AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

blabla

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
a prvostupanjska tijela DU u županijama su uredi državne uprave u žup. i gradski ureda grada Zg, jel?

archi

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Kod onog pitanja koje urede Vlada osniva za obavljanje stručnih poslova, jel treba nabrojati samo ona tri ureda koja su u zakonu ili? Jer na njihovim stranicama je navedeno još dosta ureda...

blabla

Kod onog pitanja koje urede Vlada osniva za obavljanje stručnih poslova, jel treba nabrojati samo ona tri ureda koja su u zakonu ili? Jer na njihovim stranicama je navedeno još dosta ureda...
ta 3:laughing:

archi

Jel zna netko odgovor na ono pitanje koje su zadaće javnog upravljanja i na kojim područjima se posebno provode... To je bilo u 2. mjesecu na ispitu...Kao da im nije dosta pitanja koje mogu staviti, sad još moraju i ovakve gluposti izmišljati...

Boris

jedno pitanje jos...

koji je ured ustrojen za strucne poslove uprave?
i kojim aktima vlada osniva urede za strucne poslove?

thnx

archi

Postojao je Središnji državni ured za upravu, ali je sad osnovano Ministarstvo uprave pa tog više nema...

Iako mi je više vjerojatno da je netko krivo formulirao pitanje i da treba izbaciti ovo "uprave", onda bi odgovor bio:
Za obavljanje stručnih poslova Vlada osniva Ured za zakonodavstvo, Ured za odnose s javnošću i Ured za nacionalne manjine. Za pojedina pitanja Vlada može osnovati i druge urede. Vlade uredbom osniva urede i detaljnije uređuje područje njihovog rada. Na čelu Ureda Vlade je predstojnik Ureda.

blabla

Jel zna netko odgovor na ono pitanje koje su zadaće javnog upravljanja i na kojim područjima se posebno provode... To je bilo u 2. mjesecu na ispitu...Kao da im nije dosta pitanja koje mogu staviti, sad još moraju i ovakve gluposti izmišljati...
mda...
pa ja bih odgovorila da postoje 2 vrste zadaća- jedna, koja je usmjerena na održanje samog sustava, a druga na ostvarivanje ciljeva sustava. i onda neš o tome kako su te 2 zadaće u "konkurenciji" jer se "bore" za sredstva koja se za njih odvajaju, pažnju koja im se poklanja, vrijeme koje se za njih upotrebljava.

ps.nemam pojma dal je to točan odg.na postavljeno pitanje:blushed:

archi

Palo je i meni na pamet, all onda mi opet ne bi odgovaralo ono pitanje na kojim područjima se posebno provode... mah, mislim da ako i bude to pitanje da ću ga zaobići... Uglavnom, vjerojatno samo oni znaju na što su točno mislili...

tratincica

netko je dole napisao da više nema središnjeg državnog ureda za upravu, znači ako nas traže da nabrojimo središnje državne urede taj trebamo izostavit ili???

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
netko je dole napisao da više nema središnjeg državnog ureda za upravu, znači ako nas traže da nabrojimo središnje državne urede taj trebamo izostavit ili???
Da, treba izostaviti, nema više središnjeg državnog ureda za upravu, sada je to ministarstvo uprave, znači sada ima 16 ministarstva i 3 središnjih državnih ureda.

duda20zg

jel zna netko kako je koncipiran ispit... kolko ima pitanja iz zakona a kolko iz skripte... to bi mi bilo bitno... hvala

tratincica

obično bude po jedno pitanje iz zakona o vladi i iz ustava, ostalo ovisi o njima!!!

zna li netko odgovore na ova pitanja
1.primjer sudjelovanja građana u javnim službama
2.da li ministar može donije ti pravilnik ako vidi da ima nekih nepravilnosti u zakonu ili ako ga želi pojasniti i koja su ograničenja
3.što znači rješavanje u upravnim stvarima

mimica

Ej ljudi jel netko zna možda...

-kako je ustrojen centar vlade(na kojim načelima)
-koga podupire NJM
-kompetencije organa koji upravlja ustanovom

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks