AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

daisy1

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
da li mi netko od ljudi koji izlaze na rok 7.6. moze reci da li vam je na studomatu objavljeno vrijeme i mjesto polaganja ispita?

2000

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Pitanja sa današnjeg roka, 7.6.2016. :D

1. a) Posljedice izglašavanja nepovjerenja Vladi
b) Organizacijski,normativni i personalni instrumenti HS prema upravi

2. a) Nadzorni instrumenti Vlade prema upravi
b) Pomoćnik i zamjenik ministra : tko ih imenuje, njiihove ovlasti,odgovornost

3. a) Načela unutarnjeg ustrojstva tijela državne uprave
b) Unutarnje organizacijske jedinice ministarstava, državnih ureda i državnih upravnih org.

4. a) Javne službe u formalnom i materijalnom smislu
b) Protokol 26 Lisabonskog ugovora- što određuje (???????)

5. a) Preduvjeti uspješnosti reformi i pokretači reformi
b) Funkcionalni aspekt modernizacije, opiši

Eto, sretno svima !!!!

tina2201

Pozdrav! Spremam se za državnu upravu pa me zanima da li itko ima iskustva sa skriptom by Avidmar? čini mi se odlična, odlično ju je napravila i da bi mogla biti dovoljna al ako netko ima neka saznanja da li su ipak potrebni i knjiga i zakoni? Mislim vjerujem da je uvijek bolje sa knjigom i zakonima al pošto radim i sa vremenom sam skroz naknap gledam da si ipak olakšam sa nekom kvalitetnom skriptom :)

franka01

Pozdrav! Spremam se za državnu upravu pa me zanima da li itko ima iskustva sa skriptom by Avidmar? čini mi se odlična, odlično ju je napravila i da bi mogla biti dovoljna al ako netko ima neka saznanja da li su ipak potrebni i knjiga i zakoni? Mislim vjerujem da je uvijek bolje sa knjigom i zakonima al pošto radim i sa vremenom sam skroz naknap gledam da si ipak olakšam sa nekom kvalitetnom skriptom :)
ja sam učila po skripti Rabbit Roe i zakonima prošla sam :)

lusy

Bok :)

Ovako. Ja sam kombinirala Rabit i Avidmar skriptu te isprintala sve Zakone koji mi trebaju. Skripta je zaista super i prošla sam oba puta učeći po njoj pismeni, jedino sam malo bolje morala utvrditi za usmeni i prošlo je sve super :)

Preporučam svakako.

Ne izbacivati jer je cijela skripta obuhvatila većinu toga važnoga što se pojavljuje u ispitima.

Zakone učiti takoder. Posebice Uredbe i Zosd - to je mene profesor Teo recimo pitao na usmenom jako detaljno.
Upravni i insp nadzor, akti Vlade, načela tijela državne uprave prema Zosdu, Plan o unutarnjemu redu (tko ga donosi i slično)

Moja preporuka - naučiti skriptu da se dokaže znanje na pismenom ali dobro vladati Zakonima :)

Nije strašno ali treba se znati stvarno :)

Sretno svima!

Nadam se da sam pomogla :D

Majaa

Heii dragi ljudi, citam pitanja i dolazim do problema..ako bi se nasla koja dobra dusa da mi pomogne oko sljedecih stvari..
koje su ovlasti premijera?
Plan o unutarnjem redu(?) nemogu ga nigdje naci..
Zasto se provode reforme DUO?
Kako se reformiraju izvrsne agencije..? :)

lusy

Heii dragi ljudi, citam pitanja i dolazim do problema..ako bi se nasla koja dobra dusa da mi pomogne oko sljedecih stvari..
koje su ovlasti premijera?
Plan o unutarnjem redu(?) nemogu ga nigdje naci..
Zasto se provode reforme DUO?
Kako se reformiraju izvrsne agencije..? :)
Ovlasti premjera imas kod Vlade i opcenito o tome kroz Zakone o Vladi u Zosdu.
Plan o unutarnjem redu - ZOSDU (pred kraj negdje)
Reforme su ti tamo kod funkcionalnih reforma modernizacije gdje ti se navode izvrsne agencije, njihovo osamostaljenje i odg za rezultat.
Nadam se da sam bar malo pomogla. Jurim i tipkam :)

Majaa

Ovlasti premjera imas kod Vlade i opcenito o tome kroz Zakone o Vladi u Zosdu.
Plan o unutarnjem redu - ZOSDU (pred kraj negdje)
Reforme su ti tamo kod funkcionalnih reforma modernizacije gdje ti se navode izvrsne agencije, njihovo osamostaljenje i odg za rezultat.
Nadam se da sam bar malo pomogla. Jurim i tipkam :)
Hvala ti puno, u medjuvremenu sam i nasla nesto hehe jesi jesi, ali mi idalje nije jasno sta bo napisala pod ovo zasto se provode reforme.. :/
[DOUBLEPOST=1466504655,1466110827][/DOUBLEPOST]Rezultati su sutra u 20h? :)

bihter

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Tko imenuje glavnog tajnika i predstojnika ureda predsjednika vlade?
Funkcije glavnog tajnika?
Objasniti klasifikaciju poslova u TUS?
Sto ukljucuju kriterij korisnika i kriterij cilja i svrhe?
Razlika izmedju Porezne i Drzavne geodetske uprave?
Nacela Unutarnjih ustrojstvenih jedinica?
Kako drzava regulira sluzbe od opceg ekonomskog interesa?
Sto znaci pojam obveze javne sluzbe?
Kriteriji za modernizaciju uprave u HR prema funkcionalnom aspektu?
I zadnje je bilo nesto o tehnicko upravnom kapacitetu vlade.

verseinote

To zadnje ti je sigurno mjere za jačanje koordinativnog kapaciteta Vlade pa onda se objašnjava u upravno tehničkom smislu.

bihter

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Usmeni u petak kod Džinić, pitanja Lokalne ekspoziture, razlika između Državnog ureda i Ispostave, tko vodi Državni ured, da li je predstojnik DU DD ili RDS, što radi ravnatelj ustanove, što radi upravno vijeće.
Profesorica se definitivno više orijentira na knjigu,barem je tako bilo na ovom usmenom. I od nje se može očekivati oko 6 pitanja, uz svako pitanje obavezno i potpitanje.
Sretno svima sa ovim ispitom, meni najgorim u ove 2.godine, moja noćna mora!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks