AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Izvanredno studiranje (prednosti i nedostaci)

s.a.n.j.a

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
kada i gdje se podižu indeksi? ove god sam se prebacila na vanredno i indeks mi je jos kod njih ali mi treba sto prije zbog potvrde za odjavu sa zdravstvenog...(teta u referadi mi nije nista rekla kada da dodem)

daria11

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
kada i gdje se podižu indeksi? ove god sam se prebacila na vanredno i indeks mi je jos kod njih ali mi treba sto prije zbog potvrde za odjavu sa zdravstvenog...(teta u referadi mi nije nista rekla kada da dodem)
Indeks podižeš u sobi gdje si upisala. Konkretno za izvanredne studente u sobi 10. na prvom katu, Gundulićeva 10. Ne moraš čekati u redu, jer još traju upisi pa su velike gužve, samo pokucaš i uđeš te lijepo gospođu sa desne strane zamoliš da ti preda index.

U tome i je problem, ne stignem riješiti što treba do petka:(
Mislim da su jako striktni što se tiče rokova za upis na studij. Možda je najbolje da nazoveš na telefon gospođu Storjak i raspitaš se, ona je vrlo susretljiva bila bar u mojim pitanjima vezano za upise. Br. telefona ti je 4890-215. Najbolje je da ju zoveš od 8,00 do 10,00 jer se kasnije teško javlja na telefon, no vrijedi pokušati biti uporan sa zvanjem.

aRpoteNa

Pozdrav, trebala bih pomoc, naime upisala sam sad prvu godinu izvanredno javnu upravu i sad ne znam kak to ide sa predavanjima... jel se mora ici na njih? jel ima mozda nekih na koji bi bilo zaista jako dobro ici? općenito me interesira vezano za samo predavanje pa kasnije ispite kakvih imate iskustava???
Do sad sam redovno studirala na poreznom pa nisam uopce upoznata kako funkcionira to sve kod vanrednih...a pogotovo ne na javnoj upravi... HELP...

marionette

Pozdrav, trebala bih pomoc, naime upisala sam sad prvu godinu izvanredno javnu upravu i sad ne znam kak to ide sa predavanjima... jel se mora ici na njih? jel ima mozda nekih na koji bi bilo zaista jako dobro ici? općenito me interesira vezano za samo predavanje pa kasnije ispite kakvih imate iskustava???
Do sad sam redovno studirala na poreznom pa nisam uopce upoznata kako funkcionira to sve kod vanrednih...a pogotovo ne na javnoj upravi... HELP...
Predavanja nisu obavezna. Ha sad ići ili ne... :confused2: S jedne strane dobro je dolazit da stekneš malo dojam o predmetu i profesoru, možda naglase koje su stvari bitnije, kako izgleda ispit (iako bila bih zabrinuta da se to ne pita na svakoj drugoj stranici foruma :tongue2:). A sa druge strane; izvanredni imaju malo predavanja i u tih par sati previše je toga natrpano, pa se ni nemože baš kvalitetno proći gradivo. Ja osobno nisam neke previše zapamtila sa predavanja samo neke zanimljive djelove, pa sad kak odlučiš. Al probaj barem ove teže otić. :wink5:

Edit: Ustvari bilo bi korisno da ideš sa redovnima na predavanje, ako imaš vremena :)

trktrk

joj ja imam pitanje vezano za sociologiju...krenula sam učiti iz knjige,al nekak mi se čini da je i skripta sasvim dovoljna,pa nemam pojma dal da krenem iz skripte učiti,mislim jel dovoljna skripta za dobru ocjenu...i ako sam vanredan student jel mogu ići na predavanja kod redovnih...XD

Andreja

joj ja imam pitanje vezano za sociologiju...krenula sam učiti iz knjige,al nekak mi se čini da je i skripta sasvim dovoljna,pa nemam pojma dal da krenem iz skripte učiti,mislim jel dovoljna skripta za dobru ocjenu...i ako sam vanredan student jel mogu ići na predavanja kod redovnih...XD
možeš ići na predavanja za redovne, a što se tiče skripte, bolje da pogledaš pod temu sociologija tam ti sigurno piše. sretno :)

marionette

Da možeš ić na predavanje sa redovnima.
Kaj se tiče sociologije, ja mislim da bi bilo dobro bar pročitat knjigu i onda ako učiš po nekoj skripti da ju malo nadopuniš. Jer kolko vidim sad kompliciraju sa tom sociologijom, a predpostavaljam da je profesorima dosadilo stalno slušat iste odgovore a i po tome mogu skužit da si učila po skripti.

aRpoteNa

Predavanja nisu obavezna. Ha sad ići ili ne... :confused2: S jedne strane dobro je dolazit da stekneš malo dojam o predmetu i profesoru, možda naglase koje su stvari bitnije, kako izgleda ispit (iako bila bih zabrinuta da se to ne pita na svakoj drugoj stranici foruma :tongue2:). A sa druge strane; izvanredni imaju malo predavanja i u tih par sati previše je toga natrpano, pa se ni nemože baš kvalitetno proći gradivo. Ja osobno nisam neke previše zapamtila sa predavanja samo neke zanimljive djelove, pa sad kak odlučiš. Al probaj barem ove teže otić. :wink5:

Edit: Ustvari bilo bi korisno da ideš sa redovnima na predavanje, ako imaš vremena :)
Puno ti hvala na odgovoru, a jel mi mozes reci koji su teži predmeti na prvoj godini? Čisto tvoje mišljenje i ako znaš općenito kaj kolegama je teže za položiti da se nekak znam orijentirati... i jos jedno pitanjce je...di da se nabavi ona sva silna literatura koja pise na sluzbenoj stranici?

Marinica

Puno ti hvala na odgovoru, a jel mi mozes reci koji su teži predmeti na prvoj godini? Čisto tvoje mišljenje i ako znaš općenito kaj kolegama je teže za položiti da se nekak znam orijentirati... i jos jedno pitanjce je...di da se nabavi ona sva silna literatura koja pise na sluzbenoj stranici?
a to ti je relativno ali svima je uglavnom nauka najteža i muku muče sa tim ispitom. teška jer je nerazumljiva i moraš baš sve znat i naštrebat napamet jer teško da ćeš to razumjet.
onda financiranje nekima zna bit problem jer ima se neda učit o svim porezima i slično, opsežno gradivo ali meni taj ispit nije bio takav problem, bilo mi je sve to lako pamtljivo
tu literaturu možeš nabaviti u masarykovoj u fotokopiraoni

misty

Kako je kolegica rekla, sve je to individualno. Kao najteži slove: nauka, financiranje i sociologija. Ali sve se to može riješiti, ako pravilno učiš i to s razumijevanjem, ništa nije nemoguće...:wink5:

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Kako je kolegica rekla, sve je to individualno. Kao najteži slove: nauka, financiranje i sociologija. Ali sve se to može riješiti, ako pravilno učiš i to s razumijevanjem, ništa nije nemoguće...:wink5:
meni su ,recimo,ta tri ispita bila ok..ništa posebno...ja sam se malo namučila sa uvodom u državu i pravo,ali samo zbog ispita,odnosno načina na koja su pitanja bila uređena...budeš vidjela,malo je smotano :) ..al sve ostalo nije tako jako teško...

mape5

Super Moderator
ovaj faks mi se čini ok, nisam baš mogla puno birati, samo me nervira kaj tak kasno počinje prvo predavanje jer sam u drugoj grupi pa odmah imam kolokvij 03.11.? zar ne bi bilo pravedno da mi iz druge grupe imamo malo kasniji termin prvog kolokvija?:unsure:

Andrej21

ovaj faks mi se čini ok, nisam baš mogla puno birati, samo me nervira kaj tak kasno počinje prvo predavanje jer sam u drugoj grupi pa odmah imam kolokvij 03.11.? zar ne bi bilo pravedno da mi iz druge grupe imamo malo kasniji termin prvog kolokvija?:unsure:
Ti kao izvanredan student imaš privilegiju polagat već ispite u 11 mjesecu ;)
treba to iskoristit jer je idući ispitni rok u 2 mjesecu tek i malo je rokova ove godine.:crying2:

mape5

Super Moderator
Ti kao izvanredan student imaš privilegiju polagat već ispite u 11 mjesecu ;)
treba to iskoristit jer je idući ispitni rok u 2 mjesecu tek i malo je rokova ove godine.:crying2:
a je mi privilegija heheheheh :wink5:

blabla

ekipa, jel zna netko u koje vrijeme se mogu podignuti indeksi? jel se može npr.u pon. u 13h? :D

jadra

ekipa, jel zna netko u koje vrijeme se mogu podignuti indeksi? jel se može npr.u pon. u 13h? :D
u principu u "uredovno vrijeme sa strankama" :) znači 10-12h, i utorkom 15-16h (soba 8, utorak od 14:30 do 15:30h), ali mislim da ako dođeš u ponedjeljak u 13h i lijepo zamoliš i kažeš da jednostavno ne možeš u ovo vrijeme kad referada radi sa studentima (zbog posla, recimo) mislim da će ti dati indeks bez prevelike drame.

katyy

zanima me da li netko zna da li se ako i 8 put padneš ispit gubi pravo studiranja ???'

i da li kod uvoda u državu i pravo nakon 4 puta postoji zabrana polaganja od mjesec dana?'
hvala unaprijed

Andrej21

zanima me da li netko zna da li se ako i 8 put padneš ispit gubi pravo studiranja ???'

i da li kod uvoda u državu i pravo nakon 4 puta postoji zabrana polaganja od mjesec dana?'
hvala unaprijed
Da gubiš pravo studiranja na Društvenom veleučilištu,a možeš otići na bilo koji drugi fakultet upisat koji ti je lakši.
Zabrana je 3 mjeseca.Ne postoji od mjesec dana

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks