AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Koronavirus i potres - *Zimski semestar UŽIVO*

LuciaL

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Jel netko u kontaktu sa kolegama pravnog studija da barem okvirno znamo kako bi trebali online ispiti izgledati?

milla

Jel netko u kontaktu sa kolegama pravnog studija da barem okvirno znamo kako bi trebali online ispiti izgledati?
To i mene zanima
Pokusala sam naci njihov forum ali mi nije bas poslo za rukom...jel moguce da ga nemaju?

kikicafax

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Jako je ovo neorganizirano sve i mislim da oni ne shvaćaju da neki (ja sam izvanredni student) moraju i raditi i danima tjednima unaprijed moraju tražiti slobodno ili godišnji, ako ga imaju jer nas je zbog korone puno bilo na prisilnom GO...lagano se vidim na rokovima u lipnju i srpnju...

kikicafax

A da ne pričam da ni nakon 2 maila nisam dodana na kolegij OUP II koji sam upisala u ljetnom semestru... tragikomično

Sanana

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Da, njihov forum je Faksomat...listala sam tamo što pišu o tom online ispitu koji je bio 03.04. Npr.kazneno pravo opišu činjenično stanje i moraš odgovarati na pitanje ...kopirala sam primjer. Mogli bi i nama pismene i mir, bez da nas gnjave svakog pojedinačno sa usmenim.
3.04.2020
ONLINE ISPIT
Marko, Pero i Domagoj su dugogodišnji prijatelji, a Vlasta je Markova djevojka koja dvije godine živi s njim u zajedničkom kućanstvu. Marko je već neko vrijeme sumnjao da mu je Vlasta nevjerna i da se viđa s drugim muškarcima. Pod utjecajem ljubomore, Marko se dogovorio s Perom i Domagojem da ju zajedno «nauče pameti» i da joj zajedno verbalno ukažu na neprihvatljivost njezina ponašanja i posljedice koje bi zbog toga mogla snositi. Također su dogovorili i da će joj, ukoliko se Vlasta «ne urazumi», zaprijetiti da će vijest o njezinu promiskuitetnom ponašanju proširiti društvenim mrežama i na taj način je osramotiti. Taj su plan odlučili provesti u djelo prilikom zajedničkog dogovorenog susreta s Vlastom. Tako su jedne večeri nazvali Vlastu i rekli joj da nakon posla dođe u Perin stan na večeru s njim, Domagojem i Markom. Kad je Vlasta stigla u Perin stan, Marko joj je priopćio svoje sumnje upućujući joj teške riječi i prijeteći joj da ako to ponovi da će joj «polomiti ruke i noge» te da će «vijest o njezinim avanturama objaviti na svom FB profilu». Tome se pridružio i Pero koji je rekao «da ti nije palo na pamet tako vrijeđati mog prijatelja – vidjet ćeš ti svoje!». Domagoj se u međuvremenu držao po strani. Kako je Vlasta počela osporavati iznesene tvrdnje, Marko joj je pristupio bliže i nekoliko ju puta ošamario otvorenim dlanom, a potom i udario šakom u glavu od čega je kasnije dobila podljev, ali bez prijeloma. Nakon što je Vlasta ošamućena i nesposobna za daljnji otpor pala na pod, Marko ju je vezao čvrstom samoljepivom trakom, skinuo odjeću s nje i izvršio spolni odnošaj. Peri se to nije svidjelo i pokušao je Marka verbalno odvratiti no nakon što mu je Marko zaprijetio da je «on ovdje glavni i da ga se ima slušati», Pero se povukao i pojačao zvuk na televizoru kako susjedi ne bi čuli Vlastine pozive u pomoć. Zgranut onime što se događa, Domagoj je trčeći i bez riječi napustio Perin stan. Nakon što je dovršio spolni odnošaj, Marko je nastavio vrijeđati Vlastu, nekoliko je puta pljunuo na nju i polijevao je vodom. Potom je Marko napustio Perin stan, a Pero je nastojao Vlasti pružiti pomoć i pozvao je policiju. Vlasta je ubrzo ostala trudna, ali je Marko koji je u međuvremenu zadržan u istražnom zatvoru, negirao da je dijete njegovo. Nakon provedenog DNK testa očinstva utvrđeno je da je Marko otac djeteta.

1. Objasnite obilježja kojih kaznenih djela su ostvarena i tko ih je ostvario?
2. Postoje li razlozi koji bi mogli isključiti neki od elemenata formalnog pojma kaznenog djela, odnosno postoje li kod nekih počinitelja razlozi za oslobođenje od kazne? Objasnite svoj odgovor!
3. Ima li netko tko neće odgovarati? Objasnite!
4. U konačnici tko su počinitelji, kojih kaznenih djela i s kojim oblikom krivnje su ta kaznena djela počinjena? Objasnite svoj odgovor!
5. Koje sankcije biste im izrekli i prema kojim pravilima bi odmjerili kaznu odgovornim počiniteljima? Objasnite!

fakin

Super Moderator
Da vas neslužbeno obavijestim što sam saznao. Uglavnom neke katedre ne poštuju ovaj rok do 22.4. i ne žele i dalje objaviti na koji način će provoditi ispite, očito su nesposobni. Studentski pravobranitelj i jučer i danas je poslao mail upravi da ovo nije u redu i da nije fer prema studentima.
Navodno će danas, najkasnije sutra 80% katedri objaviti na netu način polaganja ispita, a ovaj ostatak kad se dogovore.

Na pravu su neke katedre već objavile, točnije katedra za međunarodno privatno pravo...

Ne znam što reći osim da me ne čudi, ali me ljuti ovakva nesposobnost naših profesora i uprave.

gogs

A da ne pričam da ni nakon 2 maila nisam dodana na kolegij OUP II koji sam upisala u ljetnom semestru... tragikomično
Pozdrav,ja ne mogu na Eup,Opd,Oup1, baš sam ljuta.Na koji mail si slala upit za kolegije?

kikicafax

Našla sam mailove tam di je info o kolegiju na stranici fakulteta pa sam poslala, svi oni kaj završavaju sa @pravo.hr. Turudić iz OUP je reko da će me dodat na 1 i 2 pa još ništa, a katedra za upravnu znanost gdje je Eup i državna uprava neće kolegije iz zimskog semestra stavljati na Merlin (tak mi Giljević odgovorio)...

Posljednje uređivanje:

kristinac

Jako je ovo neorganizirano sve i mislim da oni ne shvaćaju da neki (ja sam izvanredni student) moraju i raditi i danima tjednima unaprijed moraju tražiti slobodno ili godišnji, ako ga imaju jer nas je zbog korone puno bilo na prisilnom GO...lagano se vidim na rokovima u lipnju i srpnju...
Nisi jedina i ja sam u radnom odnosu i muku mučim za godišnji jer trebam sve isplanirati. Najviše me smeta kada ispite ili kolokvije stave ujutro, dva puta zaredom. Kao da ih nema dosta na katedrama da se ne bi koji ispit održao i u poslijepodnevnim terminima. Organiziraju sebi posao kako njima paše. Zaboravljaju da nije sve iz državnog proračuna već iz naših đžepova. Tak da nisi sama i kod mene je sve izglednija stvar da ću ostaviti za 6 i 7 mjesec.

Helena40

Našla sam mailove tam di je info o kolegiju na stranici fakulteta pa sam poslala, svi oni kaj završavaju sa @pravo.hr. Turudić iz OUP je reko da će me dodat na 1 i 2 pa još ništa, a katedra za upravnu znanost gdje je Eup i državna uprava neće kolegije iz zimskog semestra stavljati na Merlin (tak mi Giljević odgovorio)...
Pa na koji način oni misle organizirat ispite iz državne i EUP-a? Planirala sam sad izać na državnu, i sad zbog njihovih gluposti gubim ispitni rok bezveze!

reina2512

Može li mi tko potvrditi jesam dobro shvatila...

Ja sam planirala na ispit iz sudske kontrole uprave (drugi dio kolokvija) i ako sam dobro shvatila prema ovoj tablici ispit ce biti usmeni jer su kućice u kojoj pise problemski zadatak i odabir vise ponudjenih odgovora oznaceni sa NE a usmeni sa DA ? Ili se jos nisu skroz smislili. Ne znam ima li smisla poslati email nekom s katedre.

Mislim praksa do ove korona situacije je bila da se prvo pise drugi dio kolokvija i onda odgovara usmeno.

Hvala!

Silinic

Ja sam planirala na ispit iz sudske kontrole uprave (drugi dio kolokvija) i ako sam dobro shvatila prema ovoj tablici ispit ce biti usmeni jer su kućice u kojoj pise problemski zadatak i odabir vise ponudjenih odgovora oznaceni sa NE a usmeni sa DA ? Ili se jos nisu skroz smislili. Ne znam ima li smisla poslati email nekom s katedre.

Mislim praksa do ove korona situacije je bila da se prvo pise drugi dio kolokvija i onda odgovara usmeno.

Hvala!

Hvala!
Ja također učim za ispit iz sudske kontrole uprave, baš ispit, i koliko sam razumjela usmeni je samo !

reina2512

Ja također učim za ispit iz sudske kontrole uprave, baš ispit, i koliko sam razumjela usmeni je samo !
Onda sam ipak dobro shvatila... o_O

Pomalo me cudi da su se odlucili samo na usmeni. Svi ostali ispiti (koliko sam obratila pozornost) koji imaju pismeni i usmeni dio i u ovoj situaciji imaju oboje - osim sudske.
Valjda ce biti sve ok ipak. :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks