AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

mape5

Super Moderator
Pomalo. Podsjeća naravno na nauku, i tekstovi i način pisanja.
kopirala sam si knjigu u knjižnici. 118 stranica. nema onih marija antoaneta, Sistema, al ima o agencijama, javne službe i reforme. Mislim da se sama srž predmeta nije puno promjenila.

al trebat će vremena sve to novo sažvakat za komisiju :thinking::hm:

maja1307

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Sutra predavanje iz državne ima čovjek iz neke od županija, gosp. Posavec. Pa vi koji možete dođite na predavanje, da nas ne bude očajnih desetro. :)

mape5

Super Moderator
Sutra predavanje iz državne ima čovjek iz neke od županija, gosp. Posavec. Pa vi koji možete dođite na predavanje, da nas ne bude očajnih desetro. :)
ko bu bil na predavanju nek malo iznese dojmove. Nekako mi se čini da bi taj mogel drviti po lokalnoj :razz:

fakin

Super Moderator
jel mi može netko reći gdje se u novoj literaturi nalazi ovo što će ovaj tjedan biti na predavanju?

Nova strukturna rješenja u hrvatskoj državnoj upravi:
izvršne agencije; nezavisna regulacijska tijela.

bihter

Može li mi netko reći koliko se nova literatura razlikuje od stare? Prvi put učim ovo, a imam novu knjigu.

Silvia

Ja se bakćem s njom već neko vrijeme, pročitala sam i podcrtala "najbitnije", no kad sam krenula pisati skriptu skužila sam da mi je skoro sve podvučeno :) Sve mi se čini bitno i ako nešto izostavim, kao da gubi smisao. Ne znam, imam osjećaj da je tih par poglavlja zapravo jedna skripta, poludit ću! Moram to nekako skresati na cca 50 stranica.

niktitanik

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ja sam isto probala pisati skriptu i skužila da je skoro sve bitno, pa sam odustala.:cry:

Iako ako neka dobra duša ima vremena za to...rado bih učila iz skripte, jer je knjiga pisana kao esej.:mad:

Dajte mi recite..ovi zakoni(pročišćeni)...kak da to nađem na googlu??:confused:

Kad upišem sve kaj mi treba izađe mi pun kufer toga..pa se pitam dali je to pročišćeno ili cijelo.
Možda ima negdje link na katedri za koji ja neznam.

Silvia

Užas, baš si dobro rekla, knjiga je pisana kao esej. I puno stvari se ponavlja, trebat će mi još koji dan da ju dovršim, a onda kad malo posložim to sve budem ju stavila u skriptarnicu. Ovo su zakoni, sve ih možeš naći na Narodne novine d.d., samo klikneš na "Službeni dio" i upišeš godinu i broj. Koliko sam uspijela pohvatati od forumaša, na ispitu vole najviše pitati Zakon o Vladi, Zakon o ustanovama i Zakon o sustavu državne uprave, njih troje mislim dobro proučiti, a ostali su mi prevelika mrcina za prožvakati,njih ću samo preletiti.

Ustav Republike Hrvatske, NN 85/10 - pročišćeni tekst (čl. 4, 93-117)
Zakon o Vladi Republike Hrvatske, NN 150/11
Zakon o sustavu državne uprave, NN 150/11
Zakon o ustrojstvu i djelokrugu središnjih tijela državne uprave, NN 150/11, 22/12
Zakon o ustanovama, NN 76/93, 29/97, 47/99, 35/08 - Uredba o načelima za unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave, NN 154/11 17/12
Uredba o unutarnjem ustrojstvu ureda državne uprave u županijama, NN 40/12, 51/12, 90/13
Uredba o načelima za unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave, Narodne novine, 29/2011, 17/2012.

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Dobro si me sjetila. Imam te zakone. Neke sam sâm pročistio, neke dobio. Stavim ih večeras oko ponoći, jedan u Skriptanricu.
Moraš znati Ustav, Zakon o vladi, ova dva o sustavu drž uprave i ustrojstvu. One manijakalne podjele zanemari. Odmah ćeš vidjeti što je bitno. Zakon o ustanovama i ove dvije vladine uredbe samo pročitaj. Ako već nisi, s ustanovama ćeš se podrobinije baviti na Općem upravnom. :)

Silvia

Baš je zeznuta knjiga, makar, dosta stvari na kojima sam zapela u knjizi išla sam odmah googlati i naišla na jako zgodan znanstveni rad profesora sa Pravnog fakulteta u Splitu, npr. o javnim službama http://www.pravst.hr/dokumenti/zbornik/201199/zb201101_089.pdf
Čini mi se puno lakšim i jasnijim od knjige, ide nekim redom, ali to je samo za bolje razumijevanje. Inače, postoji dobra skripta sa zakonima od archi u skriptarnici, nije loše za ponavljanje, kao što je i sama napisala u komentaru. Ljudi, ja od ovog ispita imam traume još otprije par godina kad sam ga pokušavala neuspješno položiti, zato sada računam na dobar ishod pošto sama radim skriptu i stvarno se mislim dobro pripremiti za ispit. Jel ima još netko tko ga sprema, a da radi i nema baš vremena cijeli dan posvetiti se učenju?

Silvia

Tko može, neka dođe, zamolila je prof. Đinić na predavanju u ponedjeljak. Nevolja je ta što je predavanje ujutro u 9, pa oni koji rade, nisu u mogućnosti doći.

mape5

Super Moderator
najsigurnije je zakone skidati s narodnih novina. u dijelu službeni dio, kućicu pretraživanje upisuju se skraćene riječi od zakona koji nam treba. Npr. Zakon o ustrojstvu državne uprave upiše se: zak,ustroj,drž i to je dovoljno

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks