AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Radno i socijalno pravo

jelenko.wt

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ispit je bio danas u podne.

za mene je prošao savršeno. vukla sam članstvo MORa, sindikalni predstavnik i aktulana mirovina i još nešto za mirovinu. MOR sam znala ok, ZOR nekaj napola(pitala me koja je razlika između sindikalnog povjerenika i predstavnika, rekla sam da je nema, na kaj me ona malo čudno pogledala i rekla da je ogromna razlika). iz mirovinskog sam rekla da bi htjela vući drugu karticu pa sam izvukla koji su uvjeti da članovi obitelji mogu dobiti mirovinu nakon smrti osiguranika, to sam znala samo reći da umrli mora biti mirovinsko osiguran. nakon tog me pitala uvjete za prijevremenu mirovinu, pa sam rekla 60god i 35 staža. mislila sam da će me rušiti bez treptaja al rekla mije da pošto sam MOR i ZOR znala solidno (?!) da mogu dobiti samo 2.
meni je mozak stao jer mi je to zadnji ispit i nisam uopće mislila da ću proć jer sam mirovinsko pročitala samo jedanput, a znam kolko se ljudi muče oko ovog ispita

ugl ako planirate nju uhvatiti obavezno dobro naučite knjigu, bez tog nema prolaza, također ZOR (možete po njenim pitanjima). meni je to puno lakši dio nego ostatak gradiva, a i dobila sam dojam da ako ovo znate ok da ne traži da tolko dobro znate ostalo. 3 su hrpe pitanja kak je već netko rekao: Ravlić, ZOR i ostatak.

sretno!!!

mm1306

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Jučer je dosta ljudi prošlo kod Grgurev, pa tako i ja. Izvukla sam obveze agencije prema ustupljenom radniku, uloga ovlaštenih vještaka u mirovinskom sustavu i nekakve pravne izvore u radnom odnosu (to nisam znala). Jedino sam prvu karticu znala super, još me pitala par podpitanja, drugu karticu sam znala polovično i uz to me još pitala uvjete za invalidsku mirovinu i nešto sitno prof. rehabilitacije, odmah sam joj rekla da ne znam zadnju karticu, na što mi je ona postavila isto pitanje iz te nove knjige, nekakve međuradne akte ni to nisam znala, pa me pitala da sama izaberem nešto iz knjige, na što sam ja bubnula kolektivne ugovore i to sam stvarno znala i dobila 2 u indeks :) čak mi je rekla da bi dobila višu ocjenu da sam znala na prethodna dva pitanja odgovorit, no to mi nije bitno, glavno da sam prošla. Po meni je prof. Grgurev super, dosta pomaže i stvarno pita osnove, nisam dobila dojam da ide u neke detalje :) sretno svima na idućim rokovima :)

mape5

Super Moderator
ja frknula jučer na radnom, sve sam nešt natucala.
izvučene kartice:
izvori radnog prava, prijenos godišnjeg odmora
i neka situacija s poljoprivrednicima iz Mirovinskog
- da sam znala da mogu, tražila bi da izvučem drugu karticu jer sam jedva pročitala pitanje kolko mi je bilo zbunjujuće :D (stupida) btw, to je nekaj s početka mirovinskog.
od podpitanja-profesionalna rehabilitacija ono koji su uvjeti za prof.reh. pa ko može prenjeti cijeli godišnji odmor u sljedeću god. kaže da su to pomorci i još neki , i na čem sa zveknula- godine za starosnu mirovinu i godine mirovinskog staža. ja zapravo zadovoljna pitanjima al sam se stiltala na tom pitanju za mirovinu :D -valjda prejednostavno pitanje na koje uopće nisam obraćala pažnju, znajući to. Inače znala sam odgovor al sam se smotala. sam ispit mi nije bio stresan jer zapravo i nisam očekivala prolaz i nisam baš Mirovinski zakon nešt naučila, onak površno što je zapravo rezultiralo padom. Rješit ću ja to najesen ;)

bojana_kc

A znači može se kod prof Grgurev tražiti ponovo izvlačenje jednog pitanja ako prvo izvučeno neznamo?

enna

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ima neko sa prezimenom na H da javi kod koga je bio ?
I da zna li.itko zasto Vukorepa ne ispituje ? Hvala

mape5

Super Moderator
iz skripte sanjek-pazite na dio koji se odnosi na mirovinsko-ima dosta promjena tak da si uskladite sa zakonom, u skripti su stari podaci

mape5

Super Moderator
Molim da mi netko napiše koji dan i u koliko sati je bio ispit.
Hvala!
30.06. 12:00 tmt 14 ko je ispitivao ne znam :D bila je ženska
s naočalama

mirovinsko je cijeli novi zakon izašao, neznam jel se baš isplati iz skripte raditi
ja sam čitala i skriptu i zakon... trebalo bi ispraviti. Možda se potrudim za dobrobit studenata :D

laminat

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ima neko sa prezimenom na H da javi kod koga je bio ?
I da zna li.itko zasto Vukorepa ne ispituje ? Hvala
nažalost, Vukorepa je teko ozlijedila leđa na skijanju prije više od pola godine

nije trač, osobno sam čul od Koprića

monalisa

Pozdrav svima, može li mi netko, molim vas, razjasniti nešto u vezi nove knjige Osn.radnog prava. Uspoređujem knjigu i skriptu, i u skripti ima veći dio gradiva koji govori većinom o socijalnim sustavima, socijalnoj zaštiti. U skripti taj dio počinje sa natuknicom o dobročinstvu i javnoj pomoći. Ja o tome ničemu ne mogu naći u knjizi, dal sam krivo kopirala knjigu, ili što?? U knjizi imam poglavlja ust.načela o radu, pa radno pravo, izvori, i mor. A u skripti je i o socijalnim sustavima, jel to neka pogreška? Molim vas ako netko zna da kaže.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks