AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

Marina1202

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pa ja ne znam sta im je,za neke predmete su jos prije podne stavili a ovo nikako
[DOUBLEPOST=1491416864,1491416355][/DOUBLEPOST]Pa ja ne znam sta im je,za neke predmete su jos prije podne stavili a ovo nikako

Ernych

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Pa ja ne znam sta im je,za neke predmete su jos prije podne stavili a ovo nikako
Koliko vidim u arhivi nikad nisu stavili rezultate poslje 20:00h, ne kužim...Molim te ako ih nađeš ili vidiš javi XD

Marina1202

Koliko vidim u arhivi nikad nisu stavili rezultate poslje 20:00h, ne kužim...Molim te ako ih nađeš ili vidiš javi XD
I ja sam gledala zadnje im je 19:30,a sad je 20:43 i jos nista,hocu
[DOUBLEPOST=1491418177,1491417811][/DOUBLEPOST]
I ja sam gledala zadnje im je 19:30,a sad je 20:43 i jos nista,hocu

Claudia

Usmeni kod Giljevića danas - super, bio je dobro raspoložen, pomagao je sa potpitanjima, pukušavo je navesti na odgovor, a ako ne ide, ne pili dalje.
Pitanja: drugi upravni i stručni poslovi, neposredna provedba zakona i dr. propisa, nabrojati mjere funkcionalnog aspekta, osamostaljivanje izvršnih agencija, 9 razina koordinacije, koordinacijski mehanizmi, koordinacijske strukture (misli se na one nabrojene kod centra vlade), protokol 26. Lisabonskog ugovora, upravne reforme (nabrojati ih po podjelama i objasniti), poslove ureda drž. uprave u županijama (samo nabrojati područja prema Uredbi) i to je sve čega se sjećam.
Ugl. traži da se određene stvari znaju, pa nemojte površno učit. U ovom predmetu je svaka stvar bitna. Ja sam ga se riješila i idemo dalje. hahah
Sretno svima s ovim ispitom. ;):)

dina28

Kolege :D pripremam du, pa me zanima vezano za literaturu
Koprić I., Marčetić G., Musa A., Đulabić V., Lalić Novak G., Upravna znanost - Javna uprava u suvremenom europskom kontekstu, Zagreb: Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2014. (stranice: 49-51, 173-214, 215-246, 345-384) + zakoni i uredbe? i da... došlo je do izmjena zakona nekih? Hvala na odgovoru :)

blondy

Iz cega je najbolje uciti ovaj predmet? Koja je skripta najbolja?
[DOUBLEPOST=1495540662,1495540606][/DOUBLEPOST]Iz cega je najbolje uciti ovaj predmet? Koja je skripta najbolja?

Lukap

Usmeni kod Giljevića danas - super, bio je dobro raspoložen, pomagao je sa potpitanjima, pukušavo je navesti na odgovor, a ako ne ide, ne pili dalje.
Pitanja: drugi upravni i stručni poslovi, neposredna provedba zakona i dr. propisa, nabrojati mjere funkcionalnog aspekta, osamostaljivanje izvršnih agencija, 9 razina koordinacije, koordinacijski mehanizmi, koordinacijske strukture (misli se na one nabrojene kod centra vlade), protokol 26. Lisabonskog ugovora, upravne reforme (nabrojati ih po podjelama i objasniti), poslove ureda drž. uprave u županijama (samo nabrojati područja prema Uredbi) i to je sve čega se sjećam.
Ugl. traži da se određene stvari znaju, pa nemojte površno učit. U ovom predmetu je svaka stvar bitna. Ja sam ga se riješila i idemo dalje. hahah
Sretno svima s ovim ispitom. ;):)
Iz čega si učila?

kristinaPP

može netko napisati pitanja sa današnjeg roka? :)
posljedice izglasavanja nepovjerenja Vladi
nadzorne ovlasti Vlade prema upravi

normativni, personalni i organizacijski instrumenti Sabora prema upravi
zamjenik i pomoćnik ministra - funkcije, tko ih imenuje i kome odgovaraju

abroji načela unutarnjeg ustrojstva tijela državne uprave (ona iz uredbe)
ustrojstvene jedinice u ministarstvima, drž. uredima i drž. upr. org.

javne sluzbe u formalnom i materijalnom smislu
protokol 26. lisabonskog ugovora

pokretaci i uvjeti uspjesnosti upravnih reformi
funkcionalni aspekt menadžerskih reformi

kapi1002

Usmeni kod Giljevića jučer, ugodna atmosfera, pričeka dok razmisliš, pitanja: presuda Altmark, obveze javnih službi, provedbeni propisi...

manuelicaa

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Što je najbitnije naučiti iz onog djela ''Modernizacija uprave u Hrvatskoj: funkcionalni aspekt, strukturno-organizacijski i personalni''? Koja pitanja najviše postavljaju iz toga? Hvala.

petar11

Pitanja, ispitni rok 04.07.2017

1. a) Oblici transparentnosti?
b) Oblici otvorenosti?
2. a) Načečo funkcionalnosti i fleksibilnosti unutarnjeg ustrojstva?
b) Unutarnje ustrojstvene jedinice središnjih tijela državne uprave?
3. a) Koje lokalne ekspoziture se osnivaju i za koje poslove?
b) Koji su poslovi ureda državne uprave?
4. a) Objasni kako se ugovor o povjeravanju obavljanja javnih službi primjenjuje u Hrvatskoj?
b) Koje su karakteristike mješovitih poduzeća (kompanija) i gdje se primjenjuju u Hrvatskoj?
5. a) Reforme izvršnih agencija?
b) Zbog čega je potrebno reformirati državne upravne organizacije i na koji način?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks