AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

bbil

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
zakon o sustavu drž up. je zakon o kojem ti nije jasno, skratila sam drž.up.jer mi se nije dalo pisati i jer je očito,a sve što treba vezano za taj zakon nalazi ti se na katedri, a to je sve ono što sam ja ovdje napisala.Što se tiče lokalne samouprave dobro je znati jer ima poveznica sa zakonom o ustanovama i sustavu drž.up-u županiji,gradu i općini, po 3.put to je dodatna lite.koju netreba znati ali vrijedi pročitati. Sretno svima sa pripremama za ispit

ivana29

love
Hej svima gdje mogu nabaviti ili ako ima netko onu knjigu iz koje trebamo samo pojam agencije znati?

I imam pitanje zbog posla ne mogu prijaviti ovaj ispit u tom razdoblju od 10-12 h koje su mi još opciej i da li ih uopće ima jer mi se sad prvi put dogodilo da to neću moći učiniti?

andry

ja sam čula da se agencije netrebaju znat..tj da nepitaju to...nek me netko ispravi ako sam u krivu... a mislim da mozes poslat postom...ali nisam sigurno..najbolje nazovi tete u referadi oni ce ti to sto posto rec :)))

martina_sk

Administrator
Hej svima gdje mogu nabaviti ili ako ima netko onu knjigu iz koje trebamo samo pojam agencije znati?

I imam pitanje zbog posla ne mogu prijaviti ovaj ispit u tom razdoblju od 10-12 h koje su mi još opciej i da li ih uopće ima jer mi se sad prvi put dogodilo da to neću moći učiniti?
možeš poslati poštom, ali trebaš tjedan dana ranije poslati. ili dođeš kad budeš mogla u tom vremenu dan-dva nakon prijava i zamoliš ih i kažeš im da radiš pa stvarno nisi mogla pa će sigurno primiti prijavnicu.

Buba Mara

Ispitna literatura-NOVO!
Uređeno: 28.02.2012. u 20:19

DRŽAVNA UPRAVA (II. godina studija javne uprave)

Nastavnici: prof.dr.sc. I. Koprić, prof.dr.sc. G. Marčetić, doc.dr.sc. A. Musa, doc.dr.sc. V. Đulabić

Obavezna literatura:

o Koprić i dr. (2006) Javna uprava: nastavni materijali. Zagreb: Društveno veleučilište i Pravni fakultet Stranice: 25-33, 161-168, 347-391

o Blažević, R (2010) Upravna znanost. Zagreb: Društveno veleučilište. II. dio, poglavlja: 14, 16-19, 22, 24.

o Musa, A (2011) Europeizacija i agencijski model javne uprave. Zagreb: Društveno veleučilište (Poglavlje 3.4. Pojam agencije)

o Propisi:

o Ustav Republike Hrvatske, NN 85/10 - pročišćeni tekst (čl. 4, 93-117).

o Zakon o Vladi Republike Hrvatske, NN 150/2011.

o Zakon o sustavu državne uprave, NN 150/2011.

o Zakon o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave, NN 150/2011, 22/2012 (čl. 1, 2, 3, 4, 10).

o Zakon o ustanovama, NN 76/93, 29/97, 47/99, 35/08.

o Uredba o načelima za unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave, Narodne novine, 29/2011.

o Uredba o unutarnjem ustrojstvu ureda državne uprave u županijama, Narodne novine, 21/02, 78/03, 131/06, 91/07, 70/08.

o Vlada Republike Hrvatske (2008) Strategija reforme državne uprave, ožujak 2008.

Dopunska literatura:

o Pusić, E. (2005) Upravne organizacije: interakcija, struktura, interes. Zagreb: Društveno veleučilište. Koprić, I. (ur.) (2003) Modernizacija hrvatske uprave. Zagreb: Društveno veleučilište.

o Pusić, E. (2002) Upravljanje u suvremenoj državi. Zagreb: Društveno veleučilište.Wimmer, Norbert (2004) Dynamische Verwaltungslehre. Wien, New York: Spinger-Verlag.

o Henry, Nicholas (1995) Public Administration and Public Affairs. Englewood Cliffs: Prentice Hall.

o Denhardt, Robert B., Barry R. Hammond (eds.) (1992) Public Administration in Action. Pacific Grove: Brooks/Cole Publishing Company.
Peters, B. Guy (2001) The Politics of Bureaucracy. London: Routledge. Pennella, Giuseppe (2003) L'Amministrazione Liberale. Roma: Formez. Hill, Hermann, Helmut Klages (eds.) (1995) Trends in Public Sector Renewal. Frankfurt am Main etc.: Peter Lang Verlag.

o B. Guy Peters, Donald J. Savoie (eds.) (1995) Governance in a Changing Environment. Montreal etc.: Canadian Centre for Management Development.

o Pierre, Jon (e.) (2000) Debating Governance. Oxford etc.: Oxford University Press.

Hvala bbil, na tvojim informacijama. Pa da potvrdimo tvoje: zakon o sustavu državne uprave NN 77/09 je stariji zakon o vladi rh i opet zakon o sustavu državne uprave NN 190/03 199/03 79/07 su stariji zakoni o sustavu drzavne uprave, i naravno dopunska literatura zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi NE TREBA ZNATI, ali da se nađe, ??? I točno, sve što treba vezano za taj zakon-ispit nalazi se na katedri. HVALA!

ssanjaa

Može li mi netko pomoći jer ću izluditi u ovom kaosu sa literaturom i raznoraznim skriptama. Zanima me dal dobro naučena skripta od archi može omugućit neki prolaz ili se literatura baš toliko promjenila da moram sve ponovno printat...odnosno dal je bolja skripta od hine??? Ljudi pomagajte jer cu zbilja poludit sa ovim...

HVALA.

Melanie

Bakalar
Može li mi netko pomoći jer ću izluditi u ovom kaosu sa literaturom i raznoraznim skriptama. Zanima me dal dobro naučena skripta od archi može omugućit neki prolaz ili se literatura baš toliko promjenila da moram sve ponovno printat...odnosno dal je bolja skripta od hine??? Ljudi pomagajte jer cu zbilja poludit sa ovim...

HVALA.
Ispitna literatura se je jako puno promijenila,te ne bi ti preporučila da spremaš ispit po skripti od Archi...
Prvenstveno zato što imaš jako puno toga za naučiti u knjizi od Blaževića...
Zato zaboravi skriptu od Archi, kopiraj se eventualno skriptu od Hine, kako već, jer možda ti ona pomogne, iako bih ti savjetovala da si nabaviš od Blaževića knjigu, jer u Hininoj skripti neke stvari nedostaju, koje su po meni vrlo bitne... a pojavile su se na prošlom roku.

Uglavnom... što je s ovim agencijama, znam da ih nismo trebali učiti za rok u 2 mjesecu, ali što je s ovim rokom u 4mj?

martina1

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ispitna literatura se je jako puno promijenila,te ne bi ti preporučila da spremaš ispit po skripti od Archi...
Prvenstveno zato što imaš jako puno toga za naučiti u knjizi od Blaževića...
Zato zaboravi skriptu od Archi, kopiraj se eventualno skriptu od Hine, kako već, jer možda ti ona pomogne, iako bih ti savjetovala da si nabaviš od Blaževića knjigu, jer u Hininoj skripti neke stvari nedostaju, koje su po meni vrlo bitne... a pojavile su se na prošlom roku.

Uglavnom... što je s ovim agencijama, znam da ih nismo trebali učiti za rok u 2 mjesecu, ali što je s ovim rokom u 4mj?
a što to nedostaje u Hininoj skripti? meni se čini ok skripta

Melanie

Bakalar
Gdje mogu nabaviti navedeno:

o Uredba o načelima za unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave, Narodne novine, 29/2011.

o Uredba o unutarnjem ustrojstvu ureda državne uprave u županijama, Narodne novine, 21/02, 78/03, 131/06, 91/07, 70/08.

o Vlada Republike Hrvatske (2008) Strategija reforme državne uprave, ožujak 2008.

tamchika

Gdje mogu nabaviti navedeno:

ja sam ti to skinula s neta :)samo upišeš naziv i imaš u raznim formatima, možeš kopirati u wordu ili skinu u pdf-u .

Melanie

Bakalar
ja sam ti to skinula s neta :)samo upišeš naziv i imaš u raznim formatima, možeš kopirati u wordu ili skinu u pdf-u .
Možeš li mi, molim te, poslati linkove, ako nije problem? Jer ja zaista ne mogu to naći... izbacuje mi na google-u sve, samo ne to što tražim. :(

tamchika

http://www.rrif.hr/wct_index.php?run=propis&wct=274&rid=690 (ima ti dolje link uredbu možete naći ovdje i to klikneš)

http://www.uprava.hr/default.aspx?id=499 (također dolje možeš preuzeti uredbu i na to klikneš)

Vlada Republike Hrvatske (2008) Strategija reforme državne uprave, ožujak 2008 - to samo upiši u google i prvi link koji ti izađe klikni i skini u pdf formatu, nažalost ne mogu ti drugačije nikako, ako linkovi ne rade ovdje ,jednostavno ih kopiraj , evo nadam se da ćeš uspijet :)

ivana29

love
možeš poslati poštom, ali trebaš tjedan dana ranije poslati. ili dođeš kad budeš mogla u tom vremenu dan-dva nakon prijava i zamoliš ih i kažeš im da radiš pa stvarno nisi mogla pa će sigurno primiti prijavnicu.
poslala sam je u utorak jer mi je rekla kolegica da se može i tako i da datum na pošiljci ne smije biti poslije onog kada je tadnji dan da prih+javimo- poslala sam preporučeno... ah valjda bude sve ok ako ne zvat ću ako dse neću viodjeti na popisu... i sad te agencije- po novboj literaturi i to moramo znati a u onoj kopiraoni u masarykovoj nema pa sad gdje nabaviti to??

martina1

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
poslala sam je u utorak jer mi je rekla kolegica da se može i tako i da datum na pošiljci ne smije biti poslije onog kada je tadnji dan da prih+javimo- poslala sam preporučeno... ah valjda bude sve ok ako ne zvat ću ako dse neću viodjeti na popisu... i sad te agencije- po novboj literaturi i to moramo znati a u onoj kopiraoni u masarykovoj nema pa sad gdje nabaviti to??

onda još možda ni netrebamo znati agencije za ovaj rok...ak netko zna kakvu inf nek javi

martina_sk

Administrator
da, pokušaj tako.
a što se literature tiče. pogledaj da li ima u biblioteci pravnog fakulteta i onda tamo posudi i odnesi u fotokopiraonu u masarykovu i usput im reci da si ostave jedan primjerak toga jer će im trebati da kopiraju dalje studentima. a ako nema u biblioteci vjerojatno ima u nsb-u (svi pričaju po forumu da tamo ima sve živo), i ako znate da je netko od kolega baš kupio orginal knjigu zamolite ga da ode u fotokopiraonu u masarykovu da im posudi knjigu da si to fotokopiraju i ostave fotokopiju da mogu dalje kopirati kome treba, jer tako oni nabavljaju svu literaturu.

Melanie

Bakalar
rekla je profa na potpisima da te agencije ne treba znat jer jos to nije izaslo! i amen! zanima me dal je ikoga pitala ili bilo u ispitu teritorijalni,asocijativni,i funkcionalni sistem jer vidim da to nema nigdje ??? da bezveze ne ucim,pa ako je neko vidio to u ispitnim pitanjima ili imao na usmenom neka vice
evo, ljudi... pa valjda to vrijedi i dalje...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks