AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Diplomski odnosno specijalistički studij

Melanie

Bakalar
martina, tvoja sposobnost je ono što će ti jedino pomoći kad ćeš tražiti posao. vjeruj mi, prošla sam to do sada 3x. znanje... nažalost malo se toga traži od onoga što su nas učili na fakultetu, traže se više neka druga znanja (računovodstvo, knjigovodstvo) i vještine (office paket, osnove web dizajna i sl.). kako je rekla kolegica danas - kakav god da se studij ustroji za javnu upravu mi ćemo uvijek biti "oni koji nisu uspjeli upisati pravo" (pritom nikoga ne zanima podatak da ima nas koji smo željeli studirati upravo ovo) i oni koji se oduvijek klasificiraju kao: "pif, viša upravna". a koja god vlast da dođe i kakav god ustroj bio - svi oni imaju rođake. a i ako nemaju - ne zanima njih studij javne uprave u bilo kojem obliku. znam jer iz "kuće" u kojoj radim dva profesora sjede trenutno u ministarskim foteljama. do prije pola godine su me hvatali za ruku po hodnicima da im pripremim ovo i ono za Sabor (iako sa Saborom nemam veze), a sada prođu hodnikom bez odzdrava na: "dobar dan". to je, nažalost, naša hrvatska realnost. ja vam se svima divim na optimizmu... jer ja ga ne vidim.

True! Potpisujem svaku riječ! I, btw, još nije kasno za VERN ili neko drugo privatno veleučilište, visoku školu... ako ne za stručni, onda za specijalistički studij. :wink5:

Nije kasno, ali, na žalost nisam u mogućnosti upisati si diplomski specijalistički studij na nekom privatnom faxu, pogotovo na Vernu gdje jedna godina košta 50 000kn, znači 2 godine specijalističkog, 100 000kn... hooly šiit... no... nemam tolko... :crazy:
Možda, eventualno, da osvojim na lotu... da... ili, mi tata odjednom ode u politiku, pa nam se nulice na računu počnu lagano povećavati... :thumb22:

A što se tiče komunikacijskog m. u Zaprešiću, znam par osoba koje su to išle, i rekli su da je ok, da nije teško... .. u svakom slučaju, mačji kašalj naspram ovog... :cool:

martina_sk

Administrator
martina, tvoja sposobnost je ono što će ti jedino pomoći kad ćeš tražiti posao. vjeruj mi, prošla sam to do sada 3x. znanje... nažalost malo se toga traži od onoga što su nas učili na fakultetu, traže se više neka druga znanja (računovodstvo, knjigovodstvo) i vještine (office paket, osnove web dizajna i sl.). kako je rekla kolegica danas - kakav god da se studij ustroji za javnu upravu mi ćemo uvijek biti "oni koji nisu uspjeli upisati pravo" (pritom nikoga ne zanima podatak da ima nas koji smo željeli studirati upravo ovo) i oni koji se oduvijek klasificiraju kao: "pif, viša upravna". a koja god vlast da dođe i kakav god ustroj bio - svi oni imaju rođake. a i ako nemaju - ne zanima njih studij javne uprave u bilo kojem obliku. znam jer iz "kuće" u kojoj radim dva profesora sjede trenutno u ministarskim foteljama. do prije pola godine su me hvatali za ruku po hodnicima da im pripremim ovo i ono za Sabor (iako sa Saborom nemam veze), a sada prođu hodnikom bez odzdrava na: "dobar dan". to je, nažalost, naša hrvatska realnost. ja vam se svima divim na optimizmu... jer ja ga ne vidim.
znači, ne gine mi neki malo bolji informatički tečaj u npr. algebri :) ja sam se mislila više koncentrirati na usavršavanje trećeg stranog jezika, ali ako je to što se traži onda bolje to :) ionako će mali broj ljudi raditi u eu institucijama, a to je sigurno već sve zauzeto :)
isto tako, za privatni faks nemam novaca...
a ostalo neću ni komentirati, svi znamo kako je...

Fireflower

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
znači, ne gine mi neki malo bolji informatički tečaj u npr. algebri :) ja sam se mislila više koncentrirati na usavršavanje trećeg stranog jezika, ali ako je to što se traži onda bolje to :) ionako će mali broj ljudi raditi u eu institucijama, a to je sigurno već sve zauzeto :)
isto tako, za privatni faks nemam novaca...
a ostalo neću ni komentirati, svi znamo kako je...
strani jezik svakako! i što više infomatičkog potkivanja, to je vještina koja se svugdje traži u sve većoj mjeri. jer većina poslodavaca (pa i onih u javnoj službi) će ti reći da Zakon svatko može pročitati, ali to ne znači da zna raditi.
uh, EU institucije... ta radna mjesta su davnih dana zauzeta jer, eto, živimo tu gdje živimo. :/

a što se tiče privatnog faksa... godina specijalističkog neće biti manje od 15.000 kuna... imaš visoku poslovnu školu u Zaprešiću koja ima 3 smjera za specijalističke studije, a godina je 19.000 kuna. znači, računam si da ako imam 15.000 za ovo, onda imam i 19.000 za Zaprešić. imaš i veleučilište u Karlovcu koje nije privatno i ima MBA smjer koji je vani jedan od najtraženijih "tehničkih/operativnih" smjerova koji je isto tako 15.000 kuna. mislim da je ista cijena i za specijalistički iz zaštite na radu... znači opcija svakako ima, a da godina nije 50.000 kuna. samo si treba iskalkulirati što i kako i upisati nešto što ima perspektivu. sigurno ima toga još, nisam proučavala nakon što sam našla ono što me zanima. :) a sada mi u referadi ne daju to potvrdu pa ćemo vidjeti kako će završiti ta priča. očito ću se još jednom, unatoč svim nastojanjima da se to ne dogodi, gledati s Koprićem oči u oči.

Melanie

Bakalar
strani jezik svakako! i što više infomatičkog potkivanja, to je vještina koja se svugdje traži u sve većoj mjeri. jer većina poslodavaca (pa i onih u javnoj službi) će ti reći da Zakon svatko može pročitati, ali to ne znači da zna raditi.
uh, EU institucije... ta radna mjesta su davnih dana zauzeta jer, eto, živimo tu gdje živimo. :/

a što se tiče privatnog faksa... godina specijalističkog ove više uzaludne neće biti manje od 15.000 kuna... imaš visoku poslovnu školu u Zaprešiću koja ima 3 smjera za specijalističke studije, a godina je 19.000 kuna. znači, računam si da ako imam 15.000 za ovo, onda imam i 19.000 za Zaprešić. imaš i veleučilište u Karlovcu koje nije privatno i ima MBA smjer koji je vani jedan od najtraženijih "tehničkih/operativnih" smjerova koji je isto tako 15.000 kuna. mislim da je ista cijena i za specijalistički iz zaštite na radu... znači opcija svakako ima, a da godina nije 50.000 kuna. samo si treba iskalkulirati što i kako i upisati nešto što ima perspektivu. sigurno ima toga još, nisam proučavala nakon što sam našla ono što me zanima. :) a sada mi u referadi ne daju to potvrdu pa ćemo vidjeti kako će završiti ta priča. očito ću se još jednom, unatoč svim nastojanjima da se to ne dogodi, gledati s Koprićem oči u oči.
Specijalistički na našem fakultetu, s moje strane, ne dolazi u obzir. Kak se ono kaže, "da mi netko plati, ne bi išla". :proud:
Druge opcije još uvijek razmatram! :laughing:

A zašto ti ne daju potvrdu? To je ona potvrda koja se izdaje da si položila sve ispite i obranila završni rad? Ono što ti treba na upisu na diplomski kao dokaz da si diplomirala, ako još nemaš diplomu? To ti ne daju?
*zbunjena*

martina_sk

Administrator
godina specijalističkog ove više uzaludne neće biti manje od 15.000 kuna...
ma bit će manje, rekao nam je jedan prof koji radi na specijalističkom da će koštati koliko i sad godina traje i sanja je isto rekla da neće biti preko 6-7 tisuća.

znači morat ću istražiti više te specijalističke, posebno informatičke... mislim da će mi to sigurno više koristiti nego 2 upravna semestra u rijeci za 10 tisuća koji traju godinu i pol.

Fireflower

ma bit će manje, rekao nam je jedan prof koji radi na specijalističkom da će koštati koliko i sad godina traje i sanja je isto rekla da neće biti preko 6-7 tisuća.

znači morat ću istražiti više te specijalističke, posebno informatičke... mislim da će mi to sigurno više koristiti nego 2 upravna semestra u rijeci za 10 tisuća koji traju godinu i pol.
joj ne spominji mi, molim te, sanju... i općenito referadu.
sumnjam da će biti 6-7 tisuća jer niti na jednom fakultetu u državi specijalistički studij (koji god) nije manje od 10 tisuća.
ova 2 semestra bilo gdje ti ne nose ništa što se stupnja stručne spreme tiče, jedino ti se mijenja titula pa nisi više bacc. nego struč. spec. jer stvar je u tomu da ti se po novoj shemi bodovi upisuju u radnu knjižicu pa poslodavac odmah vidi koji stupanj stručne spreme imaš. znači, iako je titula nakon 2 semestra struč. spec. jav. upr. ista kao što će biti i nakon 4 semestra (jer stručni studiji ne mogu dobiti titulu magistra nečega, to je titula za sveučilišne studije), u praksi to nije isto. a ono što je prije bilo všs je sada sve u rasponu od 180-300 ESCT. od 300 je VSS, a ne znam sad koliko ih dodatno treba da bi se išlo na doktorat. toliko daleko nisam proučavala jer ionako u ovom životu do toga ne mogu. :icon_banned:

Specijalistički na našem fakultetu, s moje strane, ne dolazi u obzir. Kak se ono kaže, "da mi netko plati, ne bi išla". :proud:
Druge opcije još uvijek razmatram! :laughing:

A zašto ti ne daju potvrdu? To je ona potvrda koja se izdaje da si položila sve ispite i obranila završni rad? Ono što ti treba na upisu na diplomski kao dokaz da si diplomirala, ako još nemaš diplomu? To ti ne daju?
*zbunjena*
to su mi dali. ali ja sam završila po starom programu i nemam ESCT bodove i visoka škola gdje planiram upisati nastavak treba ne samo pusti članak iz zakona u kojemu piše da je stari trogodišnji program izjednačen s bolonjskim programom (zbog bodova jer znamo da je 180 minimum za upis specijalističkog) nego trebaju taj članak na papiru sa zaglavnjem, potpisom i žigom fakulteta (da karikiram). to mi ne daju. rekla mi je Sanja (i to razgovarajući sa mnom k'o da ona stoji na nebesima, a ja u središtu pakla - iako mi se čini da je u praksi zapravo suprotno) da to ne mogu dobiti i nek se žalim Kopriću što ću, naravno, i napraviti. ne bojim se ja Koprića. kaj mi može? ne dat diplomu poslije promocije? jer na istoj me nakon svega što sam prošla na ovom kvazi-fakultetu sigurno neće vidjeti. izgleda da će i visoka škola gdje ću nadam se uspjeti ove godine nastaviti studirati potegnuti pitanje te potvrde službenim putem. ostavila sam im indeks kao dokaz da sam odslušala 6 semestara i sada čekam da mi jave je li to dovoljno da riješimo upis ili će i oni od fakulteta tražiti potvrdu. jer veli čovjek tamo u referadi da ne može vjerovati da Pravni fakultet pod koji mi sad kao spadamo, neće izdati potvrdu na koju po Zakonu imam pravo. i tako... najesti će mi se živaca do zadnjeg trena dok ne preuzmem diplomu, ali ne dam se! :crazy:
i kao što si rekla - ni ja ne bi na ovomu dalje ni da mi plate! a ni da me uz to još i kume i mole!

martina_sk

Administrator
ova 2 semestra bilo gdje ti ne nose ništa što se stupnja stručne spreme tiče, jedino ti se mijenja titula pa nisi više bacc. nego struč. spec. jer stvar je u tomu da ti se po novoj shemi bodovi upisuju u radnu knjižicu pa poslodavac odmah vidi koji stupanj stručne spreme imaš. znači, iako je titula nakon 2 semestra struč. spec. jav. upr. ista kao što će biti i nakon 4 semestra (jer stručni studiji ne mogu dobiti titulu magistra nečega, to je titula za sveučilišne studije), u praksi to nije isto. a ono što je prije bilo všs je sada sve u rasponu od 180-300 ESCT. od 300 je VSS, a ne znam sad koliko ih dodatno treba da bi se išlo na doktorat.
aha, znači upisuje se u radnu knjižicu. ali ja sam razgovarala s jednom ženom iz kadrovske u upravi i rekla mi je da se ta jedna godina prizna kao visoka. i možeš misliti, pitala me kako to. ona mene pita :D
a daj mi samo reci, jel ti pričaš o javnom ili privatnom sektoru ili se u oba traže i ostale sposobnosti?

Fireflower

aha, znači upisuje se u radnu knjižicu. ali ja sam razgovarala s jednom ženom iz kadrovske u upravi i rekla mi je da se ta jedna godina prizna kao visoka. i možeš misliti, pitala me kako to. ona mene pita :D
a daj mi samo reci, jel ti pričaš o javnom ili privatnom sektoru ili se u oba traže i ostale sposobnosti?

reći ću ti iskreno... što se javnog sektora tiče, znaš kako stvari stoje. posao u javnom sektoru ćeš naći samo ako a) imaš boga za strica (karikiram), i b) ako imaš ludu sreću naići na jednog u tisuću normalnih rukovoditelja čega god koji će te zaposliti na temelju tvojih sposobnosti i znanja. takvu ludu sreću sam ja imala. s tim da radim na mjestu na kojemu primam plaću za SSS. i nema nade da će se to ikada promijeniti. znači, preostaje mi samo tražiti drugi posao.
u javnom sektoru ti se isto traže strani jezici i informatičke sposobnosti. kad sam ja bila na testiranju za taj posao koji sada radim kompletni intervju je bio na engleskom. i provjeravali su znanje office paketa, snalažljivost u stresnim situacijama i svašta nešto.
u privatnom sektoru ti se traži više-manje isto to. prije sam radila u privatnom sektoru. na jednom mjestu su tražili isključivo dobro poznavanje office paketa na koji su mi nadogradili edukaciju iz programa u kojem je firma radila, na drugom su tražili računovodsvo i knjigovodstvo (isto se radi u računalnom programu, naravno) iako su službeno tražili tajnicu ureda.
sve ti je to više manje kak se ono kaže, isto sr***, drugo pakovanje. s tim da mi dodatno diže tlak priča o tim famozno visokim plaćama u javnim službama i silnim povlasticama. uz sve dužno poštovanje svima, imala sam veću plaću u privatnom sektoru (gdje sam dobila otkaz da se na to mjesto može uglaviti nećakinja jednog od rukovoditelja firme), a u javnoj službi jedina povlastica koju imam je ta da znam da ću svaki mjesec dobiti plaću. iako ne uvijek na vrijeme.
eto, pa ti odvagni... kako god okreneš, nije baš blistavo.

e da, ovo što se priznaje kao vss... recimo sveučilišnim studijima koji su prije trajali 4 godine (kao npr. filozofski faks ili FER) se priznaje kao vss iako službeno imaju všs jer bi po tom ostvarili 240, a ne 300 bodova jer su to smjerovi koji nisu ni imali všs. nama, nažalost, to ne prolazi.

tea_90

uopće nisam u toku s tim jesu li uvedene dvije godine ili će se uvesti, pa jel znate nešto pouzdanije o tome? :D

martina_sk

Administrator
uopće nisam u toku s tim jesu li uvedene dvije godine ili će se uvesti, pa jel znate nešto pouzdanije o tome? :D
nisu još, ali sva je papirologija gotova i samo se čeka odobrenje od sveučilišta (čitaj, prava), a to će biti tko zna kad. svi se nadaju da će to biti u jesen ili zimu (pod tim ne mislim na studente već na profesore koji rade na tome).

dorotea

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
to su mi dali. ali ja sam završila po starom programu i nemam ESCT bodove i visoka škola gdje planiram upisati nastavak treba ne samo pusti članak iz zakona u kojemu piše da je stari trogodišnji program izjednačen s bolonjskim programom (zbog bodova jer znamo da je 180 minimum za upis specijalističkog) nego trebaju taj članak na papiru sa zaglavnjem, potpisom i žigom fakulteta (da karikiram). to mi ne daju. rekla mi je Sanja (i to razgovarajući sa mnom k'o da ona stoji na nebesima, a ja u središtu pakla - iako mi se čini da je u praksi zapravo suprotno) da to ne mogu dobiti i nek se žalim Kopriću što ću, naravno, i napraviti. ne bojim se ja Koprića. kaj mi može? ne dat diplomu poslije promocije? jer na istoj me nakon svega što sam prošla na ovom kvazi-fakultetu sigurno neće vidjeti. izgleda da će i visoka škola gdje ću nadam se uspjeti ove godine nastaviti studirati potegnuti pitanje te potvrde službenim putem. ostavila sam im indeks kao dokaz da sam odslušala 6 semestara i sada čekam da mi jave je li to dovoljno da riješimo upis ili će i oni od fakulteta tražiti potvrdu. jer veli čovjek tamo u referadi da ne može vjerovati da Pravni fakultet pod koji mi sad kao spadamo, neće izdati potvrdu na koju po Zakonu imam pravo. i tako... najesti će mi se živaca do zadnjeg trena dok ne preuzmem diplomu, ali ne dam se! :crazy:
i kao što si rekla - ni ja ne bi na ovomu dalje ni da mi plate! a ni da me uz to još i kume i mole![/QUOTE]

Sto se tice te potvrde, ja ju isto trazila prosle godine, nisam ju dobila.Isto tako u referadi rekli prepisite clanak Zakona na papir. Sto je stvarno apsurdno i nevjerovatno da nemaju forumar koji bi trebali samo ovjeriti potpisom i pecatom , a pogotovo sto je sad pod PFZ.

Jadranka15

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Za sada specijalistički diplomski stručni studij javne uprave ima u Rijeci, Osijeku i Splitu dok za Zagreb je veliki upitnik...

Tompa

Bok ekipa,

potrudio sam se doći do osobe koja sjedi u Nacionalnom vijeću za visoko obrazovanje (oni dodjeljuju dopusnice za studije). Oni sutra (četvrtak, 05. 07.) imaju sjednicu - na dnevnom redu nemaju Diplomski stručni studij javne uprave. Čovjek se potrudio i raspitao se u Agenciji za visoko obrazovanje (oni vode cijeli postupak, zaprimaju programe studija i sl.) - žena mu je rekla da od strane Studijskog centra za javnu upravu i financije (to je naš faks) takav zahtjev nije niti stigao.
???
Toliko o "naporima" prof. Koprića i prof. Marčetić da se ustroje +2 godine!!!

Što se tiče ovih jednogodišnjih upravnih studija u Rijeci, Osijeku i Splitu - neki dan sam zvao u Rijeku da se raspitam kada upisuju sljedeću generaciju. Čovjek mi reče da to nikako ne mogu znati, da se čeka novi zakon o visokom obrazovanju i da će tim zakonom najvjerojatnije biti onemogućeni ovi jednogodišnji diplomski studijski programi, tj. morat će ustrojiti dvogodišnji studij.
Dakle, kao što sam i prije pisao u ovoj temi: ljudi, nemojte se zavaravati - jednogodišnji studij vam ništa dobroga neće donijeti. Dogodit će se na kraju da ćete morati upisivati ponovno tu jednu godinu (petu, 4+1) kako bi imali visoku stručnu spremu, odnosno 300 ECTS. Tako ćete morat tri puta diplomirati, tj. tri puta pisati diplomski rad da biste došli do visoke stručne spreme. Žao mi je vas koji ste to već upisali, a vi koji razmišljate o tome, izvucite pouku.

Melanie

Bakalar
Bok ekipa,

potrudio sam se doći do osobe koja sjedi u Nacionalnom vijeću za visoko obrazovanje (oni dodjeljuju dopusnice za studije). Oni sutra (četvrtak, 05. 07.) imaju sjednicu - na dnevnom redu nemaju Diplomski stručni studij javne uprave. Čovjek se potrudio i raspitao se u Agenciji za visoko obrazovanje (oni vode cijeli postupak, zaprimaju programe studija i sl.) - žena mu je rekla da od strane Studijskog centra za javnu upravu i financije (to je naš faks) takav zahtjev nije niti stigao.
???
Toliko o "naporima" prof. Koprića i prof. Marčetić da se ustroje +2 godine!!!

Što se tiče ovih jednogodišnjih upravnih studija u Rijeci, Osijeku i Splitu - neki dan sam zvao u Rijeku da se raspitam kada upisuju sljedeću generaciju. Čovjek mi reče da to nikako ne mogu znati, da se čeka novi zakon o visokom obrazovanju i da će tim zakonom najvjerojatnije biti onemogućeni ovi jednogodišnji diplomski studijski programi, tj. morat će ustrojiti dvogodišnji studij.
Dakle, kao što sam i prije pisao u ovoj temi: ljudi, nemojte se zavaravati - jednogodišnji studij vam ništa dobroga neće donijeti. Dogodit će se na kraju da ćete morati upisivati ponovno tu jednu godinu (petu, 4+1) kako bi imali visoku stručnu spremu, odnosno 300 ECTS. Tako ćete morat tri puta diplomirati, tj. tri puta pisati diplomski rad da biste došli do visoke stručne spreme. Žao mi je vas koji ste to već upisali, a vi koji razmišljate o tome, izvucite pouku.
hvala ti što si se raspitao...

sve u svemu, banana!

:snaiper:

martina_sk

Administrator
Čovjek mi reče da to nikako ne mogu znati, da se čeka novi zakon o visokom obrazovanju i da će tim zakonom najvjerojatnije biti onemogućeni ovi jednogodišnji diplomski studijski programi, tj. morat će ustrojiti dvogodišnji studij.
da, to je rekla jedna profesorica s katedre za upravnu znanost ali sam bila sumnjičava, mislila sam da samo hoće da čekamo specijalistički kod nas :)

Tompa

ja stvarno ne bih rekla da su oni krivi za to, već sveučilište (pravni fakultet) koje im to ne dopušta.
Oni prije dok smo bili Veleučilište kao zasebna javna ustanova nisu mogli dobiti dopusnicu iz jednostavnog razloga što nisu imali dovoljno zaposlenih profesora i nisu ispunjavali uvjete - to im nije kriv Pravni faks.
Od jeseni, tj. otkad smo integrirani s Pravnim fakultetom te zapreke nema i ne mogu vjerovat da gotovo godinu dana nisu mogli skupit sve potrebne papire, programe i ostalo i to predat Nacionalnom vijeću za visoko obrazovanje. A prije su govorili da sav studijski program imaju gotov! Mislim da se radi o njihovoj indolenciji i totalnoj neaktivnosti tako da najvjerojatnije i ove godine ništa od toga...

martina_sk

Administrator
Oni prije dok smo bili Veleučilište kao zasebna javna ustanova nisu mogli dobiti dopusnicu iz jednostavnog razloga što nisu imali dovoljno zaposlenih profesora i nisu ispunjavali uvjete - to im nije kriv Pravni faks.
Od jeseni, tj. otkad smo integrirani s Pravnim fakultetom te zapreke nema i ne mogu vjerovat da gotovo godinu dana nisu mogli skupit sve potrebne papire, programe i ostalo i to predat Nacionalnom vijeću za visoko obrazovanje. A prije su govorili da sav studijski program imaju gotov! Mislim da se radi o njihovoj indolenciji i totalnoj neaktivnosti tako da najvjerojatnije i ove godine ništa od toga...
ja mislim da nije tako, nama je rekao jedan profesor koji radi na tom programu da je on odavno gotov i da su još u 12 mj podnjeli sve papire (koji su im inače od strane sveučilišta vraćani puno puta radi svakakvih gluposti) i da sad jednostavno nemaju nikakvog odgovora, niti da niti ne, samo stoji tako. također je rekao kako su s pravna komentirali da šta će nama specijalistički, da oni ne preferiraju društvene znanosti, itd. i od više zaposlenika s faksa sam čula da se koprić i marčetićka itekako trude da se to uspostavi i da im je to karijerni cilj. i svi se nadaju da će biti od jeseni (ali opet, ne znaju i ne mogu znati kad će se ovi smisliti). bit je što bismo mi s specijalističkim konkurirali pravnicima na voditeljskim mjestima u upravi, a ni oni nemaju posla pa nam ne žele to odobriti.

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ja mislim da nije tako, nama je rekao jedan profesor koji radi na tom programu da je on odavno gotov i da su još u 12 mj podnjeli sve papire (koji su im inače od strane sveučilišta vraćani puno puta radi svakakvih gluposti) i da sad jednostavno nemaju nikakvog odgovora, niti da niti ne, samo stoji tako. također je rekao kako su s pravna komentirali da šta će nama specijalistički, da oni ne preferiraju društvene znanosti, itd. i od više zaposlenika s faksa sam čula da se koprić i marčetićka itekako trude da se to uspostavi i da im je to karijerni cilj. i svi se nadaju da će biti od jeseni (ali opet, ne znaju i ne mogu znati kad će se ovi smisliti). bit je što bismo mi s specijalističkim konkurirali pravnicima na voditeljskim mjestima u upravi, a ni oni nemaju posla pa nam ne žele to odobriti.
po meni,''pravnici'' nas debelo koče jer ako se ustroji specijalistički upravni studij koji će trajati 2 godine bit ćemo im konkurencija;jer ipak ,ruku na srce,to je dosta veći stupanj obrazovanja...opet misle samo na sebe,a mi sa upravnog smjera i oni sa socijalnog,ko nas šiša,lagano gubim strpljenje...

ela83

Ja sam predala papire za komunikacijski u Zaprešiću. Upisi su sredinom mjeseca, predavanja počinju u 11., godina je 19000 kn. Ja sam uzela studenski kredit, imate mogučnost odgode plaćanja od godinu dana, ili tek kad završite faks, tj. nakon 2 godine, što znači da bi dobili odgodu od 2 godine, morate u roku dati prvu godinu.

Mene zapravo zanima, ako ima netko tko zna - kakav je taj faks u usporedbi s našim ? Znam da ne mogu dolaziti nepripremljena na ispite, ali mogu li ja taj ispit spremiti za recimo tjedan dana, ako učim 2, 3 sata dnevno?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks