forum
<i>automatski bot</i>
Tema kolegija: Politologija
Skriptarnica kolegija
Skriptarnica kolegija
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
da,moraš ih znat poredat kronološki od Konfucija pa sve do Fukuyame.Nije problem zato što su razmaci između pojedinih autora minimalno 100 godina.Uglavnom pazite se se usmenog.Mozete dobiti gadna pitanja.Ja sam dobio 1.Pojam države 2.Teorija prirodnog prava 3.Neopluralizamda to sam si već prenjela. . . al mi nije jasno, kakav je to kronološki red. . . mislim da je recimo Platon živio prije od Hobbsa. . .
Ono naprijed nije kronološki red koji se traži na ispitu,ono su godine pojedinih kasnijih izdanja tih djela (ima nekih točnih godina nastanka ali vrlo malo). Ne treba baš pamtiti godine ovih ranijih djela (bar ne do 20.st),lakše je zapamtiti redosljed autora (i naravno znati njihova najznačajnija djela).da to sam si već prenjela. . . al mi nije jasno, kakav je to kronološki red. . . mislim da je recimo Platon živio prije od Hobbsa. . .
Bernstein pripada socijalizmu, preciznije revizionizmu (odbacuje potrebu za nasilnim prekidom s kapitalizmom radi ostvarenja socijalizma), a Kavanagh je bitan za pitanje subkultura, a gdje točno pripada nisam ziher (mislim da je biheviorist).ima nas jako puno na ispitu pa se nadam da će ponavljat pitanja,ha ha!
zna li netko možda kojem pravcu pripadaju Bernstein i Kavanagh?
dal se može išta prepisat?čula sam sa prošlih rokova da može!
KONSOCIJACIJSKA DEMOKRACIJA - karakteristična za duboko podijeljene, ali stabilne zemlje; 2 ključna kriterija: postojanje segmentiranog društva i podjela izvršne vlasti među političkim elitama; Lijphart(1977.)Sonia,možeš li mi odgovoriti na slijedeće pitanja,ja ću ti napisati svoje odgovore ali nisam 100% sigurna pa trebam i tvoje mišljenje:
1.3 pitanja za konsonancijsku demokraciju su:-obilježava stabilne zemlje
-dolazi do stvaranja institucija
-podjela vlasti među udruženim elitama
2.odlike nacinoalizma:da je intenzivan i agresivan.
3.postmoderno stanje-je stanje koje govori o prirodi pojedinca i fluidnosti društvenog života , doprinosi procvatu političkih zahtjeva i stajališta.
Ti samo napiši ako mi je šta krivo,ako ti misliš drugačije,jer kod 1. i 3. sam sama zaključila šta bi bio odgovor.
Čimbenici su ti svašta, ne možeš nabrojati sve: obitelj, škola, radno mjesto, mediji...užasno teško se čini..ja samo to ću učiti do 5 mjeseca..
sad sam tek na pol.socializaciji..
i neznam koji su čimbenici socijalizacije??
Knjigu sam pročitala (što svima preporučujem) i podvukla si ono što mi se činilo bitno pa to malo ponovila. Onda ti je puno lakše povezati neke pojmove, autore i doba kad su djelovali koji se pojavljuju u skripti i sve ima puno više smisla. Kad učiš samo iz skripte, možeš jedino napamet naučiti. Naravno da mi se neki likovi nisu činili previše bitni pa ih nisam ni zapamtila, a trebaju za pismeni, je.. ga. Sve to naučiti je moguće, al nemam toliko vremena pošto na poslu provedem najveći dio dana. Inače, počela sam sastavljati neku skriptu po knjizi plus odgovori na pitanja koja se pojavljuju u pismenom. Vjerojatno ću ju završiti preko vikenda pa ak misliš da će ti biti od koristi, pošaljem ti na mail čim bude gotovo.ja sam imala ista pitanja kao i ti cvicha!meni je bilo koma, ja sam odma odustala...iz čega ti učiš, baš iz knjige ili neke skripte?jer vidim da frajer traži detalje detalja!
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.