AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Obiteljsko pravo s matičarstvom

Dancy11

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
da..baš je bilo koma danas...i Majstorovicka je pitala neke nebuloze..odnosno jedno pitanje i sto potpitanja...mislim da je iz naše današnje grupe prošla samo jedna cura... koma..ja sam mislila da taj predmet bar bude malo lakši od ostalih..ali su i to uspjele zakomplicirati :(

lola

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Pitanja od danas kod Majstorović:roditeljska skrb za punoljetnu osobu, priznanje materinstva, sklapanje vjerskog braka s građanskim učincima, sa kojim zajednicama RH ima sklopljene ugovore i odgovornost matičara,te kojim je zakonom uređena(zakon o državnim službenicima)

jelenko.wt

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
kombinacija skripte i zakona. stvarno nije teško. meni je pomagala i dobila sam 3, ostali su dobili i više. neznam kaj je bilo jučer al danas je bilo super

wooya

pozdrav!dal mi netko može reć točnu literaturu?znam da piše na prvoj str,al sam čula da je prof rekla da se literatura mjenjala i da treba učit po literaturi za pravnike,bla bla,i sad mi nije jasno koja točno literatura treba

koni

Imam knjigu iz 2007 gdje nema matičarstva pa me zanima da li je dovoljno o matičarstvu naučiti iz skripte?

anita1989

pozdrav kolege..zanima me jel dovoljno naučit samo po pitanjima od prof. Milas-Klarić? Dal vrti stalno ta pitanja sa foruma ili??

Imam knjigu iz 2007 gdje nema matičarstva pa me zanima da li je dovoljno o matičarstvu naučiti iz skripte?
mislim da ti je u skripti dovoljno o matičarstvu.. :happy:

wooya

pozdrav!dal mi netko molim vas može reć šta se konkretno promjenilo u vezi sa skrbništvom da znam na koji dio u zakonu da obratim pozornost,odnosno koji dio iz skripte šta se toga tiće da preskočim.hvala :)

teač

pozdrav! koliko sam skuzila ova skripta plus zakoni su sasvim solidni za prolaz ili cu morat kopirat knjigu? :)

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
koliko sam skuzila ova skripta plus zakoni su sasvim solidni za prolaz
Dobro si skužila. ;)

dal mi netko molim vas može reć šta se konkretno promjenilo u vezi sa skrbništvom
Nisam uspio pronaći da se išta promijenilo sa skrbništvom. Samo s posvojenjem. Promijenila samo dob odredba od dobi posvojitelja. U skrpti piše, ako sam bio dobro zapamtio, da posvojitelj ne može biti satriji od 45 godina, što je naknadno ukinuto kao diskriminatorna odredba. Po aktualnom OBZ-u stoji da između posvojitelja i posvojenika razlika u godinama ne smije biti manja od 21 godine.

wooya

Po aktualnom OBZ-u stoji da između posvojitelja i posvojenika razlika u godinama ne smije biti manja od 21 godine.
šta nije da posvojitelj ne smije biti mlađi od 21,a da razlika između posvojenika i posvojitelja ne smije biti manja od 18g!?skinula sam zakon s katedre,sumnjam da bi stavili krivi/stari OBZ

ivana2103

Ljudii da li netko zna one mjere za zastitu osobnih i imovinskih prava djece iz Konvencije,trazim al nigdje nemogu naci :S

miha14

bok ljudi, jel mi može tko odgovorit na sljedeća pitanja:
1. mjere za osobnu zaštitu prava djeteta?
2. što je središnji dio sudskog postupka za utvrđivanje očinstva?
3. objasni pojam prestanka bračne zajednice!
4. sadržaj izreke za posvojenje!
5. koji je drugi sadržaj roditeljske skrbi?
6. da li se posvojitelji upisuju kao roditelji, kad kada se ne mogu, o čemu to ovisi?
7. posljedice prestanka razvoda braka!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks