AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

Chelsea94

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ja nisam prošla, ali svojom krivnjom...pitao me nešt iz uredbi, usporediti poreznu upravu i državnu upravu za zaštitu i spašavanje i još neka potpitanja vezana uz to...uglavnom, nisam znala, jer se nisam bazirala na uredbe već na sve ostalo..tak da eto, ipak treba i njih malo bolje proučit nikad se ne zna :) Inače Teo je jako simpa, smiren, pokušava pomoći ako vidi da znaš, navodi na odgovor...al ako ne znaš o čem se radi i ako te trema pojede, jebiga...više sreće drugi puta ;)

maja1307

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
mene je pitao načela za unutarnje ustrojstvo tdu, unutarnje ustrojstvene jedinice, koje odluke vlada donosi 2/3 većinom..
kolege je pitao glavno tajnstvo, ured predsjednika, imenovanje pomoćnika ministra i zamjenika, drz.upranu organizaciju.. ne znam kaj još..
treba znati dosta dobro ta imenovanja drž.službenika i ovaljanje poslova...
sretno svima... ja se odjavljujem sa ovog predmeta :) :D

bihter

Ja i ti smo bile skupa, druga grupa koja je usla. I ja sam pala. Kad sam cula to tvoje pitanje baš me iznenadilo, nisam mislila da bi i to mogao pitati.

Ina18

Ja se nazalost ne mogu sjetiti tocno svih pitanja, jednostavno je prevelika trema bila. Znam da su sva bila ili iz zakona ili uredbi, neka pitanja o celnicima TDU, provedbeni propisi, tko, kada i sve o tome , vlada i odlucivanje .. teo je zaista jedan od ugodnijih i boljih profesora na nasem faksu, i da vremena da razmislis o pitanju i ako vidi da znas navodi na pravi odgovor, medutim trazi znanje i za prolazak moras na neka pitanja odg sam bez njegovog navodenja na tocan odg.

Darijana

Pozz, može pomoć sa slijedećim pitanjima:1. Objasniti sredstava kojima se ostvaruje sustavna suradnja uprave i građana, 2. Koji su elementi sustavnih kontakata uprave i građana, 3. Navedite poslove klasifikacije po oblicima, 4. U kojim se modalitetima obavljaju javne službe u Hrv. ,5. Objasniti Odnos okoline i sistema, 6. Tri implikacije pojma sistema.
Ps ovo sa sistemima nema u skripti? Ili ja nisam vidjela? Zahvaljujem na bilo kojem odgovoru :)

Zanemarite pitanja o sistemima sad skuzila da je to iz stare literature :)

ivankam

pozdrav svima, posto radim i nemam bas vremena uciti sve, a ostalo mi je jos manje vremena do ispita, molila bih vas pomoc na koje zakone da se najvise koncetriram??

Darijana

pozdrav svima, posto radim i nemam bas vremena uciti sve, a ostalo mi je jos manje vremena do ispita, molila bih vas pomoc na koje zakone da se najvise koncetriram??
Zakon o sustavu drzavne uprave jer najviše pitanja dolazi iz njega ali treba ponešto znati i iz ostalih npr. Iz uredbi načela i unutarnje ustrojstvene jedinice...iz zakona o ustanovama statut ustavnove,tko je na čelu ustanove...izlazis 15-og ? I ja bi al ne znam hoću li stići...

bihter

Plus obavezno Zakon o Vladi, od do prođi. Ja ga nisam prošla i zbog toga me rušio, rekao je da se bez njega ne može.

anita1989

Kolege, jel bude Uredba o unutarnjem ustrojstvu ureda drz uprave u zupanijama u pismenom il usmenom? Jel zbilja i to sve po zupanijama treba znati, jel pitaju to?? Pokusavam si olaksat sa tim silnim zakonima, pa te uredbe mi izbacilo 56 stranica :(

Darijana

Pozz može li netko tko ima knjigu napisati nešto više o klasifikaciji poslova po oblicima djelatnosti i prema instrumentima od onoga što pise u skripti

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks