jel skipta dosta za proc???ili bi neke stvari trebalo iz knjige ucit???koji zakoni su najvaznijiTu strategiju slobodno preskoči, ne treba ti.
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
jel skipta dosta za proc???ili bi neke stvari trebalo iz knjige ucit???koji zakoni su najvaznijiTu strategiju slobodno preskoči, ne treba ti.
Ja sam ti učila nastavne materijale po knjizi jer mi je tako bilo preglednije, Blaževićevu knjigu po hininoj (valjda) skripti i zakone iz samih zakona i tim sistemom dobila 4 bez previše muke tako da mislim da bi se moglo proći i samo po skripti; s tim da sam učila samo sva pitanja koja su se do sada ponovila na pismenima i praktički ništa izvan njih jer nije bilo vremena za višejel skipta dosta za proc???ili bi neke stvari trebalo iz knjige ucit???koji zakoni su najvazniji
Imaš ih tu na prošloj stranici čini mi se; na prošlom roku nisu trebale ni za pismeni ni za usmeni a sad za 4.mjesec ne znam.A sta je s onim Agencijama od Muse? Jel to treba i gdje se mogu nabaviti?
Ako se ne varam to su samostalne, neprofitne i neovisne pravne osobe s javnim ovlastima koje se upisuju u sudski registar...neka me netko ispravi ako nije točnoajd nek neka dobra duša napiše nešto o regulatornim tijelima,ovlastima regulatornih tijela..da i naišla sam na pitanje regulacije tržišta kod funkcionalnog sistema, pa ak netko zna barem di to ima.. hvala![]()
Bitno je znati onih 7 ovlasti regulatornih tijela,to mi je rekao kolega koji je to položio u 11.mj. mislim da je to pitanje imao na usmenomHej,evo da nadopunim regulatorna tijela. Članove tijela imenuje i razrješuje sa Sabor na prijedlog Vlade, a odg.Saboru i Vladi. Financiraju se iz vlastitih izvora i iz sredstava predviđenima u drž.budžetu. Npr. Hrv.agencija za nadzor financijskih usluga. U slučaju monopola na tržištu država intervenira kako bi zaštitila interese potrošača i tada može sama preuzeti obavljanje privredne djelatnosti kroz javna poduzeća ili osnovati regulatorna tijela koja će određivati cijene,kvalitetu i količinu proizvoda i usluga te standarde zaštite potrošaća.
iz Blaževićeve knjige,24. poglavlje regulatorna tijela imaju ovlasti odlučivati o:i mene zanima, nigdje ne mogu to naci, neka netko napise, molim vas...
Imas možda skriptu s pitanjima i odgovorima...ili si ovak prolazila po pitanjima?Ja sam ti učila nastavne materijale po knjizi jer mi je tako bilo preglednije, Blaževićevu knjigu po hininoj (valjda) skripti i zakone iz samih zakona i tim sistemom dobila 4 bez previše muke tako da mislim da bi se moglo proći i samo po skripti; s tim da sam učila samo sva pitanja koja su se do sada ponovila na pismenima i praktički ništa izvan njih jer nije bilo vremena za višeNajbitnije je onih prvih pet zakona sa popisa literature (Ustav, Vlada, sustav državne uprave koji ti je osnova za ovaj predmet, ustanove, ustrojstvo i djelokrug tijela...).
Ima ti jedna stara skripta od 19 stranica al to je zastarjelo mislim, ja sam prolazila po pitanjima tu s foruma, tražila odgovore itd.Imas možda skriptu s pitanjima i odgovorima...ili si ovak prolazila po pitanjima?
A. Od gesla da kralj ne moze uciniti krivo do principa da su drzava i uprava ovozemaljske institucije i prema tome su podvrgnute svim pogreskama i slabostima koje su covjekova bastinaLjudi, bi znao netko kaj trebamo napisati pod ovo prvo pitanje??
a. Povijesni razvoj odgovornosti uprave.
b. Tri osnovna oblika odgovornosti uprave.
Ja sam isto tako odgovorila u ispitu i nadam se da će mi to priznat jer stvarno nisam znala što bi još moglo bit :hm:Recite mi please na sto se odnosi razlika izmedu akata? Jel to da se uredbe i poslovnik objavljuju u NN, a odluke, rjesenja i zaključci ako tako Vlada odluci prilikom donosenja tih akata!
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.