AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Otkazi u JU

raznolikost

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Petrov: "Prva učinkovita reforma je u javnoj upravi. To je definiranje kriterija za zapošljavanje, uvođenje profesionalnog menadžmenta kakav je nedavno predložila (.pdf) saborska zastupnica Dalić. To znači definiranje plaća po učinkovitosti, mogućnost koji danas nemate. Može se napraviti i prekvalifikacija dijela ljudi. Država ima puno zaposlenih u javnom sektoru koji nisu potrebni, tako da će biti otkaza, ali to se prvenstveno odnosni na političke uhljebe."

fakin

Super Moderator
iako su to samo političke igrice kad bi se ovako nešto napravilo to bi bilo FANTASTIČNO za našu struku i procvat našeg zvanja...
lijepo piše da bi se dijelili otkazi političkom kadru i zapošljavali profesionalni službenici te se plaćali po učinkovitosti, a ne po poznanstvu...

ponavljam, ako se tako nešto ostvari to će biti nešto najbolje za našu struku otkad imamo državu, samo naprijed mostu, petrovu i profesoru podolnjaku u toj namjeri...

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Po prvi puta u HR demokraciji ušli smo u fazu da netko više nije u poziciji davati lažna obećanja. Konkretno mislim na Petrova. Frajer može zajebati samo jednom. Učini li to, politički će poptuno izgoriti. Dokraja. Ne bih davao ruku u vatru ni za koga, pa tako ni za njega, ali trenutno mu vjerujem. 19 mandata nije zafrkancija.

Aine

a vrlo jednostavno, hrvatski politicari su takvi. onaj uber dramaticni govor nakon objave rezultata mi je jednostavno bio previse. i jos nesto, ne znam da li si pogledao zanimanja tih 19 novih zastupnika. to mi je za ispovracat se.

fakin

Super Moderator
podolnjak - profesor ustavnog prava na našem faksu
prgomet - liječnik (otorinolaringolog) i profesor na medicinskom faksu
petrov - psihijatar, trenutno gradonačelnik
lovrinović - ekonomist i profesor na ekonomskom faksu
kovačić - profesor na dentalnom faksu i gradonačelnik
petrina - načelnik
rusak - profesorica i pomoćnica dekana na pmfu
ambrušec - magistrica agronomije, trenutno načelnica
matulić - vlasnica tvrtke specijalizirane za projekte EU
šimić - pravnik i rukovoditelj kraša
strenja linić - neurologinja i trenutno nezavisni vijećnik
dobrović - profesor na fsbu
panenić - magistar ekonomije, načelnik jedne od najmodernijih općina u državi
bulj - Miro Bulj: Misto u Saboru koštalo me - 148 kuna! > Slobodna Dalmacija > Hrvatska
katalinić - profesor je matematike i informatike, suvlasnik informatičke tvrtke, dragovoljac Domovinskog rata, oženjen i otac trojice sinova. Nije bio, niti je sada, član ijedne političke stranke, no javnosti je poznat kao predsjednik Udruge Krizni Eko-stožer Marišćina koja se bori za principe ekološkog gospodarenja otpadom
šimić - pravnik, pokrenuo inicijativu GOGO
petrijevčanin vuksanović - Profesorica je hrvatskog jezika, a zaposlena je kao informatologinja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. V
klobušić - profesor informatike, zaposlen u osnovnoj školi
mišić - poduzetnik i član predsjedništva udruge Promijenimo Hrvatsku
martinović - odvjetnik za kazneno pravo

eto, što fali zanimanjima tih 19 ljudi? da je ovakvih prvih 19 ljudi u hdzu ili sdpu hrvatska bi danas bila visoko razvijena srednjoeuropska država...

fakin

Super Moderator
ma dobro ovo su taktički potezi, pa naravno da neće u ovakvim trenucima govoriti kome će i što nuditi...

ne bi me na kraju začudilo da most da podršku sdpu uz uvjet reforme, a čak bez ijednog položaja u vladi...iako mi se sviđa još jedna izmišljena informacija da bi most htio ministarstvo pravosuđa, financija i uprave. to bi bilo fantastično jer bi u hdzovoj vladi ta tri resora držali turudić, šuker i rimac.

a ako će nam pravosuđe držati turudić, financije šuker, a upravu rimac jao si ga nama i ovaj fakultet se može komotno ugasiti.

Aine

znas koja me nj reforma brine? privatizacija zdravstva.znam da je to trend zadnjih godina u mnogim srednjeeuropskim i zemljama jugoistocne europe, ali meni je zaradivanje na bolesnim ljudima neprihvatljivo u bilo kojem obliku i iz bilo kojeg razloga. ma jao si ga nama ako se hdz vrati na vlast uopce, a da ne govorimo o turudicu, strucnjaku sukeru & co. degute mi je sto reformu javne uprave najavljuje nacelnica male opcine koja se vise puta javno protivila upravo tome. most nije napravio unutarnju cistku koju su sad primorani napraviti u ovih dva tjedna, a nacin komuniciranja sefova mosta koje mozemo pratiti ovih dana mi odaje mi dojam neiskustva, a tu prvenstveno mislim na petrova koji nepoznaje osnovne politicke pojmove. ovo njihovo konstantno isticanje programa i famoznih reformi je po meni cista demagogija.

pigetic

Slažem se sa ovime što Aine govori, niti ja nisam sklon slaviti prije nego vidim rezultate a to je u našoj politici stran pojam ali u svakom slučaju dobro je da se malo zavrtilo. Vjerojatno tu ima svakakvih ljudi kao i u svakoj grupaciji, međutim meni je osobno Prgomet imao jako dobre stavove otkad je otišao iz HDZ-a i smatram da je on ok, prof. Podolnjak mi je isto koliko ga znam jako čovjek na mjestu a k tome i vrstan stručnjak a i ovaj Petrina mi se čini kao pozitivan ''luđak''. Za ostale ne znam, Petrov mi je malo sumnjiv ali vrijeme će pokazati kad krene prava stvar a prestanu obećanja i pričanja.

fakin

Super Moderator
pa to kažem, sve je bolje od mafijaško-rodijačko-nesposobnog hdza...možda izgledaju moji postovi optimistično previše, ali ja se ne nadam ničemu previše, ali zaista ne želim da mi u 2016. godini ministri budu turudić, rimac, vaso, šuker, jandroković i slični.

uniball

@Aine, nama je i sad zdravstvo privatno. Stvar je samo za država upravlja novcem, a znamo kako njime država "upravlja". Prislino ti se ili će ti se, kad se zaposliš, otimati za zdravstveno (koje nećeš trebati ili htjeti koristiti), a prisilno će ti se i otimati za mirovine kojih uskoro više neće ni biti, niti će ih naša generacija vidjeti.

Po meni, jedini dobar program, kojeg je pisalo 40 stručnjaka i ljudi od iskustva, je onaj od stranke Pametno.org
Tamo se čak spominje i Koprićev model decentralizacije lok.smoupr. s kojim se slažem.
Nažalost, među biračkim tijelom naše domovine, takvi ljudi, među kojima i znanstvenici CERN-a, nemaju šansu ući niti ma parkiralište, a kamoli u Sabor ili, da ne spominjem, participirati u izvršnoj vlasti.

MOST je enigma, nepoznanica, Lovrinović mi se ne sviđa. Niti njegove ideje (printanje novca i suspenzija valutne klauzule). Sva sreća da ne postoje političko-pravni mehanizmi za takav luđački fiskalno-monetarni manevar.

Činjenica je samo da je provjetrio ustajali i smrdljivi HDZSDP zadah.

fakin

Super Moderator
nakon sdpa, a pogotovo hdza, i manjih stranaka, napokon imamo šansu da dođu normalniji i pošteniji ljudi na vlast.

ono što je most prema hdzu i sdpu to je pametno prema mostu. vjerujem da ćemo za 8 godina imati na vlasti stranku tipa pametno. samo pomalo, da nas većina normalno i moderno razmišlja danas bi most već bio prošlost, a ne da mu se moramo veseliti kao zadnjoj slamci spasa...

pigetic

ja mislim da će stranka tipa pametno prije za 80god nego za 8 imati šansu doći na vlast i to ako razvoj u međuvremenu ne resetira neki globalni ili lokalni rat. Daleko smo mi od potpune demokracije a pogotovo od razvijene demokracije, nije dovoljno da instituti postoje samo, trebaju ih ljudi shvaćati pa onda i moći rabiti na pravi način.
Slažem se za reforme JU, apsolutno podržavam sve što su Koprić i ostali pisali zadnjih godina pa i desetljeća od čega se poduzelo vrlo malo.

fakin

Super Moderator
nema ništa posebno novog osim što je petrov postavio fantastičan zahtjev. znači obje stranke imaju šansu da ne budu novi izbori. ako neće ući u zajedničku koaliciju onda će za nove izbore biti krivi sdp i hdz, a ne most. svaka čast po meni

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks