AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Javno-privatno partnerstvo

GEORGE C

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
nadam se da sudjelovanje na tim predavanjima s gostima predavačima nisu uvjet i za izvanredne studente (za izlazak na kolokvij)?

Gala

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ekipa može li mi netko poslati na mejl literaturu: Jelčić, str 731-749, Šimović:Hrvatski fiskalni sustav, proračuni jedinica lokalne samouprave??

lucijus

Kolege, da li netko zna da li je bitno uopće, odnosno što je važno iz - hrvatski fiskalni sustav, šimović i ostali, 2010, 404-434 str, poglavlje "proračun"? :/

inna

eeej, možete mi pomoći u vezi ovih pitanja, gdje ih mogu pronaći:
1. kriterij ugovora JPP
2.koje kriterije mora zadovoljiti projekt da bi se smatrao jpp-om
3. koja je država vodeća u primjeni jpp i koji je oblik najzastupljeniji
4. obilježja jpp-a

Silenius

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
1. JPP kao nefiskalni instrument finaciranja javnih interesa - str, 181. - načelni kriteriji
2. isto kao i 1.
3. VB i to je PFI
4. ista literatura kako pod 1. - str. 176. i 177. - bar mislim da je to isto kao i temeljne osobine JPP-a.

Katarina J

Jel treba znati za kolokvij ono poglavlje o proracunu? Prof. su rekle da Hrvatsku odgovaramo na usmenom , a u lileraturi pise da je i to za kolokvij..

Ivanka J

LITERATURA ZA JAVNO- PRIVATNO PARTNERSTVO (2014/15)
1. JELČIĆ, B. ET AL. (2008): FINANCIJSKO PRAVO I FINANCIJSKA ZNANOST– POGLAVLJE O JAVNO-PRIVATNOM PARTNERSTVU (731-749 STR. ); ZAGREB: NARODNE NOVINE
2. ŠIMOVIĆ, J. ET AL. (2010): HRVATSKI FISKALNI SUSTAV: POGLAVLJE: PRORAČUNI JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE
3. ŠIMOVIĆ, J. ET AL. (2006): JPP KAO NEFISKALNI INSTRUMENT FINANCIRANJA JAVNIH POTREBA, HRVATSKA I KOMPARATIVNA JAVNA UPRAVA, DOSTUPNO NA IJU - naslovnica | Institut za javnu upravu
4. JURIČIĆ, D. (2011): OSNOVE JAVNO-PRIVATNOG PARTNERSTVA I PROJEKTNOG FINANCIRANJA (str. 3-161), ZAGREB: RRIF
5. ZAKON O JAVNO-PRIVATNOM PARTNERSTVU – NN 78/12, 152/14
6. UREDBA O PROVEDBI PROJEKATA JAVNO-PRIVATNOG PARTNERSTVA, NN 88/12

STUDENTI NESEMINARISTI MOGU IZAĆI NA KOLOKVIJ (TERMIN KOLOKVIJA JE U SVIBNJU). POLOŽENI KOLOKVIJ OSLOBAĐA IH DIJELA GRADIVA NA USMENOM DIJELU ISPITA.
STUDENTI SEMINARISTI OBVEZNI SU, ZA ISPUNJENJE SEMINARSKE OBVEZE, IZAĆI NA KOLOKVIJ. POLOŽENI KOLOKVIJ OSLOBAĐA IH DIJELA GRADIVA NA USMENOM DIJELU ISPITA.
GRADIVO ZA KOLOKVIJ:
IZVANREDNIM STUDENTIMA - SEMINARISTIMA U GRADIVO ZA SEMINARSKI KOLOKVIJ, S OBZIROM NA RASPORED PREDAVANJA I SEMINARA TE TERMIN KOLOKVIJA, ULAZI LITERATURA NAVEDENA POD TOČKAMA 1., 2., 3. I 4. (OD STR. 3. DO STR. 106.). NA USMENOM DIJELU ISPITA ODGOVARAT ĆE GRADIVO POD TOČKOM 4. (OD STR. 106. DO 161.), TOČKOM 5. I TOČKOM 6.
SVIM OSTALIM STUDENTIMA (REDOVITIM STUDENTIMA SEMINARISTIMA I STUDENTIMA NESEMINARISTIMA) U GRADIVO ZA KOLOKVIJ ULAZI LITERATURA NAVEDENA POD TOČKAMA 1., 2., 3. I 4.
GRADIVO POD TOČKOM 5. I 6. ODGOVARAT ĆE NA USMENOM DIJELU ISPITA.

zakon o jpp ima izmjene i dopune, ono iz knjige se odnosi na stari i pola toga nije isto...

mdrvari

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Da li na kolokviju treba pisati "brda i doline", dakle, jako opsirno ili doslvno samo ono kaj te trazi. Dakle, samo definicija npr.?

lampa

Kolege, da li netko zna da li je bitno uopće, odnosno što je važno iz - hrvatski fiskalni sustav, šimović i ostali, 2010, 404-434 str, poglavlje "proračun"? :/
mene isto ovo zanima- jel moze netko napisati koji su dijelovi tu bitni? ili bar koje str.
I ako netko zna odgovore na ova pitanja bila bih jaako zahvalna: :p

1.dužnički kapacitet lok jed
2.krive pretpostavke vezane uz JPP
3.osnovne karakteristike projektnog financiranja
4. 4 nefiksalna elementa financiranja javnih interesa

Hvalaa!

jelenko.wt

mene isto ovo zanima- jel moze netko napisati koji su dijelovi tu bitni? ili bar koje str.
I ako netko zna odgovore na ova pitanja bila bih jaako zahvalna: :p

1.dužnički kapacitet lok jed
2.krive pretpostavke vezane uz JPP
3.osnovne karakteristike projektnog financiranja
4. 4 nefiksalna elementa financiranja javnih interesa

Hvalaa!
iz HFS je rekla da je najcazniji dio zakona o proracunu(mali odlomak gdje pise koja su ograničenja zaduzivanja po jppu 427str), a ne treba uciti dio o JPP

1. ukupan iznos svih naknada koje javni partner plaća privatnom ne smije prelaziti 25% prihoda ostarenih prošle godine umanjenih za kapitalne prihode
2. jpp je isto kao i privatizacija, smanjuje se kvaliteta usluga, povećanje troškova, jpp se koristi samo za javne infrastrukturne radove, radnici dolaze u losiji polozaj, javni sekoor se moze povoljnije zaduziti od pvt, javni sektor gubi kontrolu, jpp ukljucuje samo 2 partnera, osnovni interes javnog sektora je izbjegavanje zaduzivanja - str8 juričić
3. jpp uključuje 2 ili više subjekta, svaki zadrzava poziciju principala, uspostavlja se dugorocna i stabilna suradnja, svaki sudionik donosi nesto u partnerstvo, podijeljena odgovornost za outpute - str12 juričić
4. (mislim da je to odg) municipalne obveznice, privatizacija, projektno financiranje, specijalizirani financijski posrednici - str 174-176 JPP kao nefiskalni instrument financiranja javnih interesa

lampa

iz HFS je rekla da je najcazniji dio zakona o proracunu(mali odlomak gdje pise koja su ograničenja zaduzivanja po jppu 427str), a ne treba uciti dio o JPP

1. ukupan iznos svih naknada koje javni partner plaća privatnom ne smije prelaziti 25% prihoda ostarenih prošle godine umanjenih za kapitalne prihode
2. jpp je isto kao i privatizacija, smanjuje se kvaliteta usluga, povećanje troškova, jpp se koristi samo za javne infrastrukturne radove, radnici dolaze u losiji polozaj, javni sekoor se moze povoljnije zaduziti od pvt, javni sektor gubi kontrolu, jpp ukljucuje samo 2 partnera, osnovni interes javnog sektora je izbjegavanje zaduzivanja - str8 juričić
3. jpp uključuje 2 ili više subjekta, svaki zadrzava poziciju principala, uspostavlja se dugorocna i stabilna suradnja, svaki sudionik donosi nesto u partnerstvo, podijeljena odgovornost za outpute - str12 juričić
4. (mislim da je to odg) municipalne obveznice, privatizacija, projektno financiranje, specijalizirani financijski posrednici - str 174-176 JPP kao nefiskalni instrument financiranja javnih interesa
Hvala ti! :)

Silenius

Sorry, mislim da bi odgovor pod 3. bio na str. 67. te knjige jer je riječ o projektnom financiranju. Ako nisam u pravu molim vas kolege ispravite me da ne učim krivo!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks