AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

nedzla

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
moze li mi neko molim vas pojasnit ovo u vezi nove literature??? jel se samo ovi zakoni mjenjaju a ovaj dio sto se knjige tice i pojmova ostaje isti???

Mistic791

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
moze li mi neko molim vas pojasnit ovo u vezi nove literature??? jel se samo ovi zakoni mjenjaju a ovaj dio sto se knjige tice i pojmova ostaje isti???
Koprić i dr. (2006) Javna uprava: nastavni materijali. Zagreb: Društveno veleučilište i Pravni fakultet Stranice: 25-33, 161-168, 347-391

Blažević, R (2010) Upravna znanost. Zagreb: Društveno veleučilište. II. dio, poglavlja: 14, 16-19, 22, 24.

Musa, A (2011) Europeizacija i agencijski model javne uprave. Zagreb: Društveno veleučilište (Poglavlje 3.4. Pojam agencije)

(Knjiga od Muse ti je nova knjiga i spada u obveznu literaturu, uz zakone naravno..)

Lavica01

Položila sam dns kod Džinić. Prof je ok, dosta pomaže potpitanjima, dva puta sam zapela pa me primjerima navodila do točnog odgovora. Učila sam po pitanjima iz skriptarnice cca 19 str, nešto iz knjiga ali zakon sam detaljno proučila.
Kod nje morate znati zakone briljantno !!!
Sretno svima !!!

blackdevil

ej ljudi.. neznam jel ovo pitanje bas tu spada, ali.. ostao mi je uvod iz 1. godine, i dali ga ja moram dat da bi imala pravo izlazit na ispite iz 2., il neki profesori izlaze u susret pa "cuvaju ocjenu"??

koni

položila sam kod prof.Džinić. Žena je stvarno o.k., vrlo ugodan ispitivač ,ako idete u krivom smjeru pomaže i navodi vas na odgovore, više trebate znati zakone i razumjeti naučenu teoriju iz knjge.

martina_sk

Administrator
ej ljudi.. neznam jel ovo pitanje bas tu spada, ali.. ostao mi je uvod iz 1. godine, i dali ga ja moram dat da bi imala pravo izlazit na ispite iz 2., il neki profesori izlaze u susret pa "cuvaju ocjenu"??
službeno trebaš, ali postoji mogućnost da ti neki prof čuva ocjenu što ovisi od prefesora do profesora, trebaš ga pitati.

dea0703

službeno trebaš, ali postoji mogućnost da ti neki prof čuva ocjenu što ovisi od prefesora do profesora, trebaš ga pitati.
Taj slucaj sam ja imala prosle godine, i uglavnom rekla mi je sanja u referadi...da se to ne smije, da ako oni to skuze da ti ponistavaju ocjenu, a sto se tice cuvanja ocjene, koliko je meni poznato...to ti na drugoj godini hoce samo profesorica iz engleskog...preporucila bi ti da se primis uvoda sto prije...pa onda odi na ispite s druge godine!!!:wink5:

Mistic791

Bok ljudi! Danas sam bila kod R.Manojlović na usmenom... Ženska je skroz ok, korektna je i traži da razumiješ stvari o čemu pričaš... Evo bit ću kolegijalna pa ću napisat pitanja s usmenog jer vidim da ljudi ne ostavljaju uopće pitanja već samo napišu dojmove od profesora... Ugl. tehničke funkcije centra vlade, kako se u Njemačkoj zove centar vlade, funkcionalni aspekt, državni dužnosnici i službenici (objasni razliku i nabroji ih), curu do mene je pitala personalni aspekt, ako se ne varam reforme i ne znam još što...

kacuska

pitanja današnja od prof Manojlović
1. centar vlade
2. uži centar i ovlasti
3. uredi državne uprave u županijama što znaš
4. razlika između državnih službenika i dužnosnika
5. javnost uprave
6. jačanje kordinacije vlade
...naravno to sve objasnit ne samo reći jednu rečenicu :)

svima lijepi pozdravi i puno koncentracije na sljedećim rokovima

Ivanče

bok,danas takodjer bila kod as.dzinic...pismeni san imala za 3,na usmenom me pitala 1. novi javni menadjment i dobru upravu (sve triba znat,od a do z)-sve znala,2. me pitala uredbe o unutarnjem ustrojstvu tijela,ko ih donosi,sta se njima uredjuje isto sve o njima-znala al san malo zbrljala i za 3. strkuturno-organizacijske aspekte-nisan znala,pokusla nesto zbrljat al nije islo,pa me onda pitala personalne aspekte-to san onako nesto malo znala i onda me pitala jesan zadovoljna sa 2 ili da me jos pita za 3 jer ovo zadnje nisan znala,ja prihvatila 2 i sritna ko kuca...ugl,sto se tice as.dzinic meni je jako ugodna bila i pomaze ti s potpitanjima,istina da se mora znat al po meni je jako ugodna i pomaze :)

Lux

jel ima skripte u skriptarnici koja je po ovoj novoj knjizi napravljena možda?ako ima koja je?

chubelina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ova skripta od archi koja ima 19 strana i plus zakone mi se cini dobra...samo me zanima dal su tu ukljucene i izmjene koje su se sad izdesavale...jer vidim da u skripti ima zakona,pa me zanima dal su to ovi novi zakoni?

Aine

ova skripta od archi koja ima 19 strana i plus zakone mi se cini dobra...samo me zanima dal su tu ukljucene i izmjene koje su se sad izdesavale...jer vidim da u skripti ima zakona,pa me zanima dal su to ovi novi zakoni?
ne.to je stara literatura, i zakoni bez izmjena

Aine

ovdje ima jako jako puno zakona,kako da ih ucim!!! neka me posavjetuje netko ko je to dao .tnx
ja sam to dala sada na proslom roku,ne znam sto da ti kazem osim da sjednes i ucis...ja sam ucila dva dana i prosla...e sad,prof je na usmenom rekla da 31.1. je nova literatura pa shodno tome i nova pitanja,ova do sada vise ne vrijede.sretno!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks