AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Javni menadžment

mlana

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pitanja sa današnjeg roka: proračuni, Fayol, Francuska i Njemačka prije reformi, TQM, javne povelje, utjecaj teorije organizacije na javni menadžment, POSDCORB, upravljanje putem propisa, modeli političkog odlučivanja (4), razlika između javnog i privatnog sektora, dihotomija politika/uprava

ellison7

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
JPP, upravljanje putem propisa, vaučeri, policy poduzetnik, outsourcing, Taylor, proracun po djelovanju, razlika j. i privatnog sektora, Allison kod POSDCORBA, Fayol, VB i Fra u doba blagostanja, evaluacija, 3 suvremene dimenzije javnog menadzmenta, insourcing... Profesor odličan, velika prolaznost. Skriptu bi malo trebalo dopuniti knjigama jer nije baš razumljiva.

monalisa

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Pozdrav kolege, da li ovaj predmet ima na merlinu?
Što mislite na koji način će se polagati ispit sada kada su ove novonastale situacije spriječile klasično polaganje ispita?

fakin

Super Moderator
po meni bez problema bi se ispiti mogli usmeno održavati preko kamere. znači ono gleda te profesor preko kamere i ti nemaš mogućnost ni listanja knjige ni guglanja jer se gledate...nadam se da će tako provoditi ispite, barem ove koji su samo usmeni inače

monalisa

po meni bez problema bi se ispiti mogli usmeno održavati preko kamere. znači ono gleda te profesor preko kamere i ti nemaš mogućnost ni listanja knjige ni guglanja jer se gledate...nadam se da će tako provoditi ispite, barem ove koji su samo usmeni inače
Mislim da bi takav način bio sasvim ok. Vidjet ćemo kroz koji dan, bude obavijest valjda

Alma.h

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Pitanja kod Manojlović: - klasična škola, Urwick, decentralizacija, modeli odlučivanja, outsorcing u VB, komunikacija, nadzor, standardizacija, weber, 3 dimenzije suvremene javne uprave.

monalisa

Znači da bi sljedeći rok trebao ispitivati profesor? Jer obično se oni rotiraju, jedan rok jedan, drugi rok drugi. Ja ću pripremati za rok 1.6. Evo imam 3 tjedna, nadam se da je dovoljno, svaki dan po malo. Koliko je vama trebalo da naučite ovaj predmet?

MarinaM

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pitanja s jucerasnjeg roka kod Romee: Weber - razlika politika / uprava, razlika javnog i privatnog sektora, paradoksi JM, Urwick, Wilson, klasična škola, funkcionalni pregled, upravljanje putem ciljeva i rezultata, kritike TQM-a, CQM, status i autonomija rukovodeceg osoblja, mehanizmi usmjereni na kvalitetu u javnom sektoru, svrhe upotrebe informacija dobivenih mjerenjem učinka, s kojim naglaskom je povezano strateško planiranje i na koji način, razvoj strateškog planiranja, Fayol, proračuni u SAD-u, ZBB, koji je najsličniji onome kod nas, gdje se PPBS primjenjuje, quangosi, naglasci JM, standardizacija i primjer, nadzor, insourcing, britanski model, paradoski britanskog modela reforme

monalisa

Jel zna netko koje su vrste regulacije? I što bi bila regulacija, laički objašnjeno. Nisam baš shvatila taj dio gradiva iz knjige. A vidim da kod profesora Đulabića zna to biti pitanje, a pošto se on i profesorica rotiraju, svaki rok je jedno, on bi trebao biti sad prvi rok u 6. mj. pa učim po njegovim pitanjima.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks