AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Obiteljsko pravo s matičarstvom

Thug

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Oni bi trebali sutra imati ispit. Tako bar piše u rasporedu za pravnike.
Ali nigdje ne piše vrijeme i raspored studenata.
Predlažem ti da joj pošalješ mail pa ju pitaj kada i gdje trebaš doći.
Evo ti njezin e-mail koji sam našao. Nadam se da je taj ispravan.
[email protected]
Poslala mi je mail da ih ima u cetvrtak...a na netu opce raspored nisam nasla-nista ne pise za pravnike. a sutra je komisijski za upravnjake kod Hrabar...malo si pobrkal :pp
ma jesam poslala sam ju da mi veli vrijeme

dorach

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Poslala mi je mail da ih ima u cetvrtak...a na netu opce raspored nisam nasla-nista ne pise za pravnike. a sutra je komisijski za upravnjake kod Hrabar...malo si pobrkal :pp
ma jesam poslala sam ju da mi veli vrijeme
pravnici iz obiteljskog prvo imaju pismeni ispit, a raspored za to im je objavljen na studomatu. znači danas imaju pismeni dio ispita, a poslije toga prati na stranici objavljivanje rezultata. i baci pogled na njihov forum na Pravokutnik.net | E-zine studenata prava pod obiteljsko pravo (II godina) da znaš kad planiraju objaviti rezultate!

Thug

E da evo da javim da sam polozila kod Milas Klaric, dobila 5 :D :D
Zena je super, dobro da me kavom nije ponudila, hahaha, stvarno jedno ugodno odgovaranje i opustena atmosfera- vise slici na razgovor nego na ispitivanje. Pitanja su razlika izmedju izvatka i potvrde, nabrojati bracne smetnje, osporavanje bracnog ocinstva, kaznena odgovornost maticara, poslovnu sposobnost, pretpostavke za posvojenje tocnije aktiva adoptivna sposobnost i to je to. eto nadam se da ce vam pomoci.

Stefan

Bok ljudi,

zamolio bih nekog, kome se da, da mi odgovori koju
je literaturu potrebno naučiti za obiteljsko?

Unaprijed zahvaljujem! :)

topanga

Bok ljudi,

zamolio bih nekog, kome se da, da mi odgovori koju
je literaturu potrebno naučiti za obiteljsko?

Unaprijed zahvaljujem! :)
Knjiga iz 2003 obiteljsko pravo s maticarstvom,knjiga iz 2007 (skrbnistvo i posvojenje),zakon o osobnom imenu. Ja sam ucila iz skripte iz skriptarnice(jedine) i usput prosla knjige. I zakon o os.imenu i zakon o maticama..

xxxx

MoŽe mi netko odgovoriti na pitanje kada skrbnik odgovara materijalno,a kada kazneno?to me je pitala prof. MajstoroviĆ...

Tončica

Jel imas knjigu iz 2007? To ti je strana 397,398 i 399.ukratko, za materijalnu: kad skrivljeno nanese stetu sticeniku, te kad osoba pod skrb. nanese stetu trecoj osobi; a kazneno: zlouporaba povjerenja sticenika, zapustanje i zlostavljanje djeteta ili maloljetne osobe, izvanbracni zivot s maloljetnom osobom te spolni odnosaj zlouporabom polozaja.

I dodatno kod kaznene: utaja, ako je utajena stvar pd posebnog kult.,povijesnog,znanstvenog ili tehnickog znacenja ili ako je utajena stvar velike vrijednosti, a pocinitelj je postupao radi prisvajanja takve stvari.

ivana23

ljudi iz čega ste učili prava djece i dužnosti i prava roditelja po konvenciji???
učim po skripti, a onako sam prelistala knjigu pa nisam našla.

Tončica

knjiga iz 2007 godine, imaš u fotokopiraonici u masarykovoj, toga nema puno...
točan naziv knjige je naveden u ovoj temi, prelistaj koju stranicu.

ssanjaa

hellou ljudi jel se uci za pon i uto??? ima li netko iskustva dal ima mogucnosti proci ovaj ispit ako se onako sa razumjevanjem naauci za 4 dadna, znam da mozda zvuci glupo ali ako me pogode pitanja mozda i uspijem i ne cini mi se nesta kompliciranim...mislim da nemam sta izgubit ako odem...E DA ONO GLAVNO STA TREBA ZNATI IZ OBITELJSKOG ZAKONA, pise u literaturi odredeni dijelovi a ja ne znam koji su to...do kojeg clanka???
HVALA!!!

tina katic

hellou ljudi jel se uci za pon i uto??? ima li netko iskustva dal ima mogucnosti proci ovaj ispit ako se onako sa razumjevanjem naauci za 4 dadna, znam da mozda zvuci glupo ali ako me pogode pitanja mozda i uspijem i ne cini mi se nesta kompliciranim...mislim da nemam sta izgubit ako odem...E DA ONO GLAVNO STA TREBA ZNATI IZ OBITELJSKOG ZAKONA, pise u literaturi odredeni dijelovi a ja ne znam koji su to...do kojeg clanka???
HVALA!!!
nemaš sta izgubit ljudi su prolazili i sta su učili večer prije ispita pa ono:tongue2:...e na ovo bi ti odgovorila al neznam na sta točno misliš ja učim po skriptima iz nase skriptarnice koji obuhvaća posvojenje,skrbništvo,matice, brak,i ono rod skrb osporavanje očinstva i majčinstva,,,iz zakona treba posvojenje tu ima neki promjena malih,,i posredovanje prije braka,malo konvenciju o dječjim pravima

Ifka6

Moze mi molim vas netko odgovoriti na par pitanja:
1.Nacela skrbnistva
2.Materijalna kazna maticara
3.Zakon maticara(da li je to isto sto i ovlasti maticara)
tnx:)

e da i pravne posljedice braka,ne mogu to naci..

Paris

Oprostite, ali gdje su objavljeni rasporedi za usmeni u pon i uto...neee vidim nigdje:confused2:

Paris

Molim vas da mi netko napiše što se TOČNO treba odgovoriti na pitanje dužnost matičara kod saznanja djetetovog podrijetla???Hvaaala vam :)

xxxx

Ne kuŽim,to se vjerovatno odnosi na utvrĐivanje majČinstva i oČinstva,onda moŽda imena roditelja u maticu roĐenih...

tina katic

evo danasnjih dojmova sa ispita kod prof majstorović..uglavnom sve pohvale mislim da smo skoro svi prosli...pitanja su bila općenita...sve osnove tu i tam koje podpitanje ali to samo da ti pomogne...ugl brak,bračni sporovi,posvojenje,,,,mene pitala koliko vrsta imamo posvojenje samo je jedna vrsta malo te zbuni...i jednu curu je pitalo da pojedino svaku riječ objasni kod definicije braka...et svima sretno na idućim rokovima

ivana23

dužnost matičara je kada utvrdi djetetovo podrijetlo (dakle zna se tko je otac i majka) da sastavi zapisnik u kojem će biti navedeni podaci o ocu i majci, zanimanje, narodnost i državljanstvo itd... i roditelji se izjašnjavaju o imenu djeteta, kojim će se dijete služiti. Također se na zapisnik izjavljuje narodnost djeteta(ako su roditelji različite narodnosti suglasno određuju koje će im narodnosti biti dijete-narodnost je promjenjiva činjenica i ona se samo izjavljuje,dakle ne treba ju dokazivati) zapisnik u koji se to piše se zove zapisnik o prijavi činjenice rođenja. Na taj zapisnik se obavezno oba roditelja moraju potpisati i na temelju toga se izdaje izvadak iz matice rođenih za dijete, rodni list, domovnica za dijete.

Ifka6

evo ljudi i ja sam prosla danas kod prof.milas klaric,sve pohvale,zena je stvarno super za razliku od njezine kolegice kat iznad..uglavnom,svaki put pita posredovanje prije razvoda,pravne posljedice razvoda braka i jos me pitala kada se djetetu dodjeljuje poseban skrbnik i osporavanje majcinstva..sretno svima na buducim rokovima,a ja se bacam na gradansko..

Tinčica

što se tiče obiteljskog zakona, s obzirom da piše da treba naučiti određene dijelove, pretpostavljam da treba znati do šestog dijela, tj. uzdržavanja. jer koliko vidim niko ne piše da pitaju i taj dio i dalje što slijedi.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks