AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Koronavirus i potres - *Zimski semestar UŽIVO*

monalisa

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Bila sam na usmenom iz Komarativnih političkih sustava, ispitivala prof Kostadinov.. Bila je baš blaga, 3 smo bile na ispitu. Svaku 2-3 pitanja. Ispitivanje bilo gotovo u 15 do 20 min. Kao što kaže kolega fakin, nije to tako loše. Malo je trema jer je sad bilo prvi put pa neznaš kako bude i što te čeka, ali ne gubi se vrijeme za odlazak u Zg. Čula sam za tu profu da je stroga, ali sad je bila baš super.

Star

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Bila sam na usmenom iz Komarativnih političkih sustava, ispitivala prof Kostadinov.. Bila je baš blaga, 3 smo bile na ispitu. Svaku 2-3 pitanja. Ispitivanje bilo gotovo u 15 do 20 min. Kao što kaže kolega fakin, nije to tako loše. Malo je trema jer je sad bilo prvi put pa neznaš kako bude i što te čeka, ali ne gubi se vrijeme za odlazak u Zg. Čula sam za tu profu da je stroga, ali sad je bila baš super.
Hej, po cemu si ucila i koliko dugo? :)

monalisa

Učila sam po knjizi i po pitanjima sa foruma, tj po pitanjima sam vidjela što je važnije i što se ponavlja.. Ma ja sam to učila mjesec dana, svaki dan po sat dva. Sad neznam, svako je drugačiji. Možda bi netko u 2 tjedna naučio.

fakin

Super Moderator
Ne znam kako planiraju organizirati ispite iz 180 kolegija koliko ih ima na ovom fakultetu, ako se u glavnu zgradu ni onu gdje je knjižara ne smije ni ući zbog opasnosti od urušavanja.
A i ne znam od kud Kopriću to što ponavlja već tjednima, kad je dekan rekao da gotovo sigurno do jeseni nema povratka jer realno trebaju mjeseci da se sve popravi od potresa.

A nemojmo zaboraviti da i dalje za zatvorene prostore dozvoljeno je max 10 ljudi. Danas je HZJZ izdao preporuku fakultetima za izvođenje vježbi (jedino što se smije) i piše da je max dozvoljeno 10 ljudi po dvorani.

Tako da nije mi jasno odakle to Koprić izvlači.

evo ga prije 5 dana izdani dokument: PREPORUKE ZA PREDDIPLOMSKU, DIPLOMSKU I POSLIJEDIPLOMSKU NASTAVU NA VISOKIM UČILIŠTIMA (SVEUČILIŠTA, VELEUČILIŠTA I VISOKE ŠKOLE) S OBZIROM NA EPIDEMIJU COVID-19

Lijepo piše da se nastava i ispiti održavaju na daljinu, a one stvari koje se mogu obaviti samo uživo mogu se uz max 10 ljudi po prostoriji.

Tako da bi volio da Koprić kaže konkretno kakve dokaze ima ili da ne širi fake news.

uniball

Kakva vremena. Više ne moš vjerovati nikome. Prvo su onaj Beroš i Capak bili OK, vjerovao im čovjek. Sad je dobar dio toga što rade nema veze sa strukom. Više im se ne vjeruje.

Koprić cijelo vrijeme ima najave suprotne od svega što se zbiva. Ako ima neku dojavu od nekud, neka kaže. Ovako si topi i reputaciju i povjerenje. Ne znam što mu to treba.

maja1307

Ne znam kako planiraju organizirati ispite iz 180 kolegija koliko ih ima na ovom fakultetu, ako se u glavnu zgradu ni onu gdje je knjižara ne smije ni ući zbog opasnosti od urušavanja.
A i ne znam od kud Kopriću to što ponavlja već tjednima, kad je dekan rekao da gotovo sigurno do jeseni nema povratka jer realno trebaju mjeseci da se sve popravi od potresa.

A nemojmo zaboraviti da i dalje za zatvorene prostore dozvoljeno je max 10 ljudi. Danas je HZJZ izdao preporuku fakultetima za izvođenje vježbi (jedino što se smije) i piše da je max dozvoljeno 10 ljudi po dvorani.

evo ga prije 5 dana izdani dokument: PREPORUKE ZA PREDDIPLOMSKU, DIPLOMSKU I POSLIJEDIPLOMSKU NASTAVU NA VISOKIM UČILIŠTIMA (SVEUČILIŠTA, VELEUČILIŠTA I VISOKE ŠKOLE) S OBZIROM NA EPIDEMIJU COVID-19

Lijepo piše da se nastava i ispiti održavaju na daljinu, a one stvari koje se mogu obaviti samo uživo mogu se uz max 10 ljudi po prostoriji.

Tako da bi volio da Koprić kaže konkretno kakve dokaze ima ili da ne širi fake news.
Kolega, samo ti uci skupa sa svima nama i ne opterecuj se time kak ce se organizirati ispiti.. nije to na nama, bitno da se odrze ;)

Marisol

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

Pa koliko sam vidjela od kako je počela nastava na daljinu na predavanjima iz Lokalne na Merlinu nas je konstantno bilo 45-50 max. i da nas rasporede po 10 u svakoj grupi u vremenu od 10 do 15 h top, nikakvih problema. Veći problem je izgleda taj što je Koprić jedini ozbiljno zainteresiran za studente i trudi nam se izaći u susret. Ne znam za druge ali koliko god bilo prednosti ovakvog načina polaganja ispita (prepisivati iz literature) meni je manji stres izaći "uživo" na ispit bez straha da će mi internet zaštekati ili nešto, i riješiti to.

Marisol

I kako je Koprić rekao, još malo pa će dozvoliti posjete u staračkim domovima a nama ne daju na normalno na ispite izađemo. Smijurija kao i pola ovih mjera.

fakin

Super Moderator
Pa koliko sam vidjela od kako je počela nastava na daljinu na predavanjima iz Lokalne na Merlinu nas je konstantno bilo 45-50 max. i da nas rasporede po 10 u svakoj grupi u vremenu od 10 do 15 h top, nikakvih problema. Veći problem je izgleda taj što je Koprić jedini ozbiljno zainteresiran za studente i trudi nam se izaći u susret. Ne znam za druge ali koliko god bilo prednosti ovakvog načina polaganja ispita (prepisivati iz literature) meni je manji stres izaći "uživo" na ispit bez straha da će mi internet zaštekati ili nešto, i riješiti to.
Nisi sama na planeti, razumiješ?
Ako bi tako podijelili sve predmete gdje bi se održavali ispiti? Kužiš? Nema jednog jedinog ispita pa da ga mogu podijeliti na 4 dvorane. Na našem faksu ima 180 ispita i svi se moraju održati u roku ako krenu. I moraju se održati na isti način, znači ili svi fizički ili svi online.

Zato je nemoguće održavati ispite s 5 grupa po 10 studenata jer bi nam za to trebalo jedno 80 dvorana.

medo brundo

Nisi sama na planeti, razumiješ?
Ako bi tako podijelili sve predmete gdje bi se održavali ispiti? Kužiš? Nema jednog jedinog ispita pa da ga mogu podijeliti na 4 dvorane. Na našem faksu ima 180 ispita i svi se moraju održati u roku ako krenu. I moraju se održati na isti način, znači ili svi fizički ili svi online.

Zato je nemoguće održavati ispite s 5 grupa po 10 studenata jer bi nam za to trebalo jedno 80 dvorana.
smiri se, mislim da smo svi shvatili da su tebi ovi online ispiti top i to je uredu, isto tako marisol je iznijela svoj stav i neki svoj prijedlog i to je isto uredu.. odgovorio si joj koda si popio svu pamet svijeta

fakin

Super Moderator
Pa ne može biti u redu kad kaže nas je 50 mi ćemo jedan ispit pisati u 5 dvorana, a ostale ko jebe.

To jednostavno nije moguće i fakultet ne donosi parcijalne odluke.

Sve odluke se donose za sve i vrijede za sve studente i kolegije.

Ja vam govorim samo realno stanje stvari.

medo brundo

Pa ne može biti u redu kad kaže nas je 50 mi ćemo jedan ispit pisati u 5 dvorana, a ostale ko jebe.

To jednostavno nije moguće i fakultet ne donosi parcijalne odluke.

Sve odluke se donose za sve i vrijede za sve studente i kolegije.

Ja vam govorim samo realno stanje stvari.
ma sve pet stari moj, samo to realno stanje stvari se mogu i ljepse izrec, nitko nije rekao da ti nisi u pravu, al tvoj pristup( btw.nije ti prvi put) objasnjavanja realnih stvari nisu bas za pohvalu

LuciaL

Kolega fakin, Super Moderatoru ovog foruma koji briše komentare drugih kolega koji mu ne pašu, otkud vam pravo i nije li vas malo sramota na ovakav način omalovažavat druge kolege?
Kažem sramota jer, kad ste toliko pametni, kako onda u ovoliko vremena koliko studirate na preddiplomskom studiju (bit će, 10.-ta godine ide, ha?) niste već i doktorirali onda?
Koja god se tema otvori, a naročito u ovoj, puni ste znanja i savjeta, ali nikako završiti te nemile 3 godinice studija.

Nadalje, uhvatili ste se Koprića, čovjeka kojem bi se svi trebali klanjati i zahvaljivati jer da nije njega danas ne bismo bili studenti javne uprave i imali ovako kvalitetan studij za koji se on godinama borio i zalagao.

Svaka vam čast, ja se osobno nikada ne bih usudila izreći da jedan profesor, doktor znanosti i predstojnik katedre Upravne znanosti širi fake news.

No, vi ste očito zadovoljni sami sa sobom i ponosito iznosite kojekakve teze i idiotarije, možda bi vam bilo bolje u političkim vodama, bolje bi se uklopili tamo nego jednog dana u državnoj službi gdje bi, ne daj Bože, morali donositi značajnije odluke.

fakin

Super Moderator
Koje to komentare ja brisem? Da brisem ja bi sad obrisao i ovaj tvoj jerje pun lazi.
Ja sam zavrsio faks, ne moras brinuti.
I nisam studirao 10 godina ako te to brine.

Za sta bi se trebao klanjati Kopricu? Za to sto vec 2 mjeseca govori ljudima kako ce se fizicki odrzavati ispiti iako za to ne postoji nijedan jedini uvjet?
Ispitni rokovi su za dva tjedna, nas fakultet jos mjesecima nece obnoviti svoje prostorije.

Zato sam rekao neka pokaze dokaze na temelju kojih temelji svoje teze.

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Super Moderatoru ovog foruma koji briše komentare drugih kolega koji mu ne pašu
Niti jedan komentar ni post nije obrisan. Svaki post, čak i ako je obrisan, trajno ostaje kao i zapis moderatorske akcije. Na ovom forumu se ionako nikadn ije ništa brisalo, pa, ljubazno molim, za pojašnjenje navoda o "brisanju".

fakin

Super Moderator
[OBAVIJEST - LJETNI ISPITNI ROKOVI]
Donesena je odluka da će se svi ljetni ispitni rokovi održati online i s odgodom od tjedan dana.
Studentski zbor smatra da je ovo rješenje prihvatljivo te da su studenti većinom zadovoljni. Ističemo kako i dalje inzistiramo da se svi detalji o ispitima objave najkasnije 2 tjedna prije ispita.
Peticija je ukupno skupila 1206 potpisa te vam se svima zahvaljujemo na velikom odazivu.
Više informacija o rješenjima za ostale goruće studentske probleme možete očekivati sljedeći tjedan.
Vaš SZ

Kao što sam i rekao, svi će ispiti na ljetnim ispitnim rokovima biti online.

fakin

Super Moderator
[BITNO - SASTANAK UPRAVE I SZ]

Na današnjem sastanku Predsjedništva SZ s Upravom Fakulteta došlo je do sljedećih zaključaka:

1. Svi oblici nastave, kolokvija i ispita održat će se online do kraja ljetnih rokova. Obrane završnih i diplomskih radova također će se održavati online, osim u slučaju u kojem student zahtijeva uživo obranu. Svako odstupanje od ovoga javljajte kako bi se moglo brzo reagirati.

2. Najveći dio online ispita bit će u istom obliku kao i na prošlom ispitnom roku. Svaka katedra će staviti informacije o obliku i datumu ispita na web katedre ili predmeta početkom sljedećeg tjedna. Ukoliko do srijede navečer te informacije ne budu poznate, ponovno, javljajte kako bi se to riješilo.

3. Uspostavit će se rutinski kanal brze komunikacije između Studentske pravobraniteljice i prodekana za nastavu putem kojeg će se rješavati sve studentske pritužbe i tehnički problemi s nastavom i ispitima. Ovim putem pozivamo sve studente da se primarno obrate Uredu studentskog pravobranitelja PFZG ukoliko imaju pritužbu i/ili pitanje oko pojedinog incidenta, predmeta ili katedre.
Na sastanku smo razgovarali i o drugim temama kojima ćemo se baviti u sljedećim mjesecima kao što su
izmjene Pravilnika o studiju, organizacija modularne nastave i sl. Ako imate neka pitanja i nejasnoće, rado ćemo na njih odgovoriti u komentarima.

Marisol

Po koliko u grupi je na usmenom u Meetu? I jel prije toga definiran tocan termin ili cekas tu neku pozivnicu na mail?

.ivy.

Po koliko u grupi je na usmenom u Meetu? I jel prije toga definiran tocan termin ili cekas tu neku pozivnicu na mail?
Po 3,4, ovisi kolko ih prijavi ispit. Definiran je datum ispita, a tocno vrijeme dobijes na mail s pozivnicom.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks