AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

božena

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pitanja sa današnjeg ispita (svi ista grupa)

Klasifikacija poslova uprave
Koji se model koristi u RH

Ovlasti predsjednika RH u oblasti vanjskih poslova.
Opširno napiši sve o izboru predsjednika RH

Tko provodi upravni nadzor nad kojim tijelima.
Što nadziru.

Koje su dvije upravne doktrine važne za provođenje upravnih reformi.
Nabroji tradicionalne vrijednosti.

Tko upravlja ustanovama
Izbor ravnatelja ustanove.

andrea

znali netko možda na što se odnosi pitanje unutarnje ustrojstvene jedinice?
To ti se naazi u onoj uredbi...
Inace misli se na sluzbe, odjele, odsjeke i jos dva... zaboravila sampa da ti ne kazem procitaj u onim uredbama...

MAJALENA

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
navodno je prof. Pavić otišao u mirovinu u 2.mj.

može li mi netko reči koliko otprilke prođe vremena između objave rezultata i početka usmenog?
navodno, kao i kod nauke o javnoj upravi ; izvjese rezultate i onda ti piše u koliko točno sati iamš usmeni, aliobično to bude odmah ili za sat, najkasnije dva

Ena.zg

Danas je ispitivao Pavić,svi su prošli osim jedne cure,bio je ok,skoro svi su dobili trojke,mene je pitao ovlasti presjednika u resoru obrane,iskazivanje nepovjerenja vladi...ostala pitanja su isto bila standardna-horizontalno razgraničenje,načelo zakonitosti,odgovornosti,paternalizamjavnost uprave,centar vlade,državne upravne org.,upravne reformeakti vlade,provedbeni propisi...

andrea

Ljudi moji taj profesor je kralj... pitao me centar vlade, dao mi 5 i knjigu!!!
weeeeeeeeeeeeee
Zakon, zakon, zakon!!! :)

heartburn

svi smo mislili da će musa bit na usmenom A KAD ONO SVANE SUNCE I DOLAZI PROFESOR PAVIĆ, sve je bilo ok, pitao je svakog po nešto, kod njega je bitno da se bilo šta priča samo da se ne šuti i prolaz je zagarantiran... hvala svima koji su mi pomogli savjetima da napokon prođem ovaj ispit i želim vam sreću na sljedećim ispitnim rokovima, ja se selim na drugi predmet... :))

andrea

Zaboravih... ono u petak je bila terapija za zivce... rezultati u 12, prva grupa u 11, druga u 12:30 i treca u 13:30... AHA, ZAMALO!!!
ja sam bila u drugoj grupi i dosla sam na red u 15 h!!! A ne zelim ni znati koliko su ljudi jos ostali tamo jer ih je bilo jos dosta... pa dragi profesori ako ovo citate MOLIMO VAS da to malo ubrzate ili se malo modernizirate pa stavite te rezultate na net tako da ljudi ne doibiju slom zivaca (vec) na drugoj godini!!!
HVALA!!! :)))

lilim

Danas je ispitivao Pavić,svi su prošli osim jedne cure,bio je ok,skoro svi su dobili trojke,mene je pitao ovlasti presjednika u resoru obrane,iskazivanje nepovjerenja vladi...ostala pitanja su isto bila standardna-horizontalno razgraničenje,načelo zakonitosti,odgovornosti,paternalizamjavnost uprave,centar vlade,državne upravne org.,upravne reformeakti vlade,provedbeni propisi...
Nemoj zaboravit GLOBALIZACIJU :wink5: To mu je bilo omiljeno pitanje na početku usmenog. Pavić je zaista dobar, iako mu baš ne razumijem sustav ocjenjivanja. Ja imala 16 bodova, na usmenom znala sve i onda mi da trojku :sad: No, bitno je da pečat u indeksu. Moja pitanja su bila načelo odgovornosti i građanin kao korisnik.

Andrea, tebi svka čast na 20 bodova na pismenom.

Nela

Molim vas, ako mi netko može pomoći i reći mi nešto o mjerama za modernizaciju uprave u Hrvtatkoj? Ona tri aspekta(strukturalno organizacijski, funkcionalni i personalni, ako sam dobro zapamtila). Onak, zdravo seljački :)
please...

andrea

Molim vas, ako mi netko može pomoći i reći mi nešto o mjerama za modernizaciju uprave u Hrvtatkoj? Ona tri aspekta(strukturalno organizacijski, funkcionalni i personalni, ako sam dobro zapamtila). Onak, zdravo seljački :)
please...
Onak najseljackiji :) receno samo ih nauci nabrojati, nemoj se zamarati sa objasnjavanjem, to ce te (mozda) pitati samo na usmenom i to za vecu ocjenu...

Nela

Opet ja trebam pomoć...
Gledala sam sad na katedri za upravnu znanost koje zakone trebamo znati i da li se što mijenjalo a kad ono uopće nije navedeno da treba znati Ustav, Zakon o Vladi, Zakon o predsjedniku i Zakon o ustanovama
pa me to sad malo zbunilo
da li netko možda zna što sad s tim???

andrea

Opet ja trebam pomoć...
Gledala sam sad na katedri za upravnu znanost koje zakone trebamo znati i da li se što mijenjalo a kad ono uopće nije navedeno da treba znati Ustav, Zakon o Vladi, Zakon o predsjedniku i Zakon o ustanovama
pa me to sad malo zbunilo
da li netko možda zna što sad s tim???
Moras nauciti
USTAV: čl. 4,92, 93-116, 132-137
ZAKON O VLADI RH: čl- 1-24, 26-32
ZAKON O SUS.DRZAVNE UPRAVE: čl. 1-62
ZAKON O USTAVOVAMA: čl. 1-7, 31- 41, 64-66

to sve imas na katedri UZ, procisceni tekstovi...

http://www.pravo.hr/_download/repository/Propisi_ozujak_2009.doc

loli

molim vas možete li mi reći što još treba za ispit državne uprave uz ove propise? postoji li kakva skripta, čula sam neka od 70 stranica i gdje se može naći, kako doći do nje?
PUNO HVALA !

jsoka15

Ministri, državni tajnici središnjih državnih ureda, državni tajnici u ministarstvima i ravnatelji državnih upravnih organizacija, dužnosnici su RH.

Andreja

ja mislim da je u 10 u petak, neka netko potvrdi ako zna sigurno...

evo i pitanja s današnjeg roka...
A-grupa
1. nabroji reforme i objasni ih
kada se pojavio njm i koja su mu obilježja
2. što je centar vlade i koja mu je uloga (ili zadaća)
politička funkcija
3. kako vlada odlućuje na redovim sjednicama, a kada dvotrećinskom većinom
objasni postupak nepovjerenja vladi
4.ne sjećam se :(
5. tko može osnovati ustanovu, a tko javnu ustanovu
koje su komponente organa koji upravlja ustanovom?

chuchi

jep, u petak u 10, ĆM4

molim vas možete li mi reći što još treba za ispit državne uprave uz ove propise? postoji li kakva skripta, čula sam neka od 70 stranica i gdje se može naći, kako doći do nje?
PUNO HVALA !
nema skripte od 70 str (barem koliko ja znam), ali ima skripta od 70 PITANJA, pa si možda na to mislia...

nelija

Pozdrav svima, da se i ja uključim jer sam isto bila grupa A
4. pitanje je bilo a) tko spada u dužnosnike, b) tko spada u rukovodeće službenike

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks