AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

genius

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Da li itko zna u kojoj se knjizi nalaze mjere za modernizaciju uprave u RH, znači oni aspekti )( strukturno org, funkcionalni i personalni) ..I da li imaju tu knjigu u fotokopiraoni u Masarykovoj?? I ako netko zna točnu stranicu di se nalaze ti aspekti tako da si mogu to iskopirati jer ako prođem pismeni pitat će me to na usmenom sigurno :(((

Dolla

Miss Gates
Da li itko zna u kojoj se knjizi nalaze mjere za modernizaciju uprave u RH, znači oni aspekti )( strukturno org, funkcionalni i personalni) ..I da li imaju tu knjigu u fotokopiraoni u Masarykovoj?? I ako netko zna točnu stranicu di se nalaze ti aspekti tako da si mogu to iskopirati jer ako prođem pismeni pitat će me to na usmenom sigurno :(((
Nastavni materijali, stranice 361-374; imaju u Masarykovoj :)

Magi

Rezultati pismenog dijela ispita iz predmeta Državna uprava
Komisijski ispiti - petak u 11,30 sati, G10, soba 3b
1. Bortek Dijana ( -)
2. Matić Mateja (+)
3. Mišak Danijela (+)
4. Filipović Damian (-)
5. Opčević Danijela ( -)
6. Perica Ivan (-)
7. Plečko Nataša (+)

Usmeni, četvrtak, 18.4. u 13,30, ĆM 4, soba 43/II (ispituje J. Džinić):
1. Halužan Leona
2. Klinčić Matea
3. Koraj Klea
4. Kovačić Valentina
5. Majstorović Mihaela

Usmeni, četvrtak, 18.4. u 15,00, ĆM 4, soba 43/II (ispituje J. Džinić):
6. Miloš Melita
7. Tosenberger Karla
8. Švaga Ante
9. Zorić Zoran

Uvid u negativne ispite moguć je nakon završetka usmenih ispita u sobi 43/III.

jeja

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Užas,nerazumijem šta sve treba napisati u tako kratkom roku da bi oni bili zadovoljni,svaki put tako malo ljudi prođe,mislim da je ovo danas čak i rekord po broju prolaznosti.

00406

Dva sistema po izboru objasniti, ima ih tri: Teritorijalni, asocijativni i funkcionalni...
Pa sta nije ono sistem i sistem spram okoline??

a) nabrojiti sve državne dužnosnike i rukovodeće državne službenike u ministarstvima
b) Na koji način se imenuju državni dužnosnici i rukovodeći državni službenici prema zakonu o ustrojstu državne uprave

Jel mi moze netko odgovorit na ova pitanja

cimiii

Pa sta nije ono sistem i sistem spram okoline??

a) nabrojiti sve državne dužnosnike i rukovodeće državne službenike u ministarstvima
b) Na koji način se imenuju državni dužnosnici i rukovodeći državni službenici prema zakonu o ustrojstu državne uprave

Jel mi moze netko odgovorit na ova pitanja
da,2 su koncepcije u razmatranju pojam sistema- jedna se bavi unutarnjoj strukturom sistema i međusobnim odnosom tih elemenata, - to je strukturni pristup, a druga zanemaruje strukturu sistema i pažnju poklanja ulaznoj i izlaznoj strani sistema,te odnosu sistema spram okoline.

a)Državni duž. u ministarstvima su ministar, pomoćnik ministra i zamjenik misnistra, a rukovodeći drž. službenici - glavni tajnik ministarstva.

b) državni dužnosnici se imenuju na temelju političke podobnosti, a ruk.drž. službenici na temelju javnog natječaja

neka me netko dopuni ako treba :)

jeja

ako ima netko tko je danas bio na usmenom, pogotovo iz komisije, neka pleas napiše pitanja. Hvala!!

Evo skupila sam neka od pitanja sa današnjeg usmenog pa da podijelim: načelo pogrešivosti i kako se afirmira, unutarnje ustrojstvene jedinice ministarstva-opsežno, instrumenti koordinacije nabrojati i objesniti, faze u odnosu građana i uprave, novi javni menadžment, upravni nadzor, provedbeni propisi-opsežno, upravne reforme, poticaji i ograničenja.Prijateljica je bila slušač danas,rekla je da je prof. Đinić svakome postavil po 3 pitanja i par podpitanja ako je trebalo utvrditi znanje. Ako ima netko od komisije nek javi.

vanny

jel ide netko sutra prijavljivat ? :) ..nisam iz zga pa mi puno pomoglo da moze netko da nejdem samo radi toga u zg

ivana23

bok ljudi! Vi koji sad učite za rokove u 6.mj. da li možete napisati iz čega učite. Da li se može učiti po skripti od hine? U silnim promjenama više se ne mogu snaći.

Dolla

Miss Gates
bok ljudi! Vi koji sad učite za rokove u 6.mj. da li možete napisati iz čega učite. Da li se može učiti po skripti od hine? U silnim promjenama više se ne mogu snaći.
Moj recept za prolaz je bila ta hinina skripta i obavezno uz nju zakoni (zsdu, ustanove, vlada, sabor, unutarnje ustrojstvo...) a uz to sam u nastavnim materijalima (knjizi) pogledala objašnjenja onih aspekata i 12 načela i usmjerenja reforme u RH (iz toga se zna tu i tamo zalomit koje pitanje s objašnjavanjem).

ivana23

a koja je knjiga sada važeća? U postovima prije sam naišla na komentare "stara literatura" i "nova knjiga".

Dolla

Miss Gates
a koja je knjiga sada važeća? U postovima prije sam naišla na komentare "stara literatura" i "nova knjiga".
Pa vidi popis literature na pravo.hr/UZ, državna uprava...
Nastavni materijali (dio) i Blaževićeva Upravna znanost koju zovu novom knjigom a u literaturi je više od godinu dana već (isto dijelovi, ne cijela).

ivana91

može mala pomoć. što odgovorit na pitanje a) koordinacija i objasni međuresornu koordinaciju i b) objasni upotrebu instrumenata koordinacije u odnosu na našu upravu? to je pitanje bilo na jednom od rokova...

jellica

strategija reforme M. Tatcher obuhvacala je 3 glavne sastavnice : 1. povećati prilagodljivost privrede tako da se radikalno poveća slobodna snaga na tržištu 2. potisnuti socijalnu državu - smnajiti teret socijalnih davanja i usluga a oslobođena sredstva usmjeriti na inovacije 3. povećati prilagodljivost i učinkovitost drž.aparata koji bi trebao pomoći i potaknuti preusmjerenje privrede.. sve se to temelji na neoliberalizmu.. eto, mislim da je to to

trebam pomoć s pitanjem tko donosi propise o unutarnjem ustorjstvu? sto ti propisi uređuju?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks