AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Komparativna javna uprava

Neo

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
pa po ovome što kolegica piše za pretpostaviti je da radi u upravi obzirom da pišu rješenje, ali da su toliko nefleksibilni??? kao da će država propasti radi nečijeg izostanka dan prije ili kasnije...kada bi se u svemu tako striktno držali pravila gdje bi nam bio kraj!!!ne bi bili tu gdje jesmo
to je, čini mi se, jedna vrlo weberijanski orijentirana uprava s naglaskom na poštivanje pravnih pravila :p (naravno samo onda kada su u pitanju podređeni službenici)

misel40

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Vrijedi probati na katedri, objasni kod kakvog bolesnika radiš (jer ovo što si ispričala je upravo to), usput pitaš prof. Marčetić koja je stručnjak za službeničke odnose je li to zakonito.
Kod mene u Poreznoj morao sam poslati preslik indexa i popis predmeta i onda teta u kadrovskoj križa kako ja izlazim na koji ispit, naravno po jedan dan za svaki ispit.
Al sam se od srca nasmijala...u svakom slučaju hvala na podršci!

Kolektivni ugovor nedvojbeno regulira pravo ali da bih ostvarila pravo iz kolektivnog moram podnijeti zahtjev. U njemu mora biti navedeno točno za koji ispit i naravno datum (jer za taj datum izdaju rješenje) tako da ne bi netko dva ili više puta tražio za isti ispit dane. Ako padneš, tvoj problem...koristi godišnji ako ga imaš!Ako si pak uvršten u godišnji program stručnog osposobljavanja i usavršavanja, ukoliko si u tijeku studija, moraš dostaviti potvrdu da si stekao uvjete za upis na slijedeću godinu ili preslik indeksa gdje je razvidno da si položio ispite s prethodne godine. Nisi li ih položio, a školovali su te, nema novog upisa odnosno financiranja od strane poslodavca te ukoliko ne izvršiš svoju ugovornu obvezu ( a potpisuješ ugovor) vraćaš novac u proračun.
Zovem referadu, al naravno ništa...
Idem lijepo poslati mail, pa šta bude...

pa po ovome što kolegica piše za pretpostaviti je da radi u upravi obzirom da pišu rješenje, ali da su toliko nefleksibilni??? kao da će država propasti radi nečijeg izostanka dan prije ili kasnije...kada bi se u svemu tako striktno držali pravila gdje bi nam bio kraj!!!ne bi bili tu gdje jesmo
to je, čini mi se, jedna vrlo weberijanski orijentirana uprava s naglaskom na poštivanje pravnih pravila :p (naravno samo onda kada su u pitanju podređeni službenici)
Sve rečeno!

Silenius

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Kolegice ako vas može utješiti niste jedini koji imate taj problem. Tako je i na mom poslu s tim da me se stavlja na crnu listu jer sam se usudila studirati, a k tome još su mi rekli da tijekom godine mogu koristiti samo 6 dana godišnjeg odmora za osobne potrebe i to izvan uobičajenog korištenja godišnjeg odmora. Nadam se da će sve biti ok i da će ispit zaista biti 08.04.

misel40

Kolegice ako vas može utješiti niste jedini koji imate taj problem. Tako je i na mom poslu s tim da me se stavlja na crnu listu jer sam se usudila studirati, a k tome još su mi rekli da tijekom godine mogu koristiti samo 6 dana godišnjeg odmora za osobne potrebe i to izvan uobičajenog korištenja godišnjeg odmora. Nadam se da će sve biti ok i da će ispit zaista biti 08.04.
Mislila sam da sam napisala i previše u prethodnom postu, no s Vašim, nažalost, slika je kompletna.

martina_sk

Administrator
imam dva pitanja:

1. da li je 1986. Thatcherica ukinula metropolitanske kotare na području metropolitanskih gradova? 72 str ivaniševićeve knjige.

2. u SAD-u koja je razlika između osobnog kabineta predsjednika (the white house office) i upravnog ureda (office of administration)? po meni oni oboje vrše koordinativnu funkciju izvršnog ureda predsjednika.. to je na 422 i 423 str pusićeve knjige država i državna uprava.

schuman

naravno da je, kad nisu bili na istoj političkom smjeru kao i ona, o tome piše u tom Ivaniševićevom tekstu...

misel40

A da li o lokalnoj samoupravi u VB piše samo u onom Ivaniševićevom dijelu ili ima još negdje nešto ( ja ne nađoh ili sam se u svemu tome totalno pogubila)?

martina_sk

Administrator
A da li o lokalnoj samoupravi u VB piše samo u onom Ivaniševićevom dijelu ili ima još negdje nešto ( ja ne nađoh ili sam se u svemu tome totalno pogubila)?
samo tamo piše. jedno još o lok samoupravi njemačke i francuske piše u onom članku marčetićke i asistenta.

misel40

imam dva pitanja:

1. da li je 1986. Thatcherica ukinula metropolitanske kotare na području metropolitanskih gradova? 72 str ivaniševićeve knjige.

2. u SAD-u koja je razlika između osobnog kabineta predsjednika (the white house office) i upravnog ureda (office of administration)? po meni oni oboje vrše koordinativnu funkciju izvršnog ureda predsjednika.. to je na 422 i 423 str pusićeve knjige država i državna uprava.
Office of Administration - Upravnu ured je organizacija koja je nastala kad je izvršni ured kao cjelina prešao određenu granicu veličine, pa je za njegovu koordinaciju i administraciju postao neophodan posebni ured.

martina_sk

Administrator
objavljeno vrijeme ispita! ja sam u četvrtak u 10 u lalićkinom uredu (17/1 G10). da li je itko u neko drugo vrijeme? mislila sam da ću sad biti kod marčetićke jer sam zadnji put bila kod lalićke, ali izgleda da se ne rotiraju tako..

Office of Administration - Upravnu ured je organizacija koja je nastala kad je izvršni ured kao cjelina prešao određenu granicu veličine, pa je za njegovu koordinaciju i administraciju postao neophodan posebni ured.
a znam to, ali mi se čini da rade isto, samo što taj ured ima baš službenu administraciju za razliku od white house office-a.

misel40

objavljeno vrijeme ispita! ja sam u četvrtak u 10 u lalićkinom uredu (17/1 G10). da li je itko u neko drugo vrijeme? mislila sam da ću sad biti kod marčetićke jer sam zadnji put bila kod lalićke, ali izgleda da se ne rotiraju tako..

a znam to, ali mi se čini da rade isto, samo što taj ured ima baš službenu administraciju za razliku od white house office-a.
Ja sam u četvrtak u 11 u ČM 26/I što bi značilo kod Marčetić.

malabudala

Bok, što se tiče ovih reformi, malo mi je zbunjujuće iz obje Pusićeve knjige učiti VB i Njemačku. Čini mi se u globalu isto, a opet različito.. Jel još netko uči samo jednu od knjiga ili sam samo ja toliko lijena?? :((((((((

martina_sk

Administrator
Bok, što se tiče ovih reformi, malo mi je zbunjujuće iz obje Pusićeve knjige učiti VB i Njemačku. Čini mi se u globalu isto, a opet različito.. Jel još netko uči samo jednu od knjiga ili sam samo ja toliko lijena?? :((((((((
ja učim iz obje pa što mi ostane u glavi :) bitno je samo da se vidi da razumiješ gradivo. jedino što znaju pitati financijski menadžment u VB koji ima samo u jednoj knjizi.

schuman

prof.Marčetić voli pitati "Inicijativu za financijski menadžment", obvezno proučiti Pusićevu knjigu po tom pitanju

anci89

Na ovom roku prof. Lalić je bila super. Ne ide u detalje. i za svako pitanje traži da ti obrazložiš svoje mišljenje, zašto je to tako. Pitanja: NISPAcee, SIGMA, korupcija (šta mislimo koja je najzastupljenija u Hrvatskoj), lokalna samouprava u Njemačkoj, usporediti reforme u Velikoj Britaniji i Njemačkoj, Zapošljavanje u Velikoj Britaniji (usporediti prije i danas),.. Sretno svima dalje =)

Kiki_p

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Pitanja kod prof. Marčetić danas: reforme u Velikoj Britaniji općenito, pa s obzirom na metode rade, plaće temljene na radnom izvršenju, ministarsko vijeće za plaće, reforme u Njemačkoj, razvoj ljudskih potencijala u Njemačkoj, reforme u tranzicijskim zemljama, sporazumi o pridruživanju, međunarodne organizacije na području javne uprave, vrste korupcija...Profesorica je ugodan ispitivač, sretno svima!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks