AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

dina28

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
jel mi moze netko rec sta treba znati u uredbi o unutarnjem ustrojstvu ureda drzavne uprave u zupanijama,uredbi o nacelima za unutarnje ustrojstvo tijela drzavne uprave i u zakonu u ustrojstvu i djelokrugu ministarstva i dr sredisnjih tijela drz uprave?hvala :)

Smile

Pitanja sa danasnjeg roka:
1.Utjecaj Sabora na drzavnu upravu
a) ekonomsko-financijska kontrola
b) radni kontakti Sabora i du

2. Vlada
a) kako se osnivaju uredi, agencije, direkcije i dr. strucne sluzbe i kako se imenuje celnik ureda
b) Koji su uredi osnovani Zakonom o Vladi

3. Lokalne ekspoziture
a) koje se ekspoziture osnivaju i za koje poslove
b) koji su poslovi ureda du u zupanijama

4. Javne sluzbe
a) ugovor o povjeravanju javne sluzbe u Hrvatskoj
b) karakteristike mjesovitih poduzeca i za sta se osnivaju

5. Menadzerske reforme
a) sto ih je potaknulo
b) elementi novog javnog menadzmenta i menadzerizma prema OECD-u

anita1989

Molim ak mi neko može poslati link od uredaba gdje se nalaze i gdje skinuti jer ih ja ne mogu naci na netu. Hvala

Darijana

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Pozz, da li iz zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava treba znati samo ona nabrajanja iz prvih clanaka ili treba znati i o svakoM ministarstvu ,drzavnom uredu I drzavnim upravnim organizacijama tj cijeli zakon?

Što nitko ne zna ni na moje pitanje odgovor niti na kolegicino o uredbama?

Silvia

Pozz, da li iz zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava treba znati samo ona nabrajanja iz prvih clanaka ili treba znati i o svakoM ministarstvu ,drzavnom uredu I drzavnim upravnim organizacijama tj cijeli zakon?

Što nitko ne zna ni na moje pitanje odgovor niti na kolegicino o uredbama?

Ne treba to sve učiti, tj.barem ja nisam :) samo si pročitaj da znaš okvirno što koje ministarstvo radi. Uredbe si isto samo pročitajte, više se koncentrirajte na zsdu, ustav i knjigu.

Darijana

Ne treba to sve učiti, tj.barem ja nisam :) samo si pročitaj da znaš okvirno što koje ministarstvo radi. Uredbe si isto samo pročitajte, više se koncentrirajte na zsdu, ustav i knjigu.
ok hvala ti :)

Smile

Sto se tice uredbi, trebas znati unutarnje ustrojstvene jedinice i to... Ne treba ici jako detaljno. A iz Zakona o ustrojstvu i djelokrugu, samo tih prvih par clanaka, znaci ne treba znati sta koje ministarstvo radi... Moj neki dojam da se Zakon o sustavu drzavne uprave treba jaako dobro znati. Mene su to najvise pitali. Nadam se da sam pomogla :)

Darijana

Sto se tice uredbi, trebas znati unutarnje ustrojstvene jedinice i to... Ne treba ici jako detaljno. A iz Zakona o ustrojstvu i djelokrugu, samo tih prvih par clanaka, znaci ne treba znati sta koje ministarstvo radi... Moj neki dojam da se Zakon o sustavu drzavne uprave treba jaako dobro znati. Mene su to najvise pitali. Nadam se da sam pomogla :)
Hvala puno na informacijama :)

Darijana

Hej ekipa imam još jedno pitanje ako netko zna odgovor koliko se nova knjiga razlikuje od prethodne? Skinula pitanja a imam samo skriptu po novoj knjizi, knjigu nemam pa ne znam da li ona stara pitanja pokrivaju i koliko nove knjige,u skripti ne mogu naći neke odgovore pa ne znam da li ih nema u skripti ili općenito nema ni u knjizi. Eh da i da li je tko prošao uz skriptu i zakone bez knjige?

Saara

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Da li netko moze napisati odgovore na ova pitanja. Uredi drzavne uprave u zupanijama,tko im je nacelu? Uredbe o unutarnjem ustrojstvu tijela drazavne uprave? unutarnje ustrojstvene jedinice tijela drzavne uprave,tko je na celu? hvala

arizona

Da li tko moze reci kada je vjerojatnije da ce se odrzati usmeni iz drzavne s obzirom da je u cetvrtak praznik. U srijedu ili petak? Vazno mi je radi posla.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks