AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Javni menadžment

freya

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Pitanja danas kod prof. Đulabića za kolegicu i mene: razlike izmedju javnog i privatnog sektora, Wilson, strateški menadžment, poliy poduzetnik, načela good governance, javne povelje i još jedno kojeg se ne mogu sjetiti. Uglavnom, vrti pitanja koja su vec na forumu.

Nije trazio ne znam kakve detalje, smatram svoje odgovore prilicno osnovnima i nedetaljnima. Pomaže ako se zapne, korektan, čeka na odgovor. Kolegici je postavio dodatno pitanje kad je zapela. Ugodnije iskust vo nego što sam očekivala. Obje smo dobile 3.

Držite se pitanja, ne idite previše u dubinu i to je to. :) Sretno svima!

vesna.h.

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Pitanja danas kod prof. Đulabića za kolegicu i mene: razlike izmedju javnog i privatnog sektora, Wilson, strateški menadžment, poliy poduzetnik, načela good governance, javne povelje i još jedno kojeg se ne mogu sjetiti. Uglavnom, vrti pitanja koja su vec na forumu.

Nije trazio ne znam kakve detalje, smatram svoje odgovore prilicno osnovnima i nedetaljnima. Pomaže ako se zapne, korektan, čeka na odgovor. Kolegici je postavio dodatno pitanje kad je zapela. Ugodnije iskust vo nego što sam očekivala. Obje smo dobile 3.

Držite se pitanja, ne idite previše u dubinu i to je to. :) Sretno svima!
Samo da te nadopunim s tim jednim pitanjem . Sjetila sam se pitanje je bilo upravljanje putem propisa ☺

zoks3

Evo da se i ja osvrnem na ovaj rok, 13.4.2016. godine.Bilo nas je oko 15tak, prof je bio dobre volje.Kolegice koje su ulazile među prvima pitao je klasična pitanja koja se vrte na forumu, bez nekakvih dubina.Znam da su dvije kolegice pale, pitao ih je jpp Kanada, Švicarska i VB.Ulazili smo po dvoje unutra.Kolega i ja ušli smo među posljednjima.Pitanja koja je postavio: razlike između trž i priv sektora, TQM, PERT, JPP, Taylor, Faylor, ZBB i usporedba sa drugim proračunima, koji bi mi model izabrali i zašto, dihtomija i teorija organizacije.Tražio je povezivanje i razumijevanje, jako ugodan ispit.Kolega i ja smo učili iz knjige i članaka.Uvijek pita Koprića toga ima jako malo, ali je bitno.Ja sam učio 10 dana s tim da sam se bazirao na njegova pitanja i to sam znao detaljno obrazložiti.Od velike je važnosti kako je prof raspoložen i da li je zainteresiran za konverzaciju.Meni je ispit bio ugodan, super je da možeš objašnjavati svojim riječima a ne nabrajati nekakve čimbenike bez razumijevanja.Sretno svima :)

capica

spomenuto pitanje indikatori, koje se spominje kao jedno od pitanja na ispitu, na što se točno odnosi?!
I pitanje paradoksi NJM i paradoksi britanskog modela ... odnosi se na isto ili je ipak nešto drugo u pitanju?!?!

maraa

Ja sam friško položila ovaj ispit sada u 11h. Bilo na je četvero. Moja pitanja su bila Njemačka-kakva je država bila prije reformi te opisati kasnije reforme te dva pitanja iz dijela suvremenog menadžmenta koja su bila postavljena na način da sam zaključiš kaj pita uopće; Naglasci suvremenog j.menadžmenta; nabrojati i objasniti Upravljanje s naglaskom na korisnike i kvalitetu, a drugo pitanje ni sad ne znam kaj je trebalo odg.(Mislim da je mislio na učinke menadžerskih reformi).

Kolega do mene nije prošao iako je imao super pitanja Paradoksi n.j.m i dva smjera iz kojih je mandžerski pristup našao svoju primjenu u j.u (dihotomija politke i uprave/teorija organizacije.)

IVANA1102

Dal ima netko sve clanke da mi posalje na mail?? Moj mail je [email protected] hvalaa
[DOUBLEPOST=1467223642,1466848524][/DOUBLEPOST]ekipa nasla sam par pitanja na forumu na koja nisam sigurna u odgovor pa ako ima koja dobra dusa da mi odovori na njih...
1. policy poduzetnik
2. globalizacija i lokalne jedinice,
3. Kada završava klasični pristup
4. sveti gral
5. decentralizaciju i kome modelu pripada te objasniti
6. indikatori
7. Njemačka, kakva je zemlja bila prije demokracije
8. Povelja građanina
9. Francuska- reforme
10. hijerarhijski lanac
11. VB prije reforme
12. implementaciju
13. vrijednosti uprave - ili takvo nešto

hvala!!

tfabricni

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ja sam friško položila ovaj ispit sada u 11h. Bilo na je četvero. Moja pitanja su bila Njemačka-kakva je država bila prije reformi te opisati kasnije reforme te dva pitanja iz dijela suvremenog menadžmenta koja su bila postavljena na način da sam zaključiš kaj pita uopće; Naglasci suvremenog j.menadžmenta; nabrojati i objasniti Upravljanje s naglaskom na korisnike i kvalitetu, a drugo pitanje ni sad ne znam kaj je trebalo odg.(Mislim da je mislio na učinke menadžerskih reformi).

Kolega do mene nije prošao iako je imao super pitanja Paradoksi n.j.m i dva smjera iz kojih je mandžerski pristup našao svoju primjenu u j.u (dihotomija politke i uprave/teorija organizacije.)
E kolega je malo zblokirao (malo žešće :mad::mad::mad:)

IVANA1102

Dulabic danas: zbb,upravljenje putem trzista,kultura izvodenja i sudionici...zadnje sam se spetljala al prolaz je tu...

RinaKne

Jel mi može netko reći kako u par suvislih rečenica opisati britanski model jer ću ja osijedit
[DOUBLEPOST=1472803018,1472743505][/DOUBLEPOST]Jel se ulazi po abecedi ili kako mi uletimo?

marais

Hvala :)
Neki savjet? :-D
Pitanja su na forumu, nisam čula da je pitao nešto novo. Moje iskustvo je pozitivno; prvo pitanje nisam imala pojma, drugo na pola i tek na trećem me krenulo, a prof je bio strpljiv i čak je pomagao potpitanjima. No, jedna kolegica kaže da je više-manje znala al je zapela na jednoj riječi pa ju je rušio. Tako da izgleda treba imati sreće.
Zna postaviti isto pitanje većem broju ljudi, pa obavezno pitaj ove ispred sebe koja su im bila pitanja.

RinaKne

Pitanja su na forumu, nisam čula da je pitao nešto novo. Moje iskustvo je pozitivno; prvo pitanje nisam imala pojma, drugo na pola i tek na trećem me krenulo, a prof je bio strpljiv i čak je pomagao potpitanjima. No, jedna kolegica kaže da je više-manje znala al je zapela na jednoj riječi pa ju je rušio. Tako da izgleda treba imati sreće.
Zna postaviti isto pitanje većem broju ljudi, pa obavezno pitaj ove ispred sebe koja su im bila pitanja.
Pozitivna iskustva - to volim! A da, faktor sreće :/ Okej, hvala ti :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks