pitanja sa danasnjeg pismenog ispita(koliko se sjecam) bila su :
1.na koga se odnosi zastita privatnosti osobnih podataka(ili tako nesto):a)na pravve osobe bez obzira na sjediste,b) i c) isto nesto vezano za pravne osobe i d) na fizicke osobe bez obzira na uobicajeno boraviste i prebivaliste
2.inteligentni agenti(zasnivaju se na umjetnoj inteligenciji)
3.koji od zakona cine okvir za e.poslovanje(neznam tocno kako glasi pitanje):zakon o autorskom pravu i elektronickom potpisu
4.drustveni inzenjering(obuhvaca nacine i metode za pribavljanje lozinki za neovlasten pristup informacijama i najcesci su sholder surfing i dustbin-diving)
5.dos
6.trojanski konj(vrsta malicioznog programa i k.program koji osim svoje nevidljive namjene ima korisniku nepoznatu funkcju)
7.kriptografija(da li je siri pojam od kriptologije i jos nesto je bilo za zaokruzit al nezz)
8.steganografija(nije nuzno povezana sa kriptografijom,umijece skrivenog isanja i bio ponuđen odg. da je to znanost o sigurnoj informaciji)
9.koju zastitu uzivaju k.programi(autorskopravnu)
10.kad neko nekome neovlasteno preuzme podatke za vlastitu imovinsku korist koje djelo je pocinio?(k.prijevaru mislim)
11.softversko piratstvo
12.cyberspace ili kiberneticki prostor
13.koje aspkte privatnosti jamci ustav rh
14.podatkovni raj
15.kad je moguce iznosenje osobnih podataka van rh
16.firewall
17.podrucni pristup
i 3 pitanja vezana za hakere i hakerstvo...
pitanja nisu po redu..neka me nadopuni netko od kolega ako sam nesto pogrijesila..nadam se da sam pomogla..