AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Javno-privatno partnerstvo

Antonija

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
kolege, koja je na kraju literatura za nas koji nismo bili na kolokviju i idemo redovno na rok? koliko treba da se to nauči? tnx :)

Latin

Pitala sam prof. Bogovac da li mogu odgovarati popodne na ovom roku i odg. mi je da je potrebno dogovoriti se s nekim od kolega da nas bude vise. Pa ako je netko zainteresirani..

mopsy4ever

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Bila sam danas na ispitu kod Prof. Bogovac. Dojmovi su odlični, profesorica je super, smirena i vlada vrlo ugodna atmosfera na ispitu. Položila sam kolokvij, no nisam bila zadovoljna s ocjenom pa sam odlučila odgovarati svo gradivo. Prof. pita da li želite papira da si napišete koncept, inače daje tri pitanja za one koji polažu samo uredbu i zakon. Općenito je prof. odlična, daje ti vremena i prekine te kad znaš. Moja pitanja su bila: prednosti jpp-a po EK, što je rizik i grupe rizika (rizici vezani u proces izgradnje, rizici vezani za ostvarivanje prihoda - iz knjige), tko je investitor ili sponzor i kada se on naplaćuje, politički aspekti jpp-a, osnovni izvori financiranja jpp-a (dug, kapital, ostali izvori financiranja), sadržaj ugovora o jpp-u iz zakona, osnovna načela projekata jpp-a po zakonu, očekivana vrijednost za novac (uredba). Ostale kolegice je pitala: očekivanu vrijednost za novac, pravo građenja, definicija jpp-a po zakonu, tko je privatni partner u ugovornom, a tko u statusnom jpp-u, osnovni kriteriji za odobravanje prijedloga projekta jpp-a... Ocjena iz kolokvija je bila tri, dobila sam odličan. Sve u svemu, meni je ovo bio do sad najgori ispit, ne po količini gradiva, već po gradivu, ali to je sve subjektivna procjena, stoga neću nikoga plašiti :) sretno svima na sljedećim rokovima :)

maraa

Ja sam danas isto položila ovaj ispit. Polagala sam cijeli ispit. Prof. Bogovac je bila više nego odlična. Ja sam se odlučila za pisani koncept, dok neki nisu. Uglavnom moja pitanja su bila:
- osnovni modeli jpp (mislila je na tradicionalne metode udruživanja)
- rizik izgradnje (ja sam nabrojala podjelu onih7)
- objasniti ukupnu vrijednost troškova te projekt male vrijednosti

Uz to me pitala da objasnim pojmove prijedloga projekta, koncesije i ugovora o jpp. Dobila sam 4. Sretno:)

Marinchy

Odgovor na pitanje koja su 2 uvjeta pod kojima se može mijenjati prvotni ugovor o JPP je:

Ako su te izmjene bitne u odnosu na sadržaj osnovnog ugovora i ako predstavljaju namjeru ugovornih strana da ponovo uređuju osnovne elemente tog ugovora.

Ili?:confused:

I još mi nije baš jasno pitanje: 2 mehanizma izmjene projekta?

Antonija

kolege, da li bi mo mogli pomoći sa nekoliko pitanja?
tko je investitor ili sponzor i kada se on naplaćuje,
očekivana vrijednost za novac
pravo građenja?
hvalaa:grin:

dada

Ide li tko na rok u 11.mj?

Molim info koji sve propisi ulaze u literaturu, osim Zakona o jpp i Uredbe o provedbi projekata jpp

dada

Danas samo 4 nas na ispitu kod prof.Bogovac.
Pitanja: prednosti jpp, municipalne obveznice, uzroci nastanka jpp, pravo gradenja, psc, naknada, kriteriji za odobravanje projekta(6+3).

bett

Jel zna netko kada je kolokvij za neseminariste? Izvanredna sam studentica.
13.05. je kolokvij za izvanredne neseminariste. Možeš pristupiti kolokviju samo ako si bila na jednom od dva predavanja.

Ima li tko od seminarista da podijeli dojmove sa kolokvija u 3 mj??

ivanika

13.05. je kolokvij za izvanredne neseminariste. Možeš pristupiti kolokviju samo ako si bila na jednom od dva predavanja.

Ima li tko od seminarista da podijeli dojmove sa kolokvija u 3 mj??
Pitanja nisu bila teska ali treba znati osnove za 2

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks