AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Obiteljsko pravo s matičarstvom

Ina18

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Na forumu pravnog ga punooo hvale , jedino sto im se ne svida je navodno prestrogo ocjenjivanje . Ako je moguce ,vi kolege koji ste u jutarnjim grupama da nakon ispita podjelite odmah svoje dojmove :)

Lorena93

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Bila dns kod majstorovic.. Pala sam. Prvo pitanje ponistaj braka, drugo pitanje nadzor nad roditeljskom skrbi ja sam pocela pricat o mjerama- represivne preventivne, rekla je da me ne pota to, pa sam pricala o mjerama koje se izricu za zastitu osobnih prava djeteta i one za zastitu imovinskih prava ali tocno je trazila taj nadzor koji kao ne podrazumijeva te mijere rekla je kao da izbjegavam odgovor nisam znala na sto se pitanje tocno odnosi. 3 pitanje posvojenje kao zasnivanje, i isto tako saam pricala o prethodnim radnjama sredisnjoj fazi i onda je rekla kao da me pita samo zavrsni dio. Tu treba rec czss nadlezan i kao da se ne moze mijenjat kad je pravomocno.. Uglavnom kad sam rekla da je zasnovano na temelju odluke od centra rekla je kao da je to dobro da se neamije rec preauda ili brkat presudu i rjesenje i to tako da malo pili u detalje drzi za svaku krivu rijec.. Okej je, ali kad sam ju pitala zasto nije dovoljno rekla je kao da me nakon prvog pitanja ispitivala za 4 i da kao nisam znala, na sto sam rekla da sam doala odgovarat za 2 ali ocito ovo ostalo za 2 nije bilo.. Eto nadam se da ce nekom pomoc:)

L-girl

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Da li bi mogli kolege koji su bili danas na ranijem roku kod profesora Šimovića da podijele dojmove i koja su bila pitanja?? Hvala :)

martinatt

posla kod majstorovic,pitala me posredovanje prije razvoda,lisenje poslovne sposobnosti I one teske/lakse povrrde duznosti.kolegicu je pitalavodenje drzavnih matica I majcinstvo.mora se znat neke stvari Ali hoce pomoc ako vidi da se bar malo zna,sretno svima :)

Zara2511

Povijest maticarstva,osporavanje ocinstva,gdje se upisuje sklapanje braka a gdje razvod ( u koju maticu se misli) i jos zna pitati pitanja vezana za neke sitnice da vidi dal shvacamo o cemu pricamo,zeli bas tocno da se odgovori na postavljeno pitanje-nema okolisanja i filozofiranja,ugl. prolaz i ugodna atmosfera kod prof.Majstorovic :)

Ina18

Profesor voli pitati u detalje, potrebno je znati definicije il iz knjige ili zakona ali kako tamo tocno pise, nastoji pomoci podpitanjima , ali to je onda los znak . Pitanja:sto je interes djeteta , sve o tome, roditeljska skrb, osnovna prava djeteta...

kjutić

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
prof. Šimović meni baš i nije bio ugodan. Pogotovo njegov nastup.. iskreno još nisam doživjela da netko tolko koluta očima. valjda to smijem reći ovdje. ugl bitno mu je povezivanje gradiva, i zakon, voli malo filozofirat itd. al čovjek stvara previše nervoze. eto.. to su samo moji dojmovi.

mayya992

Jučer sam bila na usmenom kod prof. Šimovića. Pita konkretna pitanja minimalno 4 pitanja svakog. Navodi na odgovor primerima iz svakodnevnog života ako se ne zna. Bitno je da pričate makar i da ne znate točno bit ali se vrtite oko postavljenog pitanja jer tko šuti ide odmah na sljedeće pitanje i ako 2. puta ne znate ništa odgovorit na postavljeno pitanje ruši. Kolegica je nažalost zablokirala i pala na banalim pitanjima. Najbolji interes djeteta i koji su kriteriji za njega (potrebe djeteta- u Konvenciji su to prava, volja roditelja i standardno ponašanje okoline u kojoj dijete živi) i koji su učinci obiteljskopravnih odnosa - 1. stranica Ivine skripte osobnopravni, imovinskopravni i mješoviti. Ostala pitanja:pravo djeteta na zdravlje, postupak za lišenje poslovne sposobnosti, skrbništvo, koje izjave skrbnik ne smije davati u ime štićenika, mjere za zaštitu prava i dobrobiti djeteta, lišenje roditeljske skrbi, aktivna adoptivna sposobnost, osporavanje izvanbračnog očinstva, Konvencija o pravima djeteta, u čemu je razlika između Konvencije i ostalih deklaracija, što treba sadržavati rješenje o posvojenju bitno je da mu spomenete uz osnovne podatke o posvojeniku i posvojiteljima da sadrži da li se posvojitelji upisuju kao roditelji ili ne. Trik pitanje od jučer može li homoseksualni par posvojiti dijete može ako jedan posvaja dijete kao samac. Učila sam 4 dana po 2 sata po Ivinoj skripti, prošla zakon i dobila 3. Ne dijeli ocjene šakom i kapom, uglavnom su ljudi dobivali dvojke i trojke. Sretno svima. :)

matejchy

Meni je bilo dosta lagano gradivo za ucenje, iako sam prosla na drugom ispitnom roku. Na prvom nisam znala odgovor na jedno jedino pitanje koje mi je postavila 3 razloga za bracni spor, znala sam samo 2, pa me dalje nije niti htjela ispitivati.

Robinho10

Jedan mali savjet za sve koji će odgovarati kod prof.Majstorović. Obratite pažnju na vokabular i izbor riječi prilikom odgovaranja. Ona ne voli kada se baš sve objašnjava svojim riječima jer smatra da se tako gubi sadržaj gradiva i onda zna napraviti probleme oko toga. Na roku u 6 mj. je znala rušiti zbog toga.

bihter

Iz koje skripte je najbolje ucit? I zakon jos moram, ona obadva? Jel dosta 10 dana za spremit ispit?

Ina18

Iz koje skripte je najbolje ucit? I zakon jos moram, ona obadva? Jel dosta 10 dana za spremit ispit?
pa najbolja je obiteljsko pravo 2012 , a sto se tice zakona , dobro ga je par puta procitati radi nekih stvari koje se ne pojavljuju u skripti , tipa vezano za nocni izlazak maloljetnika .. sto se tice spremanja ispita ovisi od osobe do osobe, ako se zaista uzivite u predmet moze se brzo nauciti , no nekako bas zato sto svi govore kako je lagano , ljudi se ne trude dovoljno i padnu. zanimljiv je predmet i lako se uci , no na rokovima kojima sam bila dosta je ljudi palo , pogotovo u 6 mj. , prof.majstorovic je def.puno bolja od tog profesora , jednostavno je atmosfera ugodnija, i ona daje vise vremena za razmislit.. mozete govoriti svojim rijecima, ali puno vise cijene ako znate zaista definicije iz zakona. obratite pozornost na sve u skripti , ne ignorirajte nista jer zaista pitaju sve :)

bihter

pa najbolja je obiteljsko pravo 2012 , a sto se tice zakona , dobro ga je par puta procitati radi nekih stvari koje se ne pojavljuju u skripti , tipa vezano za nocni izlazak maloljetnika .. sto se tice spremanja ispita ovisi od osobe do osobe, ako se zaista uzivite u predmet moze se brzo nauciti , no nekako bas zato sto svi govore kako je lagano , ljudi se ne trude dovoljno i padnu. zanimljiv je predmet i lako se uci , no na rokovima kojima sam bila dosta je ljudi palo , pogotovo u 6 mj. , prof.majstorovic je def.puno bolja od tog profesora , jednostavno je atmosfera ugodnija, i ona daje vise vremena za razmislit.. mozete govoriti svojim rijecima, ali puno vise cijene ako znate zaista definicije iz zakona. obratite pozornost na sve u skripti , ne ignorirajte nista jer zaista pitaju sve :)

Hvala ti puno! Koliko sam gledala skriptu sve mi je zanimljivo, i nadam se da ću stići za idući rok. :)

Ina18

Hvala ti puno! Koliko sam gledala skriptu sve mi je zanimljivo, i nadam se da ću stići za idući rok. :)
e i pazi kod nekih sitnih detalja u definicijama, kao npr.kod presumpcije bracnog ocinstva kako ide da djetetovim ocem SMATRA SE majcin muz ako je dijete rodeno za vrijeme trajanja braka ..itd. jer su neki znali svojim rijecima to ispricat pa rec kako JE on djetetov otac, a reci na taj nacin nije tocno pa dolazi do potpitanja i samo se zbunis :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks