AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Obiteljsko pravo s matičarstvom

martina1

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
da li mi može netko odgovoriti na ovo pitanje...
Zašto je potreban pristanak djeteta za promjenu osobnog imena i narodnosti kod posvojenja,koje je to pravo djeteta,koji propisi to propisuju i tko ga je donio?

Andreja

da li mi može netko odgovoriti na ovo pitanje...
Zašto je potreban pristanak djeteta za promjenu osobnog imena i narodnosti kod posvojenja,koje je to pravo djeteta,koji propisi to propisuju i tko ga je donio?
imaš to u članku 145. obiteljskog zakona

mrvi89

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
a kakva je to materijalna i nematerijalna odgovornost za štetu matičara?
matrijalna odgovornost ti je kad maticar odgovara u vezi imovinskis odnosa tako da to imas u onoj knjizi 2003..objasnjeno..sve ono lake i teske povrede duznostiu maticara..et nadam se da sam pomogla...

IHUZEJ

Evo, prošla u pon kod prof. Milas Klarić, ugodan ispit, pitanja utvrđivanje i priznavanje majčinstva i očinstva, skrbništvo, lišenje skrbništva, mjere zaštite osobnih prava djeteta, mjere zaštite imovinskih prava djeteta, uglavnom standardna pitanja s foruma

martina1

Evo, prošla u pon kod prof. Milas Klarić, ugodan ispit, pitanja utvrđivanje i priznavanje majčinstva i očinstva, skrbništvo, lišenje skrbništva, mjere zaštite osobnih prava djeteta, mjere zaštite imovinskih prava djeteta, uglavnom standardna pitanja s foruma
mjera za zaštitu osobnih prava djeteta ima 6 jel tak?

marija3

Također prošla u pon. kod prof.Milas-Klarić,pitanja posredovanje prije razvoda braka(tko pokreće,tko provodi,ugl.sve iz zakona),učinci razvoda braka-morate znati sve nabrojat ili vas neće pustit,,skrbništvo,što se u maticu vjenčanih unosi pod naknadni upis,

dea0703

Evo da i ja napišem par dojmova sa ispita. Bila sam na ispitu kod prof Majstorović...prije nego što sam isla na ispit, prolistala sam malo na forumu bivse dojmove, i ispalo je da je ova majstorovicka neka azdaja...a milas klaric da je super...Tako da kad sam isla na ispit, bila sam u velikom strahu...No kad sam dosla tamo, situacija totalno drugacija..zena je super, atmosfera je sasvim normalna...Nije me pitala nista tesko...

Evo nekih pitanja sto me pitala Majst. : odgovornost maticara, sve sto znam o tome, po kojim propisima odgovaraju
bracne smetnje, sto su, koje imamo , koje su uklonjive koje neuklonjive i zasto, i da objasnim bracnu smetnju srodstva po krvi

pasivnu i aktivnu adoptivnu spo. i to je to...

Znaci sva pitanja koja se vrte po forumu stalno...i dobila sam 4..
Mislim da nas je bilo negdje desetak na ispitu, i samo je jedna cura pala..

u.pravni.k

Od dragih supatnika molim pomoć, listao sam (nešto i guglao) ali ne nađoh:
- Koji su bračni sporovi?
- Prava i dužnosti roditelja lišenog rod. skrbi
- Obiteljski status djeteta
- Da li treba dijete znati da je posvojeno?

Hvala, i sretno polagačima

martina1

Od dragih supatnika molim pomoć, listao sam (nešto i guglao) ali ne nađoh:
- Koji su bračni sporovi?
- Prava i dužnosti roditelja lišenog rod. skrbi
- Obiteljski status djeteta
- Da li treba dijete znati da je posvojeno?

Hvala, i sretno polagačima
bračni sporovi su : utvrđivanje postoji li brak ili ne, razvod, poništaj
dijete bi trebalo saznati do 7 god da je posvojeno ali ako posvojitelji ne kažu djetetu da je posvojeno neće biti sankcionirani
a za ova ostala dva nisam sigurna :)

u.pravni.k

martina1 pita: da li mi može netko odgovoriti na ovo pitanje...
imaš to u članku 145. obiteljskog zakona
u 145. (5) imaš da je 'potreban njegov pristanak' ali zašto...
Mislim da je porijeklo te odredbe iz Konvencije o pravima..., kao, pravo na identitet. Generalna skupština UN
Ispravite me ako griješim

Jennifer

može li mi netko pomoći s ovim pitanjima:
- Što je središnji dio sudskog postupka utvrđivanja očinstva
- Ovlasti suda za medicinsko vještačenje
- Drugi sadržaj roditeljske skrbi
- Uvjetovana mjera u vezi roditeljske skrbi

Melanie

Bakalar
Prof. Majstorivić je odlična. Imam samo pohvale za nju. Ugodna, simpatična. Ako vidi da znaš, imaš siguran prolaz, čak ti i pomaže ako zapneš, navodi te na odgovor.

Pitanja: matičarstvo, brak, osporavanje majčinstva, priznavanje majčinstva, skrbništvo...

Sretno.

Jennifer

evo danas sam prošla kod prof.Majstorović ... prof je ugodan ispitivač...pomaže, da ti vremena da se sjetiš
evo pitanja koja je pitala u mojoj grupi: bračne smetnje, objasniti krvno srodstvo, odgovornosti matičara - materijalna i kaznena, adoptivne smetnje, osporavanje izvanbračnog očinstva, promjena osobnog imena, konvencija o pravima djeteta

tapravnica

i ja danas prošla kod prof. Majstorović... pitanja: poništaj braka, promjena osobnog imena kod punoljetne osobe, tko ne može biti posvojitelj... prof. je super... :) :)

Tončica

prošla kod milas klarić - pitanja lišenje roditeljske skrbi, izvori, posredovanje, razlika između izvadaka i potvrda, mjere za zaštitu osobnih prava djece

u.pravni.k

gđa Milas-Klarić je osoba sa beskrajnim strpljenjem, prava majčinska figura... štoviše mater, skrbnica, posvojiteljica, žena i ljubavnica u jednom. Ako je takva i doma, blago si ga gospodinu Klariću. Ono dvoje koji su prije mene odgovarali, ja bi nakon dvije minute vrbovom šibom po goloj guzici zlostavljao.

Inače, pita sve. Ako ne znaš, traži što znaš. Al daj bar nešto znaj, bogati.
Našao sam negdje onaj popis pitanja, mislim da je mimo njega pitala jedino 'tko može posredovati kod rastave'. Mislio sam da samo CSS, al kažu i da neka ustanova i neka pravna osoba koja je kao za to stručna... ne znam. Vidit ću kad se budem rastajao drugi put. Prvi put mi je CSS posredovao (neuspješno:)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks