AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Javna nabava

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ne treba ZJN, nego samo najnovije izmjene i dopune!
I ovo ostalo što si navela.
Dakle profesor je rekao na zadnjem predavanju, i piše kod literature na stranici da treba znati samo zadnje izmjene i dopune. Nije baš najlogičnije ali je puno lakše nabubat 20-ak izmjena nego zakon od 183 članka.
Pa evo kolegica je gore napisala da je nekoga pitao natjecateljski dijalog.
U zadnjim izmjenama nema ni riječi o nat.dijalogu.
Logika nalaže da treba učiti sve...

Ivaana

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
to se podrazumijeva da treba znati vrste postupaka javne nabave, ipak je to glavno o nabavi.
samo, da li naučiti žalbu prema zakonu o j.n. ili pak prema onom članku od gosp.Stanke gdje se to razlikuje od prethodnog? :O

pigetic

Ne znam, predavačica kaže jedno, ispitivač i studenti drugo, popis na stranicama treće a na kraju ispitivač pita miks svega.
''Pomalo zbunjujuće'' rekao bi optimist.
Jedino da kao ziheraš naučiš sve ikad što je došlo u mogućnost biti dio literature, onda bi bio siguran. Ali meni ne pada napamet učit cijeli ZOJN, jer bi to onda ovaj predmet transformiralo u neki ranga nekog obveznog sa druge godine preddiplomskog a odbijam prihvatiti da je to njihova namjera(posebice kad su neki izborni bili plitak potok a mi nismo mogli birati, što znači da nemamo jednake šanse).
istina je da u ZOJN-u ima nekih dijelova koji se čine važnim i potencijalnim pitanjima pa ću si to pročitati da znam, poput tog natjecateljskog dijaloga.
Iako, neke kolegice su na ovom prvom roku i same rekle da rade sa ZOJN-om pa prema tome tko zna kako je tekao usmeni i što su one sve spominjale pa su i došli do tih tema iz ZOJN-a.

pigetic

jel vama koji izlazite na ispit piše kod kojeg smo profesora, tj.kabinet???
Ne piše ali ako je na početku već rečeno da nas ovaj predmet ispituje asistent Turudić, onda nema dvojbe kod koga smo.

neozbiljna

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
dojmovi sa ispita 18.2. ispituje profesor Turudić, nakon kratkog ugodnog neformalnog razgovora sa svakim od studenata ( o životu, učenju, poslu ) postavi po jedno pitanja iz literature. Pitanje je koncipirano tako da je naziv određenog članka, pr. Bankarska garancija, dostava odluka dk, pravna zaštita itd) i zakon o izmjenama i dopunama je pitao -sektorske naručitelje, i naknade kod žalbe. Državna komisija prema Zakonu o državnoj komisiji, svi smo dobili vrlo dobre i izvrsne ocjene i izašli s osmijehom na licu, baš kako i priliči nakon jednog ispita iz izbornog kolegija :)

dsvlux

Poticanje konkurencije kao cilj javne nabave, Pravo i porezi, br. 7-8., Zagreb, 2011, str. 63-69.

Pravni status Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, Pravo i porezi, br. 11., Zagreb, 2011, str. 63. – 70.

Bankarska garancija na poziv u sustavu javne nabave, Pravo i porezi, br. 5., Zagreb, 2012., str. 43.
Ekipa,fale mi ovi članci iz javne nabave. Ima li tko?

Dobri Duh

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
i koja je na kraju ispitna literatura

Matešić Goran (2008) Pravna zaštita u javnoj nabavi, Organizator d.d., Zagreb

Grupa autora: Javna nabava, RRIF, Zagreb.

Medvedović, D; Šprajc, I. Postupak javnih nabavki i pravna zaštita sudionika, Pravo u gospodarstvu, br. 4, 2003.,

Medvedović, D. Postupci javne nabave u jedinicama lokalne i područne samouprave, u knj. Djelokrug jedinica lokalne samouprave, Zagreb, 2003.

Ivanušec, Loboja, Markanović, Marinović, Novi sustav javne nabave, Zagreb, Informator 2007.

Zakon o javnoj nabavi

Zakon o javno-privatnom partnerstvu

Zakon o državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave

da li je to to

anci89

Jedno pitanje za one koji su polozili Javnu nabavu?! Ja sam se malo zeznula sto sam to izabrala jer ja nikad nisam radila u javnoj nabavi i sve sto sam procitala je meni strano. Pa bi zato molila za malu pomoć.. Koliko treba otprilike da se spremi za taj ispit? Da li pitaju u detalje ili se može u šturo to naučiti? Da li je čitav zakon bitan od članka do članka? (npr rezervirani ugovori i sl.)? Hvala puno!

pigetic

Jedno pitanje za one koji su polozili Javnu nabavu?! Ja sam se malo zeznula sto sam to izabrala jer ja nikad nisam radila u javnoj nabavi i sve sto sam procitala je meni strano. Pa bi zato molila za malu pomoć.. Koliko treba otprilike da se spremi za taj ispit? Da li pitaju u detalje ili se može u šturo to naučiti? Da li je čitav zakon bitan od članka do članka? (npr rezervirani ugovori i sl.)? Hvala puno!
Samo se opusti, javna nabava je jedan ugodan i ne-težak ispit, koji se može spremiti za nekoliko do tjedan dana..
samo naučiš one članke, zakon o drž. komisiji za kontrolu javne nabave i iz zakona o javnoj nabavi neke bitne članke tipa na početku definiranje terminologije da znaš tko je tko, pa onda o tipovima postupaka javne nabave da znaš nekaj malo i o izmjenama najnovijima i to je to.

dsvlux

Ja imam poteškoća s pripremanjem ispita.Prolazim ove članke od prof.Pejaković,ove koji se tiču ugovora o javnoj nabavi i malošto mi je uopće jasno. Koliko na ispitu idu uopće u detalje s tim člancima?

Nicole

Ja imam poteškoća s pripremanjem ispita.Prolazim ove članke od prof.Pejaković,ove koji se tiču ugovora o javnoj nabavi i malošto mi je uopće jasno. Koliko na ispitu idu uopće u detalje s tim člancima?
Kolega, ako do sada niste imali susrete s javnom nabavom, jasno je da članci nisu posve jasni.
Ako išta pomaže, preporučam nekakav uvod, uz naravno obavezan pregled zadnjih izmjena zakona o javnoj nabavi: http://www.javnanabava.hr/userdocsi...blikacije/Minivodic_za_poslovnu_zajednicu.pdf
pa tek onda baciti se na članke.

anci89

Napravila sam skriptu pa ako je administrator voljan javiti se ili objaviti biti će mi čast =) Ima sveukupno 49 strana

anci89

Kao što su rekli i imali su pravo. Javna nabava nije teška, a pogotovo Turudić je super. Ne pita puno i ne ide u detalje budući da je to izborni predmet. Samo je bitno da pričaš puno i kad vidi da puno pričaš te zaustavi, po dva pitanja svakog. Tipa naslov članka a drugi Državna Komisija. Svi su većinom dobili 5 ili 4. Sretno svima <3

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks