AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Nepravednosti na faksu

taty2

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Dvoumila sam dal da uopće načnem ovu temu i dal baš tu il na nekom drugom jestu ovog cijenjenog foruma, ali ipak sam tu jer brijem da će to više ljudi pročitat. naime, frustrira me ta silna nepravednost, nemogu to držat u sebi, smeta me,ispast ću tračalo al briga me, načula sam da neki imaju privilegije kod prijava ispita, da nemoraju dolazit na faks i putovat ko mi svi normalni i gubit dane makar i radimo,neki samo lijepo zovu "tetu iz referade" i vele svoje ime i prezime, kaj bi hteli polagat, pa im one lijepo prijave ispit, jer kaj, prijavnice i onak bacaju, ne, pa još ti privilegirani opet zovu referadu i tetke im vele kad imaju ispit i gdje, a ja dok zovnem, sam da pitam jer me šef ne puti s posla poklope mi slušalicu, ha!pa ti vidi ne, to nije naklapanje, čula sam na svoje uši kad je to netko izjavio, pozlilo mi je, a da ne komentiram ono da npr na roku u četvrtom jesecu jedna cura padne pa ju sretnem za dva mjeseca i pitam ju je li položila taj ispit a ona meni veli ako pa da ja sam ti to riješila još u četvrtom,ma mislim stvarno koji skur, ako već i rade to kaj svi tiho naklapamo i ne usudimo se govorit o tome,ja ću reć, da kupuju ispite neka budu malo oprezniji kad govore jer to nas mali pošten svijet frustrira.
jel imate i vi takvih iskustava da ste nekog uhvatili???

Sea

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
a da ne pricam da neki imaju i privilegije ici na "probni ispit" - kao da vide kako su naucili (naravno, ti neki imaju duplo moje godine, ali svejedno) :mad:

schuman

Imam 32 g. i nisam kupio ni jedan ispit...
Da opet ne ponavljam, jer sam već sve napisao na forumu koliko sam imao problema oko dobivanja ove diplome po bologni zbog referade i sl.
Zajebavali su me oko tih papira, bio sam 20-tak puta u referadi...
Imenuj te koji ti mogu biti mame i tate...
Samo imena, nemoj govoriti čula sam i sl.:boks:

ups

Imenuj te koji ti mogu biti mame i tate...
Samo imena, nemoj govoriti čula sam i sl.:boks:
True, true. Iako mislim da ovo ne vodi nikamo.

Nekidan sam na Radiju 101 u emisji "Parlament show", koja je koncipirana na način da slušatelji postavljaju pitanja tvrtkama/institucijama/itd. na koja u idućoj emisiji dobiju odgovor od spomenutih, čuo kako je slušateljica koja se javila u eter iznjela niz optužbi za mito&korupciju prema jednom prof. Navodno joj kćerka studira na DVZ.
Činjenica jest da je slušateljica to učinila obavijena velom anonimnosti. Da je istupila svojim imenom i prezimenom, priča bi vjerojatno imala težinu. Još konkretnije - da je uz svoje ime i prezime prezentirala konkretne dokaze - priča bi sigurno dobila snažan odjek.

Sve suprotno su samo tračevi. Opasni i često puta zlonamjerni. Naravno, ne isključujem činjenicu da gdje ima dima ima i vatre. Samo želim naglasiti da za ozbiljne optužbe je potrebno imati i ozbiljne dokaze.

nixx

...načula sam da neki imaju privilegije kod prijava ispita, da nemoraju dolazit na faks i putovat ko mi svi normalni i gubit dane makar i radimo,neki samo lijepo zovu "tetu iz referade" i vele svoje ime i prezime, kaj bi hteli polagat, pa im one lijepo prijave ispit, jer kaj, prijavnice i onak bacaju, ne???
Ovo mozda ne spada pod privilegiju ali...cak i nisam nacuo nego mi se desilo nekoliko puta, tocnije tri puta, da uredno prijavim ispit na dan koji je za to predodređen, pa kad se izvjesi raspored ispita na oglasnoj ploči mene nema na popisu, kao da ga nisam ni prijavio... To potkrepljuje tvoju tezu da prijavnice bacaju.... Usput sigurno su svi primijetili kako uljudnu i uvijek raspoloženu onu plavu tetu u referadi imamo koja ne vjerujem da je u svojoj karijeri izrekla dobar dan nekome kad udje u referadu....

Tajana

Pita me nedavno obiteljski prijatelj kak meni ide faks i još mi kaže da je čuo da se masa ispita kupuje kod nas (taj čovjek inače veze nema s našim faksom, navodno čuo usput negdje nešto). Ja ga blijedo gledam, i mislim si pa kvragu, kak ja nisam ništa o tome čula, a dolazim na faks i komuniciram s mnogima. Ak je već tak, profesori koji imaju običaj trgovati ispitima, mogli bi staviti na oglasnu ploču popis svojih predmeta i cijenu uz pojedini ispit, pa ti dođeš, naručiš, platiš i odeš sa smješkom. Ne, ne mislim to ozbiljno, naravno, samo mi je čudno da se o tome nisam nikad prije ništa čula, a da je kurvinski, je! Ja plačem nad knjigom jer ima puno strana i dok dođem do kraja već sam zaboravila kaj piše na početku i u sredini, a nekom će mamica i tatica iskeširati money i bok. E ne može!

Clousseau

Mito i korupcija u svim su porama našeg društva, pa tako i u dijelu koji se nas studenata najviše tiče. Mislim da je većina profesora časna i da se zgražaju na samu pomisao da bi od nekog primili novce za dvojku, jer ipak su i oni morali dobro zagrijat stolicu da bi došli do profesorske titule. Da sam u njihovoj poziciji, bilo bi mi ispod časti uzeti 1000 eura (napamet govorim iznos) od nekog čovjeka koji će pri izlasku iz kabineta sa posprdnim smješkom pričati okolo kako "Svatko ima svoju cijenu!". Naravno, "u svakom žitu ima kukolja", rekli bi naši mudri stari, stoga se i kojem profesoru omakne, iako sumnjam da na veleučilištu ima puno takvih (mahom su to profesori s prava)!

Sinke

draga kolegice taty2 i ostali kolege i kolegice,nepravde će uvijek biti,tako je svugdje,na faksu,poslu uvijek postoje neki koji do cilja dođu kraćim putem često i nemoralnim,a to kaj se mi pošteni tu sad jadamo njih ukratko boli k.... on je svoje ostvario i za koji mjesec,godinu,kad stekne diplomu,više niko neće znati kako je došao do nje,nit će kog zanimati,papir je u rukama a vi se ostali jadnici jebite skupa samnom,nažalost to je tak,a takvi će i upasti i na dobre poslove.Znate da pošteni uvijek najebu,al nema veze ja sam i dalje pošten!!Želim uspjeh svima koji se trude i muče da dođu do cilja,bez dodatnih pomoći!Sretno i samo hrabro,bez respekta!!!

Eriatarka

...a neki pošteni dižu ruke, jer znaju da će uvijek biti tako (mislim da će uvijek netko tko je gluplji od njih kupiti ispit i dati ga s boljom ocjenom od jadnog poštenjače), a ja kažem poštenima da ne dižu ruke. Nije naše veleučilište nešto toliko veliko da se sve ovo ne može ispraviti.
Poruka onima koji kupuju ispite: sramite se ljudi, jednom ćete i vi na svoje doći!

mya_zg

ma najbolje je naučiti pa makar i past ispit,mislim da nije svrha studiranja kupovanje ispita nego da nešto naučimo što će nam trebati za kasniji rad.radije ću učiti duže nego platiti ispit.bar je onda savjest čista.....

Anja

Ovo mozda ne spada pod privilegiju ali...cak i nisam nacuo nego mi se desilo nekoliko puta, tocnije tri puta, da uredno prijavim ispit na dan koji je za to predodređen, pa kad se izvjesi raspored ispita na oglasnoj ploči mene nema na popisu, kao da ga nisam ni prijavio... To potkrepljuje tvoju tezu da prijavnice bacaju.... Usput sigurno su svi primijetili kako uljudnu i uvijek raspoloženu onu plavu tetu u referadi imamo koja ne vjerujem da je u svojoj karijeri izrekla dobar dan nekome kad udje u referadu....
Meni se ovo također dogodilo. Prijavila sam ispit na vrijeme, a nije me bilo na popisu. U referadi su mi rekli da nisam ni prijavila. Evo citiram: Da ste predali prijavnicu, bili bi na popisu.

Nela

ljudi, nepravde će uvijek bit, i onda je oduvijek prisutna.
ja sam isto ljuta ali znam da puno puta ne možemo ništa.
ja se mučim i učim, stvarno se trudim a onda padnem...
i teško mi je, svima je teško
dok se moje kolege u požegi na veleučilištu (isto ovo kaj smo mi upisali samo u požegi) žale kako do drugog mjeseca moraju predati dva seminara o kojima nešto moraju znati. a ja u prvom mjesecu imam pet kolokvija a što nedam preko kolokvija moram na drugom mjesecu na ispit i tko zna kakav će dan biti nekom profesoru i da li će me pustiti makar ja znala knjigu napamet.
nedavno sam pala kolokvij iz držve i prava. učila sam mjesec dana. za kolokvij od 100str. smješno,zar ne?
više pola toga gradiva mi je bilo poznato iz srednje a drugu polovicu od te polovice sam znala iz srednje i samo sam si malo ponovila. i pala sam. kako? ha eto. dok je kolegica iz gimnazije (ne vrijedam nikoga, samo hoću reći kako sam ja u tim vodama već četiri godine i puno toga kaj smo radili u srednjoj sad učimo, a gimnazija ima svoj program i oni uče svoje, znači da je ona prvi put čula za 99%toga) prošla. ali ne predajem se i učim dalje, raspored mi je prenatrpen, jedva imam vremena za jelo.
ljudi drižite se, sve će doći na svoje. kad tad

schuman

Referada je katastrofa, to nitko ne spori...
Samo ne može se nešto promijeniti ako se šuti i skriva iza nickova i avatara, postoji udruga na čije sastanke dolazi petero istih ljudi, postoji forum za koji je problem skupiti 850 kn; forum ima oko 740 članova, da svatko da 1,20 kn bilo bi dosta, ali naravno, lovu nas je dalo šesnaest...No comment.
Otvorena je tema gdje će se javiti 100 ljudi sa pričom o kupovini ispita; čuo sam, moja najbolja frendica je vidjela...
Od toga nikakve koristi...
:tuctuc:

schuman

@ taty2
Evo, znaš frendicu koja je pala ispit, a poslije ga je ipak položila...
napiši ime frendice i ime profesora...
Ali, to naravno, nećeš napraviti:smashfreakB:

Nela

oprosti schuman i ti si rekao da si vidio i čuo
napiši i ti ime i prezime osobe i profesora...

schuman

Nadji post gdje sam rekao da sam to vidio? Molim te, pronadji:xyxwave:
Nikad nisam upoznao nekoga tko je rekao da je kupio ispit, prema tome ne mogu napisati njezino ili njegovo ime.
Štovana kolegica izrijekom tvrdi da pozna takvu osobu, doduše, ona kaže da je ta njezina frendica "sredila" ispit...:clint:
Nela, please, citiraj post gdje kažem da znam nekoga tko je sredio ispit:bigglasses:

Nela

nećemo se sad prepucavati tu
moram učiti za ispit da bi ga dala poštenim putem :)

oprosti, rekao si gore da si čuo, vjerojatno znaš onda o kome je riječ ili je to ono čula - rekla - kazala
tvoja frendica je vidjela, vjerojatno znaš koga, gdje i kako.

ali dobro, nećemo se svadati, mi koji pošteno učimo i trudimo se.

kad je već frendica vidjela koliko odprilike dode ispit?
onako, ako zatreba :D

martex

ne znam zašto se uopće poteže ta priča o navođenju imena i prezimena
ja i da znam (a ne znam) nebi to ovdje navodila
i ne vjerujem da će itko
ali činjenica je da toga ima i uvijek će biti
ništa čudno i mi tu ne možemo ništa
mislim da je ova tema i pokrenuta čisto da se napravi uvid u to i da se razglaba o tome, a ne da se izlazi s imenima...

schuman

Molim te pročitaj post, tj. dio posta gdje govorim o frendicama, nisam sigurno napisao da je to moja frendica, no, dobro, svatko vidi što hoće...:pop:
Da se ispiti toliko kupuju ne bi se studiralo toliko godina, prosjek veleučilišta je katastrofa...Kupnja ispita baš i ne cvjeta:dollar:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks