AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Javni menadžment

Vitaap

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Kolege, koji ste položili javni menadžment, koliko vam je bilo potrebno za spremanje ispita?

Nirvana

kako vama ide učenje ovog predmeta? Mene doslovno ubija. Polatoga uopće ne kužim i nije mi jasno što čitam. Jel i vama tako ili sam samo ja tako zbunjena?

schuman

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ne razumije ni profesor ako mora čitati knjigu u pdf-u sa kompa i tražiti nabrajanja od studenta, mislio sam da je ta metoda ispitivanja izumrla, očito nije...
Sretno na ispitu!

pigetic

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ne razumije ni profesor ako mora čitati knjigu u pdf-u sa kompa i tražiti nabrajanja od studenta, mislio sam da je ta metoda ispitivanja izumrla, očito nije...
Sretno na ispitu!
Profesor Đulabić, iako naučava dosta razvikane stvari sada u 21. stoljeću i modernoj znanosti, poput javnog menadžmenta, i dalje brine za to da se ne izgubi duh prošlosti i određeni konvencionalni relikti barem u ovim proceduralnim stvarima koji bi mogli doći u pitanje pod udarom svih tih modern p. administration znanja i pristupa.;)

Sanjek

Jel mi može netko odgovorit na pitanja Policy poduzetnici i Sveti gral? Nažalost nemam knjigu pa ne mogu naći odgovore :(

rijekaboy

Jel mi može netko odgovorit na pitanja Policy poduzetnici i Sveti gral? Nažalost nemam knjigu pa ne mogu naći odgovore :(
Policy poduzetnici ili strateški menadžeri trebaju imati osobine vođe. Trebaju ih krasiti mudrost, iskustvo, otvorenost misli i kreativnost. Moraju imati vjeru u mogućnost uspjeha, komunikacijske i verbalne vještine. Sljedbenicima trebaju dati jasnu predodžbu o tome što se od njih očekuje, empatiju (razumijevanje istrahova i težnji sljedbenika), trebaju biti energični (radoholičari). Prosuđivanje mora biti ispravno i razumno bez arbitrarnosti, emocionalnih i tvrdoglavih odgovora, moraju imati postojanost u mislima te upravljati samim sobm odnosno imati svijest o vlastitoj snazi i slabostima.

Što se tiče drugog pitanja iz života znam šta je sveti gral ali mislim da se tu misli na nešto drugo. Ja to nisam nigdje našao! :whistling:

schuman

E, kolega, da ste našli Sveti gral bili biste prva vijest na CNN-u i svim televizijama svijeta.

ivaanai

Sveti gral odnosi se na efikasnost u paradoksima njm, glavni cilj reformi postaje veca efikasnost, gradani se pretvaraju u kupce, a samim time raste opasnost da ce se sluzbenici pretvoriti u pruzatelje usluga koji su motivirani nagradama s trzista, svojstvenih privatnom sektoru

rijekaboy

Današnja pitanja kod prof. Dulabica, POSDCORB, Povelja građanina i kritike JPP, nije bilo strašno ne traži previše samo je bitno da se priča što više. Pečat je u indeksu a s njime i 5. Sretno svima! :grin: :grin: :grin:

Silenius

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Kolege da li itko ima skeniranu knjigu od Eugena Pusića (2002) Upravljanje u suvremenoj državi 113-148 i lokalne jedinice u procesu globalizacije 66-78, ili eventualno gdje se može nabaviti i kopirati. Hvala unaprijed.

Nirvana

Kolege da li itko ima skeniranu knjigu od Eugena Pusića (2002) Upravljanje u suvremenoj državi 113-148 i lokalne jedinice u procesu globalizacije 66-78, ili eventualno gdje se može nabaviti i kopirati. Hvala unaprijed.
javi mi se pm i ostavi mail

marina3

pitanja: taylor, policy poduzetnici, paradoksi njm, kolegicu je pitao wilsona,tqm, good governance
bio je korektan, postavlja potpitanja, bitno da se prica sto vise

ivaanai

Pitanja vam se vise manje ponavljaju, mene je isto pitao wilsona i povelje...u cijeloj toj materiji pola toga ne treba znati jer on non stop vrti jedna te ista pitanja

ana2

Pitanja jucer
Taylor, ZBB, indikatori - ovo zadnje ni sad nemam pojma na sto je mislilo, ali ovo prije bilo je dovoljno ta 3.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks