Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
da, doktrina dobre uprave.nije li dobra uprava ona doktrina (the good governance)? pa onda pričaš o participaciji građana u oblikovanju javnih politika i sve ono kaj se tamo navodi.
a za centar vlade nisam sigurna...mislim da negdje na forumu piše baš to na jednoj od prethodnih stranica. mislim da je bilo spomenuto tajništvo vlade, i neki od ureda koji se ustrojavaju unutar Vlade.
ministri, drzavni tajnici sredisnjih drzavnih ureda, drzavni tajnici u ministarstvima i ravnatelji drzavnih upravnih org su duznosnici rh. njih vlada imenuje bez javnog natjecaja, znaci samo politicki.jel zna netko kako se imenuju dužnosnici rh?
e skripte ti uglavnom nisu pouzdane ,,i zavisi tki ih je pisao ..bio kod điničke ..i sve su ti predavanja ,konzultacije i slušanje ispita ...ono što ti nije jasno najbolje otiči kod jedno od asistenata ,predavača ..da ti pojasne ona pitanja koja ti nisu jasna ..jer nije dovoljno imat ni točnu literaturu,,ako učiš suhoparno,bez razumijevanja ..jer ti oni neka pitanja formuliraju tako da ti njih ne razumiješ,tj,misliš da pitanje razumiješ ..odgovoriš ..a ono poslje se čudiš šta nije bilo točno ...treba dobro čitat pitanja ..i odgovarat konkretno šta se tamo traži ..a ne pisat nešto što nije u okviru određenog pitanja ...ja dostza radin,pa nisam stiga predavanja proč ..i tako sam neke stvari učio po svome nekom shvačanju ..i nije završilo dobro ...Aaaa!učio sam po skripti i nisam prošao
Molim da mi netko napiše koja je ispitna literatura, pa da mogu po tome učiti.
Puno hvala![]()
ja sam ucila po skripti pa sam prosla. skoro sve iz ispita pise u skripti. samo je dobro mozda malo popuniti skriptu zakonom o sustavu drzavne uprave i onom o ustanovama, tj usporediti ju na nekim mjestima.Aaaa!učio sam po skripti i nisam prošao
Molim da mi netko napiše koja je ispitna literatura, pa da mogu po tome učiti.
Puno hvala![]()
imenuje ih vlada na temelju prethodno provedenog natječajajel zna netko kako se imenuju dužnosnici rh?
ne, to nije tocno. vlada na temelju natjecaja imenuje drzavne rukovodece sluzenike.imenuje ih vlada na temelju prethodno provedenog natječaja
ok onda, a tko imenuje ove koje je naveo onaj dečko,..dužnosnike hr?' pametna si vidim ,mnogo se uči ..morat ču te izvest na kavu.. .ako budeš htjela,naravno..:blushed:ne, to nije tocno. vlada na temelju natjecaja imenuje drzavne rukovodece sluzenike.
ministarstva i državne upravne organizacije su središnja tijela državne uprave,a uredi državne uprave se osnivaju kao prvostupanjski uredi držav.uprave u jedinicama područne)regionalne) samouprave ...-čl.3. zakona o sustavu držav.upravesredisnji drzavni uredi su ti sve to troje, znaci drzavne upravne organizacije, ministarstva i uredi drzavne uprave.
a koje funkcionere bira vlada je valjda zapravo pitanje koji su drzavni duznosnici i koji su rukovodeci drzavni sluzbenici. jel znas razliku izmedu njih i nabrojati ih? ako ne znas da ti kazem...
imenuje ih vlada na temelju prethodno provedenog natječaja
Ja sam odgovarala ko Muse i znala sam odg na 3 pitanja na 4 sam losije odgovorila...imala sam 9 bodova i dala mi je 3... Tako i curi koja je samnom odgovarala-imala je 8 bodova-dobro je odgovorila na svoja pitanja i isto je dobila 3...bodovi iz testa nisu previse utjecali...musa,kako mi se cini, nije skrta na dobrim ocjenama...da i meni se cini da je tesko dobit vecu ocjenu nego na testu. jer imala sam 10 bodova i super odg sva 4 pitanja osim kad me pitala tu organizacijsku kulturu za koju sam se i sjetila da je iz nauke ali nisam nista htjela reci jer nisam ucila iz knjige pa ne znam jel mozda ipak i u drzavnoj spada u literaturuugl, posto to nisam znala rekla je da mi ne moze dati 3 jer imam 10 bodova, da imam 11 dala bi mi...
musa ocito nije al dzinic je:frustrating:Ja sam odgovarala ko Muse i znala sam odg na 3 pitanja na 4 sam losije odgovorila...imala sam 9 bodova i dala mi je 3... Tako i curi koja je samnom odgovarala-imala je 8 bodova-dobro je odgovorila na svoja pitanja i isto je dobila 3...bodovi iz testa nisu previse utjecali...musa,kako mi se cini, nije skrta na dobrim ocjenama...
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.