AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravni pravnik - egzotično zanimanje

saga

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Zna li netko kakvu titulu dobivamo nakon diplome? Frendica s drugog faksa kaže da će imati 5 skraćenica, a ja joj nisam znala odgovoriti kak je to kod nas. Čisto radi znatiželje ak netko zna tnxić :)
hrv: Stručni/a prvostupnik/ca javne uprave

eng: bacc. pub. admin.

lana123

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Evo prvi puta vidim ovaj forum i drago mi je da se navedena tema započela. Ja sam upravni trogodišnji studij na Društvenom veleučilištu u Zagrebu završila krajem 2004.g., zaposlila sam se nakon godine dana i radim u struci odonda. 2005.god. sam upisala Pravni fakultet u Zagrebu po bolonji, na 4.godini sam sada, sa time da mi se skoro ništa nije priznalo od ispita, morala sam ispočetka sve upisati.Samo sam htjela reći da je pravo teže od upravnog studija na Veleučilištu u Zagrebu za samo 10%. Mislim da se premalo vrednuje naše zanimanje, iako osobno sam dobila posao koji je u redu,u skladu sa spremom.

BONDGIRL

Ha,fučkas ti ta pozitivna iskustva kada je ona morala upisivati pravni fax da bi bila nešto u životu.
Mislim da bi bilo jednostavije onda upisati pravo pa ti uz to netreba upravno pravo ni najmanje!
Ugl ja još nisam vidjela niti jedan oglas za radno mjesto gdje se traži upravni pravnik...samo znam da sve više i više gubim volju za ovim faxom:sad:

IVACA01

Očito je da taj faks nikad nećeš niti završit ili si već davno odustala pa sad na forumima omalovažavaš upravne pravnike samo da bi se ti bolje osjećala jer nisi diplomirala..Koliko mi se čini puno je tu propalih studenata upravnog prava koji rade isto što i ti, da si upisala Poljoprivredni fakultet i njega ne završila isto bi govorila za njih kao za upravne pravnike. Ja sam stručni prvostupnik javne uprave i znam koliko je težak taj faks i koliko sam se namučio da diplomiram i steknem svoje zvanje i ne pada mi na pamet omalovažavat nešto za što sam se jako namučio da dođem do toga..Zato bi poručio svima vama koji degradirate to zvanje da diplomirate pa da vidim onda hoćete radit isto..Također bi i ja mogao postavit temu koja je uloga u društvu diplomiranih pravnika naspram magistara pravnih znanosti? ili doktora znanosti...Svako zanimanje je individualno i kao takvo se treba i tretirat,a da bi postigao nešto u životu ne trebaš čak niti diplomu srednje škole.a kamol fakulteta, i onda se postavlja pitanje samo po sebi koja je svrha školovanja za upravnog referenta koji je SSS, naspram nas upravnih pravnika,također po vama bi se ukinit dosta srednjih škola jer su to sve egzotična zanimanja..šta će nam ekonomisti srednje stručne spreme kad ima dovoljno magistara ekonomije?.diplomirani pravnik danas je također egzotično zanimanje po meni,magistara pravnih znanosti ima potpuno dovoljno i ne vidim kakve oni šanse imaju prilikom zaposlenja naspram magistra.

bella kiss

pravnik?
Ne mogu vjerovati da se nitko nije na ovu temu javio čak 5 godina!?
Studenti su u nas golublje ćudi, a kokošje pameti, to mi je odavno jasno. I sam sam takav bio.
Završio odavno višu upravnu, nastavio pravo 20 godina poslije. Dao razliku i još 5 ispita.
Oženio se, djeca vise nad glavom svakog trenutka, do spavanja, pa završio nisam, fali mi 6 ispita koja nikad neću dati.
Zašto sam morao ponovo, npr. polagati Financije?
Profesorica Lončarić je predavala i na višoj, a i na pravu. Nije mi priznala položen ispit na višoj, pa sam morao ponovo upravo kod nje polagati na pravu.
Ustav isto tako.
Odem kod profesora Smerdela na pravo, pitam hoće li mi priznat nešto, on veli - Ne, ti si položio Ustavno uređenje SFRJ, ja si mislim, a što bih drugo u to doba, te položim ponovo isto to.
Upravna znanost. Priznaju pola, ako si položio Nauku o upravi kod određenog profesora.
Jer valjda su tada na višoj postojali i neki profesori bezveze, pa im se ni položeni ispit ne prizna.
A to što sam kod profesora B.B. tadašnji Komunalni sistem polagao godinu dana, to mi ništa nije značilo?
A sve je to slična tematika.
Problem je u tome, što te nitko živ ne jebe kao upravnog pravnika. Ispiti jednake težine polaganja kao na pravu. Dva manje.
Jedino si sa pravnim fakultetom gospodin.
Imam ja o tome puno za pričati, ali nemam kvalitetnih sugovornika, pa ovako, nabacujem udicu.

Ne razumijem zašto ne puštate moj prethodni tekst.
Zaustavili, čekate odobrenje nekoga tko je na kavi, doma, ili ga jednostavno ne možete naći, a bitan je da bi odlučio?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks