AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

Lolita

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Iz čega je to pametno učiti ? Kakav je princip na ispitu dali je ko nauka ili? I dali ima neka skripta..mislim, koja je literatura i jel ima previše tog..koliko strana ?

almah

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Iz čega je to pametno učiti ? Kakav je princip na ispitu dali je ko nauka ili? I dali ima neka skripta..mislim, koja je literatura i jel ima previše tog..koliko strana ?
najbolje je uciti iz knjige i iz zakona, pogotovo zakon o
ustrojstvu drzavne uprave jer je u knjizi i skripti dosta toga krivo..

jel netko zna sta teo pita na usmenom??

Dolla

Miss Gates
Moja pitanja kod Tea: koordinacija upravnih poslova (što je, vrste, od instrumenata propise), uredi državne uprave u županijama, onih 6 načela ustrojstva tijela državne uprave (čl.4. one uredbe o tome) onda i poslovi državne uprave, tko može donositi provedbene propise, koji su to državni uredi Vlade RH (nazive reći)... Možda je bilo još koje pitanjce al ja se nažalost ne sjećam, trebalo bi zabraniti ovako zgodne asistente :oops: E da, za njega obavezno dobro naučite zakone i poglavlja koja ste zeznuli na pismenom :)

almah

pitanja od tea: fus i tus i primjer, neposredna provedba zakona i koji ostali poslovi se obavljaju, koordinacija i vrste, akti vlade,ustanove, upravni i inspekcijski nadzor.. pita zakone i ono sta se nije znalo u ispitu

jeja

Ja sam bila 2 puta na pismenom i ponovila su mi se 3 pitanja, a to su:demokratska drzava i uprava,materijalna odgovornost uprave,djelokrug-nadleznost, s time da nisam izasla prosli put na ispit nego u 11.i 1.mj. Možda se i moze proći samo po ponovljenim pitanjima na pismenom,ali nebih ti to preporučila jer nećeš proći usmeni...

Vugra

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ja racunam na to da se moze procci po pitanjima, ali na nacin da se uzmu sva pitanja sa foruma od 31.1.2012 kad se literatura promijenila do onog roka kad izlazis na ispit...

genius

Ja nikako ne mogu nać Zakon o ustrojstvu i djelokrugu središnjih tijela državne uprave :/ Može neki link :)

nedzla

moze li mi neko, molim vas, napisati 'usporedbu carinske uprave ministarstva financija sa drzavnom upravom za zastitu i spasavanje' ... nasla sam to u pitanjima sa ispita a ne mogu naci odgovor.. :/

zorro

moze li mi neko, molim vas, napisati 'usporedbu carinske uprave ministarstva financija sa drzavnom upravom za zastitu i spasavanje' ... nasla sam to u pitanjima sa ispita a ne mogu naci odgovor.. :/
carinska je upravna organizacija ministarstva, i ministarstvo financija obavlja nadzor nad njom,dok je ova druga upravna organizacija državne upravne organizacijei nadzor nad njom obavlja MUP(za ovu drugu sam našao u Zakonu o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava itd)

mira

carinska je upravna organizacija ministarstva, i ministarstvo financija obavlja nadzor nad njom,dok je ova druga upravna organizacija državne upravne organizacijei nadzor nad njom obavlja MUP(za ovu drugu sam našao u Zakonu o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava itd)
gdje je to pitanje o carinskoj u.organizaciji???u knjizi ili zakonu???hvala

zorro

gdje je to pitanje o carinskoj u.organizaciji???u knjizi ili zakonu???hvala
Carinsku nisam vidio da se gdje spominje,to sam išao logikom, a Državnu upravu za zaštitu i spašavanje i tko je nadzire imaš u Zakonu o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela, pri kraju.

mira

Carinsku nisam vidio da se gdje spominje,to sam išao logikom, a Državnu upravu za zaštitu i spašavanje i tko je nadzire imaš u Zakonu o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela, pri kraju.
a gdje mogu nac Vlada RH:strategije reforme d uprave???recite mi jesu skripte iz skriptarnice dovoljne za proc??

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks