AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Kako napisati skriptu?

natasha

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Molim sve iskusne kolege po pitanju ove teme da podijele sa nama kako sastaviti svoju skriptu, kako prepoznati važnost pojedinih djelova knjige i na što staviti naglasak?
Svakako mislim da je to vrlo dobar način da savladamo predmete :sad::unsure:

pitija

Mislim da čitajući knjigu, podvlačeći osnovne dijelove, usvajajući zaista sadržaj teksta na razuman način svatko može napisati skriptu koja će mu pomoći u svladavanju gradiva. Nema velike mudrosti.
Čitaš, podcrtaš, preoblikuješ na neki jednostavniji način i voila.

coolyou

kako sastaviti svoju skriptu
probao delati svoju skriptu, pa odusto. :confused2:

izgubio sam na to vremena ko sanader povjerenja, i vratio se pocrtavanju bitnih djelova knjige.

tuđe skripte su hvalevrijedne, al meni nikad korisne. :unsure:

Ninek

ja sam sve ispite koje sam do sad dala položila na taj način..
uzmem knjigu, polako pocrtavam i prepisujem ono kaj mi se čini važno u blok..odredim si taj dan kolko ću gradiva proć i navečer ponovim ono kaj sam zapisala..
sociologiju sam tak naučila..bez bubanja napamet..
samo od toga kaj mi je ostalo u glavi zapisivanjem..
ja ne mogu učit iz tuđih skripti..
na ispitu se najčešće sjetim gdje mi je to zapisano pa tak povezujem i ako zablokiram,lakše se sjetim..

amalka

slažem se sa svime napisanim, dakle da bitne djelove izvlačite iz knjige..
ali neki predmeti su toliko opsežni (ili je skoro sve bitno, ili je teško odrediti što je bitno) pa bi pisanje skripte bio sizifov posao... građansko, upravno, radno, EUP, ULJP... ma ima ih...
tako da meni ove postojeće skripte na forumu jako dobro posluže

Nela

i predlažem orijentirati se po pitanjima sa foruma
u svakoj temi postoji hrpa pitanja koja su se pojavljivala na ispitima, samo treba sve prolistati
i ta pitanja se gotovo uvijek pojavljuju, a odmah i vidiš što se traži i kakav je princip

coolyou

i predlažem orijentirati se po pitanjima sa foruma
u svakoj temi postoji hrpa pitanja koja su se pojavljivala na ispitima, samo treba sve prolistati
i ta pitanja se gotovo uvijek pojavljuju, a odmah i vidiš što se traži i kakav je princip
Tak je, forum je genijalan predložak za dobru skriptu, ali i za kvalitetno i selektivno učenje.

i još k tome je ekipa na njemu 5+ :proud:

katarina

ja skinem uvijek skriptu iz ove skriptarnice i onda polako prepisujem i tako pamtim,mozda izbacim nesto sto mislim da nije bas vazno i tako napravim neku svoju skriptu u kojoj razlicitim markerima podcrtavam i najbolje zapamtim kad su mi drugim bojama odvojeni naslovi i podnaslovi,takodjer prodjem sve stranice na forumu koje se ticu tog predmeta da vidim sta je najbitnije pa ako u skripti nema bas svih odgovora ,potrudim ih se naci u knjizi ili zakonima ili postavim pitanje na forumu dok ne saznam. znam da to prepisivanje oduzima dosta vremena ali jako brzo pamtim kad sama napisem .Probala sam i iz skripte i iz knjige ali nikako mi ne ide...:happy:

NINA 2

Nije to lako,polako čitaš knjigu, podvlačiš i prepisuješ bitne dijelove,na kraju ispadne da je sve bitno i dobiješ skriptu s više strana nego kaj ima knjiga.
patnja

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks