AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nekoliko životnih istina koje ću reći sinu kad postane punoljetan

Tenčica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Odličan post! Velika je šteta što klicni u današnje vrijeme ( klinci od 12 pa do 17 godina) rade sve te stvari koje nisu za njih. Meni je osobno S R A M O T A vidjeti curu od 13 ili 15 godina kako se pravi malom frajericom samo zato što je obučena kao prostitutka i navije glazbu do maksimuma i tako ide cestom. Žalim to dijete, ali to je samo odraz na koji način njihovi roditelji njih odgajaju. ( + veliku ulogu igra i društvo u kojem se nalaze ta djeca)

marionette

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Odličan post! Velika je šteta što klicni u današnje vrijeme ( klinci od 12 pa do 17 godina) rade sve te stvari koje nisu za njih. Meni je osobno S R A M O T A vidjeti curu od 13 ili 15 godina kako se pravi malom frajericom samo zato što je obučena kao prostitutka i navije glazbu do maksimuma i tako ide cestom. Žalim to dijete, ali to je samo odraz na koji način njihovi roditelji njih odgajaju. ( + veliku ulogu igra i društvo u kojem se nalaze ta djeca)
(+ u glavi nešto ili imaš, ili nemaš) :zubo:

Basset

Od alkohola ti garantirano raste škemba.
Komadi ne vole škembe. Zapamti to.
Ma tko ti je to rekao samo da od alkohola raste škemba da je to točno hrvati bi bili najškembastiji narod na svijetu.
A komadi vole sam six pack ko u onoga kako se zovee.. aha Breda Pita !

Mimi

nemam sina.još.:D
ali ovo mi je zakon:

Ako mozeš ostati miran kad na tvom putu
Svi izgube glavu i prstom pokazuju na tebe,
Ako sačuvaš povjerenje kad svi ostali sumnjaju,
Ali ako im ne zamjeriš što nemaju povjerenja;
Ako ti čekanje ne predstavlja mnogo muke;
Ako ne lažeš kad čuješ laži,
Ili ako ne mrziš kad tebe mrze;
Ako se ne praviš previše dobar, niti govoriš previše mudro;
Ako snivaš ali ti snovi nisu sve;
Ako misliš ali ti misli uvijek ostaju čiste;
Ako znaš da primiš pobjedu i poraz,
Da primiš jednako i jedno i drugo;
Ako mozeš podnijeti da tvoju istinu
Varalice iskrivljuju da bi lakse prevarili budale;
Ako vidiš kako u komadiće razbijaju tvoj cilj
I ako se sagneš da podigneš i pokupiš ostatke.
Ako mozeš sakupiti sva tvoja dobra
I staviti ih na kocku, sve odjednom,
Ako si spreman da ponovo kreneš, kao na početku,
Ne prošaptavši ni riječi, izgubivši sve uz osmjeh;
Ako prisiliš svoje srce, svoje živce, svoje mišiće
Da služe tvojim ciljevima i kad su malaksali,
I ako ustraješ kada sve zaostane,
Izuzev volje koja naređuje: "Drži se dobro"
Ako se usred gomile ne ponosiš,
I ne smatraš se herojem, ako se družiš sa kraljevima;
Ako te ni prijatelj ni neprijatelj ne mogu pokvariti;
Ako svaki čovjek za tebe nešto znači, ali ni jedan previše;
Ako umiješ dobro ispuniti svaku minutu svog života,
I svakog trenutka ideš pravim putem;
Tvoja će biti zemlja i sve njeno blago,
Jer, bit ćeš čovjek, sine moj.

Mimi

San – Razgovor sa Bogom

- Dakle, ti bi razgovarao sa mnom? – reče Bog.
- Ako imaš vremena – rekoh.

Bog se nasmješi.
- Moje vrijeme je vječnost. Što si me htio pitati?
- Što te najviše iznenađuje kod ljudi?

Bog odgovori:
- Što im je djetinjstvo dosadno. Žure da odrastu, a zatim bi ponovo željeli da budu djeca.
- Što troše zdravlje da bi stekli novac, a zatim troše novac da bi vratili zdravlje.
- Što isuviše brinu o budućnosti, zaboravljajući sadašnjost. Na taj način ne žive ni u sadašnjosti, ni u budućnosti.
- Što žive kao da nikada neće umrijeti, a onda umru, kao da nikada nisu živjeli.

Bog me uze za ruku. Ostadosmo u tišini.
Onda upitah:
- Kao roditelj, koje bi životne pouke želio da tvoja djeca nauče?

Osmjehujući se Bog odgovori:
- Da nauče da nikoga ne mogu prisiliti da ih voli. Mogu samo voljeti.
- Da nauče da nije najvrednije ono što imaju, nego tko su u svom životu.
- Da nauče kako se nije dobro upoređivati sa drugima …
- Da nauče kako nije bogat onaj čovek koji najviše ima nego onaj kome najmanje treba.
- Da nauče kako je dovoljno samo nekoliko sekundi da se duboko povrijedi voljeno biće, a zatim su potrebne godine da se izliječi.
- Da nauče opraštati, tako da sami opraštaju.
- Da shvate kako postoje osobe koje ih nježno vole, ali to ne znaju reći, ni pokazati.
- Da nauče da se novcem može kupiti sve, osim sreće i ljubavi.
- Da nauče da dve osobe mogu promatrati istu stvar, a vidjeti je različito.
- Da nauče da je pravi prijatelj onaj koji zna sve o njima … ali ipak ih voli.
- Da nauče kako nije uvijek dovoljno da im drugi oproste. Moraju i sami sebi opraštati.
- Ljudi će zaboraviti šta si rekao.
- Ljudi će zaboraviti šta si učinio.
- Ali nikada neće zaboraviti kakva si osjećanja u njima probudio.

Mimi

1. Prestanite sa zamjeranjem
Nemojte živjeti svoj život s mržnjom u srcu. Na kraju ćete više povrijediti sebe nego ljude koje mrzite. Opraštanje ne znači samo reći: “Ono što si učinio je ok.” Opraštanje znači: “Neću dozvoliti da ono što si napravio zauvijek naruši moju sreću. U oprostu leži odgovor… otpustite, pronađite mir, ossobodite se! I zapamti, oprost nije samo za druge ljude, on važi i za tebe. Potrebno je oprostiti sebi, nastaviti i pokušati bolje drugi put.

2. Prestanite se opterećivati starim pogreškama
Možemo voljeti pogrešnu osobu i plakato zbog loših stvari, ali bez obzira koliko nam loše ide, jedna stvar je sigurna, pogreške nam pomažu da pronađemo pravu osobu i prave stvari za nas. Svi mi radimo pogreške, imamo svoje borbe, i žalimo za nekim stvarima iz prošlosti. Ali vi niste vaše pogreške, vi niste vaše borbe, vi ste ovdje i SADA i imate moć oblikovati svoj dan i svoju budućnost. Svaka stvar pa i ona najmanja, koja vam se dogodila u prošlosti vas je pripremala za trenutak koji tek treba doći. Neka taj trenutak bude sad!

3. Prestanite provoditi vrijeme s pogrešnim ljudima
Život je prekratak da biste ga provodili s nekim tko isisava sreću iz vas. Ako vas netko želi u svom životu, napravit će prostora za vas. Ne trebate se vi boriti za taj prostor. Nikad nemojte inzistirati na nekome tko neprestano previđa vašu vrijednost. I zapamtite, vaši prijatelji nisu oni koji su uz vas samo kad ste vi u najboljem izdanju, već oni koji su uz vas kad vam je najteže.

4. Prestanite biti nešto što niste
Jedan od najvećih izazova u životu je biti svoj u svijetu koji vas pokušava napraviti poput svih ostalih. Uvijek će netko biti ljepši, pametniji, mlađi, ali oni nikad neće biti VI. Nemojte se mijenjati kako bi vas ljudi zavoljeli. Budite svoji i pravi će vas ljudi voljeti.

5. Prestanite biti nezahvalni
Bez obzira koliko puno ili malo imali, svaki dan se probudite sa zahvalnošću. Tamo negdje, netko se očajnički bori za ono što mi uzimamo zdravo za gotovo. Umjesto da razmišljate o onome što vam nedostaje, pokušajte se sjetiti svega što imate, a što drugima nedostaje. U životu nam dolaze stvari koje smo zaslužili i koje će nas naučiti određenim lekcijama. Ako neprestano mislite da zaslužujete bolje i više, onda nikada nećete naučiti što je potrebno i rasti.
I naravno, ako se mučite s nekim od ovih poanti, znajte da niste sami. Mnogi od nas su tu uz vas, teško radimo da bi se osjećali bolje, razmišljali jasnije i živjeli život punim plućima ispunjen smislom.

Mimi

Idi smireno kroz buku i užurbanost i sjeti se mira koji se može naći u tišini. Koliko je moguće, budi u dobrim odnosima sa svim ljudima.

Govori svoju istinu smireno i jasno i slušaj druge, čak i glupe i neuke; i oni imaju svoju priču.

Izbjegavaj bučne i nasilne osobe – one su teret duhu. Ako uspoređuješ sebe s drugima, možeš postati ogorčen ili ponosan; jer uvijek će biti većih ili manjih od tebe.

Raduj se svojim dostignućima i svojim planovima. Održi zanos za svoj osobni poziv,ma koliko on skroman bio – to je pravo blago u promjenljivim vremenima. Budi obazriv u svojim poslovima; jer svijet je pun prevara. Ali neka te to ne omete da vidiš vrline koliko je ima.

Mnogi ljudi teže za visokim idealima i svuda je život pun heroizma. Budi ono što jesi – budi svoj. Pogotovo nemoj glumiti ljubav. A nemoj ni biti podrugljiv prema ljubavi, jer usprkos ogorčenosti i razočarenjima, ona je vječna, iznova niče kao trava.

Spokojno primi iskustvo godina, skladno napuštajući stvari iz mladosti. Gaji duhovnu snagu da te štiti od iznenadne nesreće. Ali nemoj sam sebe žalostiti izmišljanjima.

Mnoga strahovanja nastaju od umora i usamljenosti. Osim održavanja zdrave stege, budi blag prema sebi. Ti si dijete svemira, ništa manje što je to drveće i zvijezde. Imaš pravo biti ovdje. I bilo ti to jasno ili ne, nema sumnje – svemir se razvija kako treba.

Dakle, budi u miru s Bogom, ma kako ga zamišljaš, i bez obzira kakav ti je posao i čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši. Pored sve prljavštine i jadikovanja i porušenih snova – ovo je ipak divan svijet.

Budi pažljiv. Teži da budeš sretan…

Mimi

Trebaš voljeti i cijeniti sebe jer

- Na svijetu je sigurno dvoje ljudi koji bi umrli zbog tebe.

- Najmanje 15 ljudi te voli na neki način.

- Jedini razlog zasto bi te netko mrzio je zato sto bi želio biti baš kao i ti.

- Tvoj osmijeh moze donijeti sreću svakome, čak i ako mu nisi draga.

- Svaku noć netko misli na tebe prije nego što ode na spavanje.

- Nekome znaciš sve na svijetu.

- Ti si posebna i jedinstvena.

- Netko za koga ne znas ni da postoji, voli te.

- Kad napravis i najvecu grešku, nesto dobro izađe iz toga.

- Kad misliš da ti je cijeli svijet okrenuo leda, pogledaj ponovo.

- Uvijek zapamti komplimente koje si primila a zaboravi uvrede.

Mimi

Misliš li da si pobijeđen, i jesi;
Misliš li da se ne usuđuješ, i nećeš;
Želiš li pobijediti, ali misliš da ne možeš
Gotovo je sigurno da niti nećeš.

Misliš li da ćeš izgubiti, već jesi,
Jer u vanjskom svijetu je tako da
Uspjeh počinje čovjekovom voljom;
Sve je to pitanje stanja svijesti.

Misliš li da si izopćen, i jesi:
Moraš misliti visoko da bi se uzdigao.
Moraš biti siguran u sebe
Prije nego li ikada možeš osvojiti nagradu.

Životne borbe ne idu uvijek u korist
Jačeg ili bržeg čovjeka,
Ali prije ili kasnije čovjek koji pobjeđuje
Je čovjek koji misli da može.

Mimi

VOLI ŽIVOT

Imaš samo jedan život. Voli ga takvog kakav jest.

Mnogi ne žive rado. Kao da im je žao što žive.
Nikada ne gledaju gore, u svjetlo. Slijepi su ne vide
Mnoge radosti svakog dana.

Zadovoljan čovjek ne očekuje od života više nego što
Mu on može dati. Ima tmurnih, a ima i svijetlih dana.
Zadovoljan čovjek uživa dane kako ih dobije.
Tko previše očekuje, navlači tmaste oblake.
Sam sebi otežava dane.

Objesi svoje kišne oblake
Na sunce da se osuše.

i tako je ovo postala samo moja tema...:whistling:

Mimi

Lako je biti upisan u nečijem imeniku.
Teško je biti upisan u nečijem srcu.

Lako je suditi o greškama drugih
Teško je priznati svoje.

Lako je govoriti bez razmišljanja.
Teško je obuzdati jezik.

Lako je raniti onoga tko vas voli.
Teško je zacijeliti tu ranu.

Lako je nekoga povrijediti.
Teško je moliti za oproštaj.
Lako je postaviti pravila.
Teško ih je slijediti.

ideš

Ej ljudi evo jedan off topic :) uglavnom malo predah od ispita i ucenja, ide se na studentsko putovanje u Ohrid, od 1.5.-4.5.(3 nocenja), Ohrid :) pa javite se u inbox pa vam pojasnim detalje ;)

Mimi

Lagano umire onaj koji ne putuje, onaj koji ne čita, onaj koji ne sluša muziku, onaj koji ne nalazi zadovoljstvo u sebi.
Lagano umire onaj koji uništava vlastitu ljubav,
onaj koji ne prihvaća pomoć.
Lagano umire onaj koji se pretvara u roba navika, postavljajući si svaki dan ista ograničenja, onaj koji ne mijenja rutinu, onaj koji se ne usuđuje odjenuti u novu boju, onaj koji ne priča s ljudima koje ne poznaje.
Lagano umire onaj koji bježi od strasti
i njenog vrela emocija;
onih koje daju sjaj u očima i napuštenim srcima.
Lagano umire onaj koji ne mijenja svoj život kada nije zadovoljan svojim poslom ili svojom ljubavi, onaj koji se ne želi odreći svoje sigurnosti radi nesigurnosti, i koji ne ide za svojim snovima; onaj koji si neće dozvoliti, niti jednom u svom životu, da pobjegne od smislenih savjeta…
Živi danas, učini danas, riskiraj danas!
Ne dozvoli lagano umiranje!
Ne zaboravi biti sretan!

Životne zakonitosti ------------------------------------------------------------

1. Zakon mehaničarskih ruku:
Nakon što vam ruke postanu prljave od ulja ili bilo čega masnog, zasvrbit će vas nos ili uho.

2. Zakon radionice:
Šaraf koji vam ispadne iz ruku otkotrljat će se na najnezgodnije mjesto.

3. Zakon vjerojatnosti:
Mogućnost da vas netko gleda, proporcionalna je gluposti vašeg čina.

4. Zakon telefona:
Kada dobijete pogrešan broj, linija nije zauzeta.

5. Zakon alibija:
Ako kažete šefu da kasnite na posao jer vam je pukla guma,
sljedećeg jutra će vam puknuti guma na autu.

6. Zakon varijacije:
Kada na putu pređete u drugu traku, automobili iz one u kojoj ste
bili, počet će brže da se kreću od one u kojoj se trenutno nalazite.

7. Zakon kupaonice:
Kada je tijelo u potpunosti uronjeno u kadu, zazvonit će telefon (koji nije pored vas).

8. Zakon bliskih susreta:
Mogućnost da ćete sresti nekog koga poznajete, povećava se
kada ste u društvu sa osobom s kojom ne želite da vas vide.

9. Zakon gremlina:
Kada pokazujete majstoru kako neki kućni aparat ne radi, aparat
će proraditi.

10. Zakon kave:
Onog trenutka kada sjednete popiti tek skuhanu kavu, šef
će tražiti da napravite nešto što traje, sve dok se kava ne ohladi.

11. Zakon tepiha:
Vjerojatnost da komad kruha s pekmezom padne na namazanu stranu je u vezi sa time koliko je tepih na podu čist, kao i sa njegovom cijenom.

12. Zakon logičkog argumenta:
Sve je moguće... ako ne znate o čemu pričate.

13. Zakon kupovine:
Kada pronađete neki artikal koji vam se zaista sviđa i nije skup, prestanu ga proizvoditi.

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Ej ljudi evo jedan off topic :) uglavnom malo predah od ispita i ucenja, ide se na studentsko putovanje u Ohrid, od 1.5.-4.5.(3 nocenja), Ohrid :) pa javite se u inbox pa vam pojasnim detalje ;)
Opa!! Piši, piši! Pošto, čime i kakve je noćenje? Zanima me. FYR Macedoniu još nisam vidio, a čuo sam samo lijepe stvari o njoj.

Mimi

Sanjao sam mnoge snove koji se nikad nisu ostvarili.
Nestali su s buđenjem u zoru.
No, Bogu hvala, neki su ipak postali stvarnost,
zato još uvijek rado sanjam.

Izgovorio sam mnoštvo molitava
koje nikad nisu bile uslišane
iako sam čekao strpljivo i dugo.
Neke su ipak bile uslišane,
stoga još i danas rado molim.

Imao sam povjerljive prijatelje
koji su me napustili
ostavivši me sama u mojoj tuzi.
Neki su mi još i danas vjerni;
zbog njih nisam izgubio povjerenje u ljude.

Sijao sam obilato sjeme pored puta.
Mnoga zrna pozobaše ptice.
Požeo sam ipak dobar urod.
Sad se spremam za sljedeću sjetvu.

ideš

Opa!! Piši, piši! Pošto, čime i kakve je noćenje? Zanima me. FYR Macedoniu još nisam vidio, a čuo sam samo lijepe stvari o njoj.
Ide se od 1.5.-4.5.( 4 dana tj. 3 nocenja) taman produzeni vikend za 1 maj ;)
Placa se 850 kn, prijave za tu cijenu su jos iduci tjedan, onda ce se mrvicu povecat. Pri prijavi se placa samo 150 kn, a ostatak tek tjedan dana prije izleta ili na rate ;)
Ukljuceni party busevii(prijevoz dakle), hotel s 3* kraj jezera Ohrid(hotel ima bazencek :D), dorucak, vodici i organizirana 3 partya :)
Putuje se s trip'n'fun, ja sam volonter za njih pa prikupljam prijave ;)
Mogu ti ako hoces u inbox poslat link od dogadaja, slike hotela i videa sa svih izleta, da vidis dio atmosfere ;)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks