AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Izvanredno studiranje (prednosti i nedostaci)

martina_sk

Administrator
kada se prebacujemo na izvanredan studij moramo pratiti na zdravstveno da nam ne isteke rok, dali se treba obratiti pozornost na jos nesto?
mislim da ništa drugo sam ne moraš obavljati. samo ti odmah postane neaktivna xica i nakon 3 mj ne možeš više koristiti studentski ugovor (al zapravo još uvijek ostaneš član sc-a do kraja akademske godine jer oni to ne kontroliraju).

tinah

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
tinah: Pregled postova
Zbunjuju me sva ova nova pravila! Molim vas ako mi netko moze reci ako sam prva godina,upisujem pad,izvanredni i iz zimskog sam dala 9 ects i iz ljetnog 2 ects,znaci da sad mogu upisati sve sto nisam dala iz zimskog prve zajedno do 9 ectsa iz treceg semestra i 2 ectsa iz cetvrtog? moram obavezno,ne moram ili mi samo daju mogucnost?hvala
upisuješ sve ono što ti je ostalo s 1.godine u svakom semestru.

Neo: Pregled postova

više ti nema klasične parcijale od 31bod za izvanredne nego u svakom semestru moraš minimalno upisati 18,a maksimalno 30ects-a. tako da upisuješ nešto s 2. ili 3.god. bez obzira što nemaš 31bod za onu nekadašnju parcijalu.

KOJA je razlika izmedu ove dvije situacije naizgled iste situacije da su odgovori razliciti?hvala

martina_sk

Administrator
tinah: Pregled postova
Zbunjuju me sva ova nova pravila! Molim vas ako mi netko moze reci ako sam prva godina,upisujem pad,izvanredni i iz zimskog sam dala 9 ects i iz ljetnog 2 ects,znaci da sad mogu upisati sve sto nisam dala iz zimskog prve zajedno do 9 ectsa iz treceg semestra i 2 ectsa iz cetvrtog? moram obavezno,ne moram ili mi samo daju mogucnost?hvala
upisuješ sve ono što ti je ostalo s 1.godine u svakom semestru.

Neo: Pregled postova

više ti nema klasične parcijale od 31bod za izvanredne nego u svakom semestru moraš minimalno upisati 18,a maksimalno 30ects-a. tako da upisuješ nešto s 2. ili 3.god. bez obzira što nemaš 31bod za onu nekadašnju parcijalu.

KOJA je razlika izmedu ove dvije situacije naizgled iste situacije da su odgovori razliciti?hvala
kolegica iz prvog posta je mogla birati da li hoće upisati tako, jedino što je morala je upisati sve iz prve što je već bila upisala prošle godine.

tapravnica

Može pomoć? Prebacila sam se iz statusa redovnog u izvanrednog studenta. Sada me zanima, pri prijavi u roku 30 dana kao nezaposlene osobe na HZZO da bi stekla pravo na osnovno zdravstveno osiguranje, moram predati potvrdu o statusu izvanrednog studenta ili neku drugu potvrdu?

Darijana

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Može pomoć? Prebacila sam se iz statusa redovnog u izvanrednog studenta. Sada me zanima, pri prijavi u roku 30 dana kao nezaposlene osobe na HZZO da bi stekla pravo na osnovno zdravstveno osiguranje, moram predati potvrdu o statusu izvanrednog studenta ili neku drugu potvrdu?
mislim da ne moras ja sam izvanredni i nisam nikad donosila potvrdu s faksa...ako netko zna drugačije nek se javi

martina_sk

Administrator
hmm.. mislim da se nosi potvrda s biroa da si nezaposlena..

da li na stručnom studiju vrijedi pravilo da izvanredni studenti prvo moraju odslušati predavanja i tek onda mogu izaći na ispit? mislim na predavanja baš za za izvanredne.

Sonia

"biro" više nema nikakve veze sa zdravstvenim. tapravnica treba ti potvrda sa faksa da si prešla s redovnog na izvanredni i to onda nosiš na zdravstveno

mimozica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Imam pitanje, trebaju li izvanredni studenti skupljat potpise te mogu li na ispitni rok u 11-tom mjesecu iako nisu odslušali predavanja?
hvala

Nerea

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Imam pitanje, trebaju li izvanredni studenti skupljat potpise te mogu li na ispitni rok u 11-tom mjesecu iako nisu odslušali predavanja?
hvala
izvanredni ne dobivaju potpise jer nisu obvezni niti dolaziti na predavanja. možeš na ispite koji su sada u 1.grupi predavanja-uvod u državu i pravo,osnove sociologije i osnove politologije(jer ćeš ih do kraja idućega tjedna odslušati do kraja,pošto su samo 3 dana za svaki kolegij).

martina_sk

Administrator
znaci vrijedi pravilo da na stručnom studiju izvanredni studenti prvo moraju odslušati predavanja za izvanredne i tek onda mogu izaći na ispit?

škola

Treba potvrda o prekidu redovnog školovanja. Znači, nama treba potvrda da smo se upisali kao izvanredni studenti što potvrđuje prekid redovnog školovanja. Potvrda se nosi i potvrđuje kada budu gotovi indexi. Samo, kada ćemo dobiti te potvrde? Vrijeme ide! Ako itko uspije nešto doznati neka piše.

mania

a kaj da napišem u tu potvrdu(prelazim sa redovnog u vanredne)? da sam upisana kao izvanredni student u taj i taj semestar u svrhu zdravstvenog osiguranja ili??? znam da je glupo pitanje ali nezz ništa više :(

škola

a kaj da napišem u tu potvrdu(prelazim sa redovnog u vanredne)? da sam upisana kao izvanredni student u taj i taj semestar u svrhu zdravstvenog osiguranja ili??? znam da je glupo pitanje ali nezz ništa više :(
Uobičajeno se popunjava:akadamska godina 2013./14. - izvanredan student -svrha:eek:snovno zdravstveno osiguranje.
Ako doznaš kada se može po index, hitno piši.Hvala!

Anita

Lutalica
Ja ove godine prelazim na izvanredne i danas sam išla pitati Sanju jel zna nešto o indeksima i kad bi mogla dobiti potvrdu za zdravstveno. Rekla mi je da ona ništa ne zna i da odem pitati ove u referadi. Tamo mi je rečeno da oni znaju do kojeg roka se mi trebamo prijaviti na zdravstveno i da se baš zato naši indeksi prioritetno rješavaju. :wtf: Znači ništa novo i dalje jedino kaj kažu je to da pratimo obavijesti na netu. Strašno.

škola

Što s brojem (i slovom ispred) indexa kad se prelazi na izvanredne. Naime, indexi još nisu gotovi, a prijave za polaganje ispita su u tijeku. Kako se piše na prijavnici? Mijenja li se samo slovo R u I, a broj ostaje isti? Molim pomoć ako je netko bio u takvoj situaciji.

martina_sk

Administrator
a kak će oni to provjeravat ko je bio na predavanju, a ko nije?
ne znam i to mi je potpuna glupost jer uvijek je bila prednost izvanrednih da mogu izaći na ispite bilo kad i ne moraju ići na predavanja. možda samo moramo čekati da prođu predavanja i onda nam vrijede prijave na ispit. problem je što to baš piše na stranici faksa za specijalistički studij.

Anita

Lutalica
Što s brojem (i slovom ispred) indexa kad se prelazi na izvanredne. Naime, indexi još nisu gotovi, a prijave za polaganje ispita su u tijeku. Kako se piše na prijavnici? Mijenja li se samo slovo R u I, a broj ostaje isti? Molim pomoć ako je netko bio u takvoj situaciji.
Ništa se ne mijenja. Ja sam danas prijavila ispit i rečeno mi je da broj indexa ostaje isti bez obzira na to. :)

mimozica

ne znam i to mi je potpuna glupost jer uvijek je bila prednost izvanrednih da mogu izaći na ispite bilo kad i ne moraju ići na predavanja. možda samo moramo čekati da prođu predavanja i onda nam vrijede prijave na ispit. problem je što to baš piše na stranici faksa za specijalistički studij.
ma mislim da je za nas ostalo isto, prijaviš i odeš kad želiš, a specijalistički moraju odslušat predavanja jer oni svi prijavljuju ispite preko studomata pa im vjerojatno studomat ni neda da prijave prije nego što odslušaju.

martina_sk

Administrator
ma mislim da je za nas ostalo isto, prijaviš i odeš kad želiš, a specijalistički moraju odslušat predavanja jer oni svi prijavljuju ispite preko studomata pa im vjerojatno studomat ni neda da prijave prije nego što odslušaju.
da, mora da je tako. samo mi nije bilo jasno kad nam je sanja rekla da je tako uvijek bilo, tj da su se uvijek za izvanredne prvo morala odslušati predavanja.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks