AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Diplomski odnosno specijalistički studij

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ne razumijem zašto se čudite razlici u bodovima...

Vrlo je logično da jedan studij koji traje kraće i ima manje ispita, daje i manji broj ects bodova na kraju, za razliku od programa spec.studija javne uprave koji se predložio (i nažalost bio odbijen), koji je stvarno zahtjevan.

Isto tako, neki poslodavci traže samo titulu specijalista (određene struke), a neki traže da kandidati udovoljavaju uvjetu od 300 ects bodova, tj. dvogodišnji spec.studij. U narodnim novinama sam znala naići na takve natječaje, u kojima je uvjet baš tih 300 ects-a.

lila_887

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Kolko sam ja čula od pičuljana, nije problem nedostatak profesora već pravni fakultet stopira da se odobri +2, oni navodno misle da je nama 3 g. dovoljno.Navodno su nam trebali odobriti specijalistićki ali eto s Pravnog faksa su stopirali. ako laže Pičuljan, lažem i ja.

I navodno se i Pičuljan i Koprić bore da nam dadu dopusnicu. Ne znam kome više da vjerujem...
meni naime nije jasno samo što oni sa pravnog fakulteta imaju mislit da je nama navodno 3 godine dovoljno??? nek gledaju svoja posla i brinu o sebi prvo a onda tek o drugima i budu kolegijalni, što mi se čini da nisu ako je istina to što si napisala! ja sam još daleko od završetka studija, al čitajući sve i svašta zapitam se čemu se ja mučim kad su mi sva vrata stopirana i prije završetka studija, idem odmah nać neki posao za koji je dovoljna kvalifikacija nkv jer mi ni moja sss neće bit dovoljna za normalan posao, bolje bit nkv podtlačeni i poniženi radnik odmah i naviknut se na to a ne sa všs doć na isto. ovime ne mislim nikoga sa nkv vrijeđati, nego jednostavno ispada da tak svi dođemo u isti koš u ovoj predragoj državi od banane. ne kažem da se situacija ne bude promijenila dok ja ne završim i tu famoznu 3 godinu ali mi se ovo sve pročitano navodno na veliko da oprostite na izrazu gadi!
ovo nije usmjereno na nikog od vas kolege tako da mi nemojte zamjerit, jednostavno mi je film pukao kad sam vidla taj pravnički dušebrižnički "navodno"!

Dobri Duh

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
kaj vas briga kako se budete zvali, pa ne čini titula čovjeka (da li si upravni pravnik, specijalist javne uprave i dr.) bitno je gdje možeš raditi i da li si osposobljen za to zvanje koje imaš. Najbitnije je da se napravi klasifikacija radnih mjesta za rad u javnoj upravi (čitaj da nesposobni Mlakar nešto napravi, a neće znate i sami kad nema pojma, a nisu niti ovi prije njega). Sustav je bitan, a on je nikakav

smajlica

Kolko sam ja čula od pičuljana, nije problem nedostatak profesora već pravni fakultet stopira da se odobri +2, oni navodno misle da je nama 3 g. dovoljno.Navodno su nam trebali odobriti specijalistićki ali eto s Pravnog faksa su stopirali. ako laže Pičuljan, lažem i ja.

I navodno se i Pičuljan i Koprić bore da nam dadu dopusnicu. Ne znam kome više da vjerujem...
Očito je samo da su vrlo sposobni pa je takva i njihova borba...imali su dovoljno vremena za "borbu"...naravno da pravni fakultet stopira jer "proizvodi" specijaliste javne uprave kroz specijalistički postdiplomski za diplomirane pravnike i diplomirane politologe (koji btw. ima iste predavače i ispite koji su predviđeni i na specijalističkom diplomskom studiju kod Koprića, ima čak jednakih ispita i dodiplomskom studiju)
Zašto bi dopustili da "tamo neka viša" proizvodi iste takve kadrove?

lila_887

kaj vas briga kako se budete zvali, pa ne čini titula čovjeka (da li si upravni pravnik, specijalist javne uprave i dr.) bitno je gdje možeš raditi i da li si osposobljen za to zvanje koje imaš. Najbitnije je da se napravi klasifikacija radnih mjesta za rad u javnoj upravi (čitaj da nesposobni Mlakar nešto napravi, a neće znate i sami kad nema pojma, a nisu niti ovi prije njega). Sustav je bitan, a on je nikakav
nije me briga za titulu, nego me je briga za to kaj neću imat radno mjesto kad završim ovaj fax! to me je briga i to me smeta

Lavica

http://www.pravst.hr/index.php

Cijena je 8000kn, ne može se platit na rate već samo odjednom.
Ima 12 predmeta, 9 obveznih i 3 izborna + diplomski rad.

Prijave su sad u 9 mj. i u 10 mj. Ja planiram ovo upisat ako uspijem diplomirati.
Ja sam isto mislila upisati . Kako si ti mislila to izvesti? Jesi li mislila živjeti u Splitu za vrijeme studija ili si mislila odlaziti samo na ispit? Ja radim i mislila sam odlaziti samo na ispite i na ona predavanja koja budu subotom. Molim te kada upišeš i počneš ići na ispite napiši nam kako to sve funkcionira.
Unaprijed zahvaljujem.

Martina

Ja sam isto mislila upisati . Kako si ti mislila to izvesti? Jesi li mislila živjeti u Splitu za vrijeme studija ili si mislila odlaziti samo na ispit? Ja radim i mislila sam odlaziti samo na ispite i na ona predavanja koja budu subotom. Molim te kada upišeš i počneš ići na ispite napiši nam kako to sve funkcionira.
Unaprijed zahvaljujem.

Ma ne, ne bi živjela tamo, išla bi samo na ispite jer mi je teta u referadi rekla da nisu obvezna predavanja, da se može izaći samo na ispit.

Ček, ček malo, treba položit UPP i diplomirat pa tek onda upisat ali ako uspijem to sve obavit naravno da ću pisat.

katarina

Ma ne, ne bi živjela tamo, išla bi samo na ispite jer mi je teta u referadi rekla da nisu obvezna predavanja, da se može izaći samo na ispit.

Ček, ček malo, treba položit UPP i diplomirat pa tek onda upisat ali ako uspijem to sve obavit naravno da ću pisat.
Jeste vi završile po starom programu ili po bolonji?

anubi

Pozdrav! Evo da se pohvalim i ja sam završila upravno pravo ali po starom programu. Budući da se susrećem sa podcjenjivanjem naše struke i stručne spreme počela sam istraživati kakav specijalistički studij bih mogla upisati u trajanje od 2 godine da bih se mogla nadati barem malo drugačijem tretmanu. Jučer sam malo čitala ovu temu i nisam vidjela da nam PF nudi puno. Meni je osobno palo na pamet upisati poslovno upravljanje u Karlovcu u nedostatku bolje ponude. Spominjali ste Split i trajanje od 1 godine, ako netko ima još koju ideju molim pomoć...

martina_sk

Administrator
citala sam ovu temu i ne mogu ni komentirati sve to... samo me zanima da li mi mozemo upisati te dvije godine u rijeci? zasto to nitko ne spominje? svi spominju privatne studije i neki i karlovcu i neki u splitu...

anubi

citala sam ovu temu i ne mogu ni komentirati sve to... samo me zanima da li mi mozemo upisati te dvije godine u rijeci? zasto to nitko ne spominje? svi spominju privatne studije i neki i karlovcu i neki u splitu...

Ja u Rijeci vidim samo poslijedipolmski specijalistički :confused:

vodenjak

ja mislim da ta jedna godina u spiltu ne znači ništa,pa ni u rijeci ako je otvorena. Jer mi opet ne dobivamo status vss,a danas nije ni važno ako imaš vss koje si struke,bitno da ju imaš. Ja ne znam šta oni čekaju s tim našim studijem,jer ako otvore samo godinu dana ,onda bolje da ga ni ne otvaraju.

saga

ja mislim da ta jedna godina u spiltu ne znači ništa,pa ni u rijeci ako je otvorena. Jer mi opet ne dobivamo status vss,a danas nije ni važno ako imaš vss koje si struke,bitno da ju imaš. Ja ne znam šta oni čekaju s tim našim studijem,jer ako otvore samo godinu dana ,onda bolje da ga ni ne otvaraju.
Nakon završene 3 godine stjece se naziv prvostupnik što jest VSS prvog stupnja, specijalist (stručni) ili magistar (sveučilišni) je drugi stupanj, a specijalist (sveučilište) ili doktorat (sveučilište) treći stupanj.
Pitaš se zašto se čeka sa studijem? Pa moje mišljenje je da nekome ne odgovara studij takve vrste, očito postoji neki lobij.
Najbolji primjer u ovaj prilog govori lagana pobuna Senata što država želi malo smanjiti autonomiju učilišta novim zakonom kroz upisnine i kvote. Najviše se bune upravo sa Zagrebačkog Sveučilišta...
Morate znati da cijeli sustav u Hrvatskoj i obrazovanja i zapošljavanja ne funkcionira. Zašto? Pa zato što uzmi na primjer završiš 3 godine studija na DVZ i upišeš vani recimo LLM in nekog područja prava recimo koji traje od 1-2 god. i nakon završetka stekneš naziv magistra. Znači de facto do titule magistra se može doći i za 4 godine odnosno 240 ECTS, a ovdje ti se priznaje, samo što naravno ne možeš polagati pravosudni.
Evo izvrsnog primjera gdje stvari funkcioniraju...Fakultet za upravo-Univeza v Ljubljani.

Prčiguz

Koliko znam u Splitu je otvorena 4. godina a 5. nije jer tko bi je upisao sad? Tako da ce se iduce godine otvoriti i 5. godina, tako sam barem cuo.

Martina

Koliko znam u Splitu je otvorena 4. godina a 5. nije jer tko bi je upisao sad? Tako da ce se iduce godine otvoriti i 5. godina, tako sam barem cuo.
Neće se otvorit 5. god. jer u tom slučaju bi već bio uspostavljen dvogodišnji specijalistićki. Uostalom, imaš diplomski rad na kraju te jedne godine pa kak bi onda i na 5. god. opet imao diplomski?

Inače, ja odustala od tog u St, malo sam se raspitivala i ne dobiva se baš puno s tom 1 god. S dvije godine da.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks