AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

lusy

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Kakav je Teo na usmenom? Sto pitaaaaa? I da kakve kordinacije nesto prema policy po podjelama postoje (nekih 9)? Heeeelp

Darijana

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Kakav je Teo na usmenom? Sto pitaaaaa? I da kakve kordinacije nesto prema policy po podjelama postoje (nekih 9)? Heeeelp
9 razina je na stranici 212 u knjizi, a Teo više voli pitati zakone i navodno je ok

Luka11/7

Bok, trebam pomoć u vezi dva pitanja na koja nikako ne mogu naći odgovor:

Zašto je potrebno provesti reformu državnih upravnih organizacija?
Kako se reformiraju izvršne agencije?

P.s. jel Teo pita na usmenom ono što nismo znali na pismenom?

Hvala puno :)

Darijana

Bok, trebam pomoć u vezi dva pitanja na koja nikako ne mogu naći odgovor:

Zašto je potrebno provesti reformu državnih upravnih organizacija?
Kako se reformiraju izvršne agencije?

P.s. jel Teo pita na usmenom ono što nismo znali na pismenom?

Hvala puno :)
Reforma izvršnih agencija je kod funkcionalng aspekta mjera za modernizaciju uprave ono osamostaljenje izvršnih agencija,a ovo drugo mislim da je strukturno organizacijski aspekt

kikiko

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ja tu str nemam nažalost.. ako netko može nabrojati i pomoćiiiii
1. Svaka organizacija zadrzava vlastitu autonomiju u okviru zakonskih okvira, 2. Komunikacija s drugim ministarstvima i organizacijama 3. Konzultacije s drugim M i O 4. Izbjegavanje kontradiktornih aktivnosti 5. Konzensuz izmedu M i O 6. Arbitriranje u slicaju postojanja razlika od trece strane 7. Postavljanje ogranicenja diskrecijskom odlicivanju M ili O 8. Odredivanje prioriteta 9. Sveobuhvatna strategija djelovanja koja obvezuje sve koordinirane subjekte

lusy

Dojmovi kod Tea. Bio je super smiren i pomaze navesti na odg.
Nije me pustio jer kaze da nije dovoljno i da dr puta dodem. Malo su me iznenadila pitanja. Vertikalna i horizontalna kordinacija obj i primjeri pa zatim pozit i neg kordinacija i primjeri, Centar Vlade (definicija i ovlasti) tu sam krenula o Vladi ali rekao je da ne i da iskljucivo o Centru pricam. Zatim - Ostali poslovi prema ZSODU, Zakon o Unutarnjem redu tj plan unutarnjeg reda sto je to i kako se to regulira prema Zakonu. Ja sam svako pitanje pricala sto znam i davala primjere vise nego govorila nastrebano napamet i smatram da sam znala za dovoljan ali sta je tu je. Eto - nadam se da sam pomogla :)
Jedna kolegica je isto pala, jedna prosla. Za druge ne znam. Poz!

Darijana

Prošla danas kod Tea. Pita prvo ono što si lošije napisao u testu, mene pitao razlika ustanove i javne ustanove, neposredna provedba zakona, upravni nadzor i socijalne službe općeg interesa.

dina28

Kolege :D, malo si skupljam pitanja , ugl. posto je lit. mijenjana, moram pazit na pitanja jel tako, gledam do 2015? I ako ima neka dusa :D da stavi pitanja :D hvalaaa :)

Posljednje uređivanje:

josefine93

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozdrav svima :)
Sutra pocinjem ucit drzavnu upravu za ovaj prvi rok pa me jako zanima treba li bas sve zakone znati ili su samo neki bitni? Predmet se ne cini tezak ali ti zakoni su mi uvijek grozni, nikad ih ne naucim.. Nadam se da netko zna. Unaprijed hvalaa :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks