Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
mene isto ovo zanima- jel moze netko napisati koji su dijelovi tu bitni? ili bar koje str.Kolege, da li netko zna da li je bitno uopće, odnosno što je važno iz - hrvatski fiskalni sustav, šimović i ostali, 2010, 404-434 str, poglavlje "proračun"? :/
iz HFS je rekla da je najcazniji dio zakona o proracunu(mali odlomak gdje pise koja su ograničenja zaduzivanja po jppu 427str), a ne treba uciti dio o JPPmene isto ovo zanima- jel moze netko napisati koji su dijelovi tu bitni? ili bar koje str.
I ako netko zna odgovore na ova pitanja bila bih jaako zahvalna:
1.dužnički kapacitet lok jed
2.krive pretpostavke vezane uz JPP
3.osnovne karakteristike projektnog financiranja
4. 4 nefiksalna elementa financiranja javnih interesa
Hvalaa!
Hvala ti!iz HFS je rekla da je najcazniji dio zakona o proracunu(mali odlomak gdje pise koja su ograničenja zaduzivanja po jppu 427str), a ne treba uciti dio o JPP
1. ukupan iznos svih naknada koje javni partner plaća privatnom ne smije prelaziti 25% prihoda ostarenih prošle godine umanjenih za kapitalne prihode
2. jpp je isto kao i privatizacija, smanjuje se kvaliteta usluga, povećanje troškova, jpp se koristi samo za javne infrastrukturne radove, radnici dolaze u losiji polozaj, javni sekoor se moze povoljnije zaduziti od pvt, javni sektor gubi kontrolu, jpp ukljucuje samo 2 partnera, osnovni interes javnog sektora je izbjegavanje zaduzivanja - str8 juričić
3. jpp uključuje 2 ili više subjekta, svaki zadrzava poziciju principala, uspostavlja se dugorocna i stabilna suradnja, svaki sudionik donosi nesto u partnerstvo, podijeljena odgovornost za outpute - str12 juričić
4. (mislim da je to odg) municipalne obveznice, privatizacija, projektno financiranje, specijalizirani financijski posrednici - str 174-176 JPP kao nefiskalni instrument financiranja javnih interesa
Sorry, mislim da bi odgovor pod 3. bio na str. 67. te knjige jer je riječ o projektnom financiranju. Ako nisam u pravu molim vas kolege ispravite me da ne učim krivo!iz HFS je rekla da je najcazniji dio zakona o proracunu(mali odlomak gdje pise koja su ograničenja zaduzivanja po jppu 427str), a ne treba uciti dio o JPP
1. ukupan iznos svih naknada koje javni partner plaća privatnom ne smije prelaziti 25% prihoda ostarenih prošle godine umanjenih za kapitalne prihode
2. jpp je isto kao i privatizacija, smanjuje se kvaliteta usluga, povećanje troškova, jpp se koristi samo za javne infrastrukturne radove, radnici dolaze u losiji polozaj, javni sekoor se moze povoljnije zaduziti od pvt, javni sektor gubi kontrolu, jpp ukljucuje samo 2 partnera, osnovni interes javnog sektora je izbjegavanje zaduzivanja - str8 juričić
3. jpp uključuje 2 ili više subjekta, svaki zadrzava poziciju principala, uspostavlja se dugorocna i stabilna suradnja, svaki sudionik donosi nesto u partnerstvo, podijeljena odgovornost za outpute - str12 juričić
4. (mislim da je to odg) municipalne obveznice, privatizacija, projektno financiranje, specijalizirani financijski posrednici - str 174-176 JPP kao nefiskalni instrument financiranja javnih interesa
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.