AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Koronavirus i potres - *Zimski semestar UŽIVO*

.ivy.

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ajde recite mi kako bi vi organizirali ispite u ovom trenutku? Usmeni ispiti preko Meeta i pismeni ispiti preko Merlina su po meni jedini mogući načini.
Znam da postoji problem nekima s internetom, možda i mobitelom i sličnim, al' jebemu, isto tako u normalnim okolnostima postoji opasnost prometnog zastoja, prometne nesreće i sličnih situacija gdje isto tako ne bi stigli pristupiti ispitu.

Razumijem da je nekim starijim studentima možda teško prihvatiti nove načine polaganja ispita, ali ovo su jedina moguća rješenja trenutno i po meni su prihvatljivi načini polaganja ispita.

Ono što zamjeram upravi fakulteta i katedrama je to što su prekasno donijeli ovu odluku, to su trebali barem tjedan dana ranije.
Meni nije problem kako su organizirani ispiti, al ako nas tijekom ispitivanja zbog tehnickih razloga izbaci iz ispita, mogli bi to uzet u obzir i ponistit nam rok, a ne pisat pad.

fakin

Super Moderator
Zato što je nemoguće utvrditi je li tehnički razlog ili si ti. Ne može profesor znati je li ti nestao internet baš tada ili struje ili si ti namjerno ugasila da ti se ne piše pad. Inače bi imali milijun prijava i svi živi bi izlazili na ispit pa ako im ne ide ugasili bi net i žalili se da ih je tehnički razlog izbacio s ispita.

kristinac

Ajde recite mi kako bi vi organizirali ispite u ovom trenutku? Usmeni ispiti preko Meeta i pismeni ispiti preko Merlina su po meni jedini mogući načini.
Znam da postoji problem nekima s internetom, možda i mobitelom i sličnim, al' jebemu, isto tako u normalnim okolnostima postoji opasnost prometnog zastoja, prometne nesreće i sličnih situacija gdje isto tako ne bi stigli pristupiti ispitu.

Razumijem da je nekim starijim studentima možda teško prihvatiti nove načine polaganja ispita, ali ovo su jedina moguća rješenja trenutno i po meni su prihvatljivi načini polaganja ispita.

Ono što zamjeram upravi fakulteta i katedrama je to što su prekasno donijeli ovu odluku, to su trebali barem tjedan dana ranije.
Ne vidim razloga ne dodavanja rokova, (tako je i prije bilo, svaki mjesec bili su rokovi )mjere se popuštaju, ako se moram pojaviti na poslu, otići do dućana i stajati i čekati da me se pusti u dućan onda mogu i na ispit fizički. Postavljati normalnija pitanja i uvažaviti mišljenje studenata kod odgovora, a ne blebetanje napamet (mislim na katedru Upravne znanosti ). Ionako mi taj predmet ne treba kod pisanja optužnog prijedloga ili prekršajnoj naloga.

fakin

Super Moderator
Na naš fakultet fizički se neće moći sigurno ići do 10. mjeseca, možda ni cijelu jesen.

Sve zgrade našeg fakulteta teško su oštećene u potresu i ne zna se ni kad će početi ni koliko će trajati renoviranje.

kristinac

Na naš fakultet fizički se neće moći sigurno ići do 10. mjeseca, možda ni cijelu jesen.

Sve zgrade našeg fakulteta teško su oštećene u potresu i ne zna se ni kad će početi ni koliko će trajati renoviranje.
Za našu Gundulićevu ne piše da je oštećena kao ove tri...A evo i ja se trudim na poslu napuniti što više državni proračun, pa možda koja kap novca ode i za renoviranje zgrada, a i od naših školarina.

fakin

Super Moderator
Gundulićeva ima 5 dvorana. Naš fakultet ima preko 200 predmeta s ispitima. Je li tebi jasno da je to nemoguće organizirati?

Gundulićeva je također oštećena, samo nije toliko jako uništena kao druge zgrade.

Shvaćaš li ti da je pola kabineta profesora izvan uporabe?

kristinac

Gundulićeva ima 5 dvorana. Naš fakultet ima preko 200 predmeta s ispitima. Je li tebi jasno da je to nemoguće organizirati?

Gundulićeva je također oštećena, samo nije toliko jako uništena kao druge zgrade.

pa neka se snađu kao i ostale službe...ako su sposobni naravno.

josipajj

Prvobitno, nema potrebe za tvojim konstantnim stavom prema drugima kao da su idioti s tim rečenicama "je li tebi jasno" .... Drugo, nama (redovnima) su profesori na predavanjima u vise navrata iz različitih katedri rekli kako ce vjerojatno biti ispiti na faksu, da se radi na tome i da se nadaju da će vec od 6 i 7 mj biti normalno ispiti. Sve i da se ne uspije organizirati, barem se radi na tome. Sve će biti na vrijeme receno, chill!!

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Rekao je danas prof. Koprić da mozda ako to Ministarstvo, s obzirom da je krenulo popustanje mjera, i epidemiolozi dozvole, da ce se mozda od 6.mj organizirati fizicki izlasci na ispite
Bože daj, ali ne vjerujem. Ove godine se neće sigurno ništa normalizirati, možda čak ni do sredine 2021. kako stvari stoje. Vidi koliko je Slovenaca manje, a procijenili su da će im trebati čak dvije godine da se 70% ljudi zarazi i preboli Covid-19. Po svemu što do sada znamo, dok se ta brojka ne dostigne, ja se bojim da ništa od normalizacije. :(

fakin

Super Moderator
Čak ta zaraza nije glavni problem, već uništene zgrade u potresu, pogotovo glavna zgrada i ćirilometodska. To će se obnavljati godinama, tako da nema šanse organizirati u roku mjesec, dva ispite za toliki broj studenata.

fakin

Super Moderator
U kojim drugim dvorana? Gotovo sve zgrade u centru su oštećene. Gdje ti misliš da fakultet odjednom može osmisliti dvorane za ispite za cijeli fakultet, a da te dvorane ne trebaju toj instituciji čije jesu?
To je jednostavno logistički nemoguće. To bi trebao premijer, gradonačelnik i dekan zajedno jedno tjedan dana tražiti dvorane da se svima omogući u jednom tjednu svi ispiti. To je nemoguće.

Vugra

Od studenata se očekuje da samostalno rješavaju test uz korištenje propisane ispitne literature.
- što znaci pva rečenica na katedri građanskog (umjesto usmenog , je pismeni preko merlina).

Oki

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozdrav kolege! Izlazi li mozda tko na regulacijski na ovom roku? Vidim da su stavili problemski zadatak + usmeni, pa molim za pomoć ako itko ima viziju kako bi taj problemski zadak mogao izgledati? I sto misliti koliko bi nam vremenski mogli dati za rjesavanje? Ovo mi je sve sad jaooo... Hvala unaprijed!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks