AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

Zeljaa

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Slazem se, vise se orijentira na knjigu. Kolegicu i mene je pitala financiranje javne sluzbe, razlika izmedju javne ustanove i ustanove, strukturni ucinci, mehanizmi kordinacije, javnost uprave i instrumenti Sabora na drzavnom upravom.. Dzinic je super,bez problema se moze dobiti visoka ocjena :) sretno svima!

ivana16

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Odgovarala sam kod Dzinic, pitala me instrumente Vlade prema upravi i objasniti normativne, tendencije te objasniti liberalizaciju, ljude zaposlene u drzavnog upravi (4 kategorije) te koje od njih imenuje Vlada. Pitanja nisu teska sama po sebi ali mora se znati reci sve sto pise o tome znaci svako nabrajanje i postavlja podpitanja. Smatram da malo nepravedno ocjenjuje. Ucila sam oko tjedan dana iz knjige a zakone samo najbitnije clanke osim ZOSD-a i ZOV-a,njih sam cijele.

dina28

Kolege ZODS I ZOV se moraju znati cijeli,a ostali zakoni i uredbe? Sto je najbitnije? Hvala :D

Rabbit Roe

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Kod uredbe o načelima za unutarnje ustrojstvo mora se znati nabrojati načela i objasniti ih (nema puno), te nabrojati unutarnje ustrojstvene jedinice ministarstava, du i duo.
Zakon o ustanovama je isto bitan. Pogotovo upravno vijeće i ravnatelj (na jednom roku je bilo pitanje razrješenje ravnatelja. a to nema u knjizi).
Kod Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstva znati samo koliko ima minstarstva, du i duo.

whiskey20

1.a) instrumenti otvorenosti
b)instrumenti transparentnosti
2.a)nacelo funkcionalnosti i fleksibilnosti
b) unutarnje ustrojstvene jedinice u sredisnjim tijelima drzavne uprave
3.a) ured drzavne uprave-poslovi
b) ispostave i podrucne jedinice razlike u poslovima
4.a) kako je reguliran ugovor o povjeravanju u hrvatskoj?
b) koje su glavne karakteristike mjesovitog poduzeca i za koje se djelatnosti osniva u hrvatskoj?
5.a) reformiranje izvrsnih agencija
b) zasto je potrebno provesti reformu drzavnih upravnih organizacija?

đurđa 1

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ekipo draga, po čemu je najbolje učiti ovaj predmet ? da li je dovoljna samo skripta i koja je najbolja? naravno uz nju procitat sve navedene zakone koji su literatura.

daisy1

Ekipo draga, po čemu je najbolje učiti ovaj predmet ? da li je dovoljna samo skripta i koja je najbolja? naravno uz nju procitat sve navedene zakone koji su literatura.
ja sam ucila iz rabbit roe, mislim da je skripta sasvim dovoljna
na kraju su navedena i pitanja koja se pojavljuju iz zakona, nije ni potrebno nista vise od toga uciti

lusy

Ja sam ucila iz 2 skripte koje sam kombinirala. Rabit i Avidmar ako se ne varam + Zakoni. A i radila sam sama sebi skriptu od te dvije jel mi je tako lakse nauciti silne podjele. Sretno!

đurđa 1

ja sam ucila iz rabbit roe, mislim da je skripta sasvim dovoljna
na kraju su navedena i pitanja koja se pojavljuju iz zakona, nije ni potrebno nista vise od toga uciti
Hvala puno :)
[DOUBLEPOST=1468848638,1468848599][/DOUBLEPOST]
Ja sam ucila iz 2 skripte koje sam kombinirala. Rabit i Avidmar ako se ne varam + Zakoni. A i radila sam sama sebi skriptu od te dvije jel mi je tako lakse nauciti silne podjele. Sretno!
Hvala puno :)

whiskey20

Na studomatu mi pise da je danas pismeni u 11 al u isto vrijeme i usmeni.dal to znaci da su opet sjebali koncepciju i oduzeli nam dva dana za ponavljanje?

soledad

1.a)odnos tijela DU prema građanima(193 str)
b)kodeks savjetovanja sa zainteresiranom javnosti u postupku donošenja zakona,ona 4 stupnja (195 str)
2.a)upravne organizacije u sastavu ministarstva i u kojim oblicima se javljaju-tak nešto(188 str)
b)razlika između središnjih tijela DU
3.a)tko donosi provedbene propise i što se njima određuje(ZSDU)
b)pojma nemam
4.a)remunicipalizacija(224 str)
b) deregulacija(223str)
5.a)objektivne mjere prema upravnom osoblju (352 str)
b)modeli menadžerskih reformi u pogledu lokalne samouprave (351 str)

Ne znam dal sam sve dobro napisala..nek me neko ispravi

pgalosi

1.a)odnos tijela DU prema građanima(193 str)
b)kodeks savjetovanja sa zainteresiranom javnosti u postupku donošenja zakona,ona 4 stupnja (195 str)
2.a)upravne organizacije u sastavu ministarstva i u kojim oblicima se javljaju-tak nešto(188 str)
b)razlika između središnjih tijela DU
3.a)tko donosi provedbene propise i što se njima određuje(ZSDU)
b)pojma nemam
4.a)remunicipalizacija(224 str)
b) deregulacija(223str)
5.a)objektivne mjere prema upravnom osoblju (352 str)
b)modeli menadžerskih reformi u pogledu lokalne samouprave (351 str)

Ne znam dal sam sve dobro napisala..nek me neko ispravi
Ajmeeeee

soledad

Nisu..danas su rezultati...zapravo,2 cure su trebale jucer odgovarati,ali ne znam koji predmet su one pisale

lava

Pozdrav svima,
U info paketu piše: Zakon o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave, NN 150/11, 22/12, 39/13, 125/13, 148/13 (čl. 1-4, 10) . Nisam sigurna dali se taj zakon treba učiti cijeli ili od čl 1-4, 10 ?

whiskey20

Pozdrav svima,
U info paketu piše: Zakon o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave, NN 150/11, 22/12, 39/13, 125/13, 148/13 (čl. 1-4, 10) . Nisam sigurna dali se taj zakon treba učiti cijeli ili od čl 1-4, 10 ?
Samo ti clanci ;)

whiskey20

Pitanja na usmenom: temeljne obveze javnih sluzbi, nacela javne uprave u rh,na koji nacin se sve javne sluzbe obavljaju,strukturni ucnici i jos par podpitanja kojih se nemrem sjetiti..zakoni su me skroz zaobisli tak da je bilo solidno

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks