AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

sufi

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Kakva je prof.Džinić na usmenom?
Smirena, nema sarkasticnih komentara, postavlja korektna pitanja i ne pili predugo. Nije bas imala naviku pitati za vecu ocjenu,al mozda je ozdravila od te bolesti :-D jer proslo je duze od mog usmenog ali imam samo rijeci hvale za nju. Kulturna, smirena i kad vidi da znas..prekine te i postavi novo pitanje. Bit ce to ok budes vidio/la

mira

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
jel bio tko na ovom roku''''???MENI PITANJA BILA KOMA-sta je trebalo odgvorit pod pitanje upravne organizacije u sastavu ministarsta i koje su razlike medu njima???znam da su to zavodi uprave ravnateljstva ali koja je razlika medu njima???i koji su poslovi sredisnjuihh tijela drzavne uprave-neposredna provedba zakona,provedbeni propisi,,up.nadzor???molim da se neko javi koji je proso pismeni!!!hvala

Aka9790

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ma kad god ti postave pitanje kao koja je razlika, baš kakvo je ovo bilo, trebaš ustvari napisati kaj rade ravnateljstva, kaj zavodi, kaj uprave... i to ti se podrazumijeva pod to ustvari ih opišeš svaku posebno, ne da trebaš napisati da je npr u ravnateljstvu ovo, a toga nema u upravi nego je ono itd

beatgormit

Koliko se sjećam:

Sustavni kontakti građana i uprave
Javnost uprave
Razlika između koncesijskog modela JPP i PFI (privatne financijske inicijative)
Problemi kod JPP
Problemi NJM
Obilježja dobre vladavine
Koja su središnja tijela drž. uprave i njihova djelatnost
Razlike između upravnih organizacija u ministarstvima
Razlika između monokratskog i kolegijalnog modela (u tom smislu)
Što se postiže ograničavanjem ekspanzije uprave

LinaZG

Hej, moze pitanje. Neke kolege su spominjale da su se mijenjali nazivi funkcija u drzavnoj upravi i jos neke stvari i da knjiga nije tocna po tom pitanju. Naime u knjizi pise da predstojnik ureda predsjenika vlade upravlja uredom u polozaju drzavnog tajnika, dok se u zakonu to ne navodi
jel mozda to jedna od tih promijena?

Vugra

Razlika između koncesijskog modela
JPP i PFI (privatne financijske
inicijative)

jel mi moze netko napisat odgovor na ovo pitanje?

pecelcic

1. kako se kroz povijest razvijalo načelo zakonitosti u odnosu građana i uprave?
kako se razvijalo načelo materijalne odgovornosti?
2. dva instituta koja nameću potrebu izolacije od faktične mogućnosti povratnog utjecaja uprave na Sabor
koje su personalne ovlasti predsjednika države u odnosu na državnu upravu
3. u kojem obliku se ustrojavaju državne upravne organizacije?
kako se imenuju i razrješuju čelnici drž.upravnih organizacija?
4. što su upravne ferorme i koja vrsta upravnih reformi je karakteristična za kontinentalnoeuropske zemlje?
koji su ciljevi reformi u RH?
5.koncesijski model i model privatno financijske inicijative, objasni i razlike!
kritike JPP-a

katyy

danas su na usmenom kod đinić svi prošli...pitanja od mene i kolege - tjela državne uprave,poslovi državne uprave,marija terezija ,strukturni aspekt,kordinacija i instrumenti,načelo odgovornosti,upravni i inspekcijski nadzor,novi javni menadžment,dobra vladavina ...

i još provedbeni propisi,upravni sustavi - teritorijani,

nedzla

ljudi moze pomoc?? ne mogu naci ove reforme u V. Britaniji pa ak moze neko napisati... hvalaaaaa

peroz

reforme u V.Britaniji -- to je isto kao reforme M.teacher !

strategija reforme M. Tatcher obuhvacala je 3 glavne sastavnice : 1. povećati prilagodljivost privrede tako da se radikalno poveća slobodna snaga na tržištu 2. potisnuti socijalnu državu - smnajiti teret socijalnih davanja i usluga a oslobođena sredstva usmjeriti na inovacije 3. povećati prilagodljivost i učinkovitost drž.aparata koji bi trebao pomoći i potaknuti preusmjerenje privrede.. sve se to temelji na neoliberalizmu..

Vugra

pitanja- 17.9 pismeni
1.a) objasni javnost uprave
b) objasni sustavni kontakt građana i uprave

2.a) opreka diferencijacije/integracije
b) opreka dominacije/autonomije

3.a) glavno tajništvo vlade - poslovi
b) tko imenuje glavnog tajnika vlade i kome je odgovoran i na temelju čega se imenuje

4.a) teritorijalni i funkcionalni sistemi - nešto kao u smislu razlike
i njihove povezanosti
b) unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave - kojim aktima se uređuje i tko ih donosi

5.a) načela unutarnjeg ustrojstva tijela državne uprave
b) regulacija tržišta, što je, vrste i razlike u vrstama

ana1234

jel mi moze netko rec di da nadem knjiigu- Europeizacija i agencijski model javne uprave, to poglavlje 3.4 sta treba znat...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks