Darijana

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ekipa tko je učio iz nove skripte da li su obuhvaćeni u njoj svi zakoni: obz, zakon o maticama i zakon o osobnom imenu ili ih treba posebno uciti? ako netko zna...

Stefan

Hvala. :) Ja sam učio po skripti, koja je dosta dobra, ali sam samo
neke pojmove pogledao u knjizi, tipa: osporavanje majčinstva/očinstva...
Što se tiče zakona, to sam isto naučio, a i ppreporučujem, jer putem njih skužiš dosta toga...
Mislim, ja sam ovaj ispit spremao skoro 1,5 mjesec, ali
sam doslovno upio gradivo (XD), ali isto sam čuo da su
ga neki učili po tjedan dana i prošli! Dakle, sve ovisi
na koju ocjenu ciljaš itd.

Little Sju

položila sam u prvom roku. kao i svi - učila iz skripte (i to stare) i naravno usporedila s onim aktualnim što piše u zakonima, a pročitala sam i poglavlja knjiga i bila na predavanju. zašto sve to? zato što mi je kolegij Obiteljsko pravo s matičarstvom bio pravi gušt slušati i pripremati se za ispit.

Darijana

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
prošla danas kod prof Majstorović, dobila 4, pitanja poništaj braka, zdravstvena prava djeteta, i promjena osobnog imena. za profesoricu same pohvale,najbolja od svih do sada, ljubazna, sali se, ima strpljenja i razumijevanja, stvarno odlična! tko bude odgovarao kod nje ne treba se ništa bojati... eto toliko od mene

ethela

Eto,i ja sam prošla kod Milas-Klarić sada na ovom roku 18.2...i žena je stvarno ok,ne cjepidlači,strpljiva je i stvarno je ok.Učila sam iz skripte nekih 10-tak dana :) Pitala me-utvrđivanje očinstva priznanjem,posredovanje kod razvoda, i mjere za zaštitu osobnih prava kod djece.Sretno svima dalje :)

KMV1

ispitna pitanja : definicija braka, sve o skbništvu, presumpcija majcinstva, razlika bračne i izvanbračne zajednice

ispit nije težak, najbolje je učit po zakonu i posebice obratit pažnju na rokove

preporucujem skriptu paralelno sa zakonom uspoređivat, tako ce tekst skripte bit puno jasniji

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks