Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
FOI je prošle i pretprošle godine isto upisivao na sveučilišni diplomski ekonomika poduzetništva ljude sa završenim stručnim. S time da 2011. nisu imali prosjek za uvjet, a prošle godine nisu primili nikoga tko je imao prosjek ispod 3,5 (been there, done that).Evo i ja sam uspjela nakon guglanja i guglanja naći naziv titule.
Uglavnom stručni studij je tamo za sebe, a sveučilišnih dipomskih je troje ustrojeno.
Svejedno mi nije jasno kako oni mogu primati sa stručnih studija i da li je uopće u zakonskim okvirima ?
U pravilima za uvjet upisa na diplomski zaista piše da netko može sa stručnog uz polaganje razlike u predmetima, ali mi je to sumnjivo.
Jel su primali samo sa stručnog informatike ili ?FOI je prošle i pretprošle godine isto upisivao na sveučilišni diplomski ekonomika poduzetništva ljude sa završenim stručnim. S time da 2011. nisu imali prosjek za uvjet, a prošle godine nisu primili nikoga tko je imao prosjek ispod 3,5 (been there, done that).
A čekaj, ti isto govoriš o FOI-u ili nekom drugom faksu u sklopu Sveučilišta.Jel su primali samo sa stručnog informatike ili ?
A ove godine ?
Evo našla sam, sve je po zakonu, natječaj za diplomski je objavljen sukladno čl. 77 Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, a ovaj konkretno članak je relevantan;
(5) Osobe koje su završile stručni studij mogu upisati diplomski studij ako je to predviđeno općim aktom sveučilišta koje provodi taj studij, pri čemu se upis može uvjetovati polaganjem diferencijskih ispita.
Zakon se taj odnosi za sva Sveučilišta, a tražila sam tu konkretnu odredbu jer nisam znala da se sa stučnih studija može na sveučilišni diplomski. Po zakonu je moguće i to ovisi o nekom Sveučilištu tj. o njihovom općem aktu da li će primati studente koji su samo završili sveučilišni ili i one koji su završili stručni preddiplomski.A čekaj, ti isto govoriš o FOI-u ili nekom drugom faksu u sklopu Sveučilišta.
Što se FOI-a tiče, oni imaju informatičke diplomske, ali unatrag tri godine i jedan ekonomskog smjera - diplomski studij ekonomika poduzetništva. To u suradnji s Ekonomskim fakultetom iz ZG. Traje dvije godine (120 ECTS) i imaju točno propisane uvjete za upis. Ima sve na njihovim stranicama. Godina je 7500 kn. Osim prosjeka od 3,5, koji su tražili 2012., i kvota za upis izvanrednih je mala - 15 studenata prošle godine.
Kvota je za sve. U 2011. je bila 20 studenata za izvanredne, u 2012. 15.Ta kvota od 15 je bila samo za one koji prelaze sa drugih studija koliko sam shvatila, ovi sa FOI-a imaju svoju listu. Uglavnom nije ih se puno niti prijavilo sa drugih studija, tako da i brojka nije toliko mala.
Ah, da krivo sam vidjela. A svega se 23 prijavilo i od toga 13 primljeno koji su imali prosjek 3,5 i više, šteta što se strogo drže tog prosjeka.Kvota je za sve. U 2011. je bila 20 studenata za izvanredne, u 2012. 15.
http://www.foi.unizg.hr/buduci-studenti/upisi/upisi-ds/ds_ep/kvota
Ma, velim, to je od 2012. 2011. godine još nije bilo tako. Upisali su i ljude s prosjekom 2,8. Ja sam 2011. zakasnila dva tjedna na prijavu jer su prijavi bile do 16.9., a ja sam diplomirala 29.9. U 2012. me zeznuo prosjek.:blush: Barem sam probala... i potrošila 600,00 kn dok sam skupila sve papire i platila sve vezane troškove.:hm:Ah, da krivo sam vidjela. A svega se 23 prijavilo i od toga 13 primljeno koji su imali prosjek 3,5 i više, šteta što se strogo drže tog prosjeka.
Šteta, pokušaj i ove godine. Ima još fakulteta na čiji diplomski možemo upisati, treba se informirati.Ma, velim, to je od 2012. 2011. godine još nije bilo tako. Upisali su i ljude s prosjekom 2,8. Ja sam 2011. zakasnila dva tjedna na prijavu jer su prijavi bile do 16.9., a ja sam diplomirala 29.9. U 2012. me zeznuo prosjek.:blush: Barem sam probala... i potrošila 600,00 kn dok sam skupila sve papire i platila sve vezane troškove.:hm:
Ja sam prijavi za FOI priložila prijepis ocjena u kojem su bile uzete u obzir ocjene položenih ispita, bez vježbi i diplomskog.
hvala freya.
da, mislila sam da se radi o Zaprešiću, no nažalost ja ću morat zaobići te privatne fakultete jer je to previše novčića za moj džep
i dalje ću se družiti za našim "dragim" tetama iz referade
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.