AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo II.

Ina18

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
gdje pise nesto o koncesioniranoj javnoj sluzbi, buduci da u prezentaciji iz koje trebamo uciti ne pise nista?

Marija92

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Pitanja danas ?
Prestanak državljanstva otpustom, Oslobođenje od odgovornosti državnih službenika za štetu, Stupanje u posjed izvlaštene nekretnine, Odstupanja od primjene zakona o koncesijama , Međusobni odnosi tijela državne uprave. objasni zabludu u protupravnosti prekrsaja

patkica

ima li netko spremljen stari zakon o izvlastenju ??
Ja sam ga spremila prije nego je stupio novi zakon na snagu :), ali provjeriti ću u skriptarnici da li ga je netko stavio.

Lola92

ako sam dva puta upisala opce upravno kada je bio jedan predmet i sad treci put prenosim jedan od njih, prelazim na izvanredne ili? buduci da se opet trazio potpis, nije mi to bas jasno..

maja1307

Pitanja od danas:
1. donosenje provedbenih propisa
2. naknada stete prouzrocene izvanrednim dogadjajima
3. vrste upisa u drzavne matice
4. predmet i razlozi izvlastenja
5. koristenje javnog dobra
6. pravo na rehabilitaciju

patkica

Usmeni danas kod prof. Ofak
vrste javnog dobra (tu sam se malo spetljala), pravo regresa u slučaju naknade štete od strane države; državljanstvo otpustom i razlika u odnosu na odricanje.
... ljudi bez straha, bila sam sigurna da neću proći pismeni, a eto danas položila i usmeni. Pitala je osnove osnova uz to da je postavljala potpitanja ako vidi da zapnete
Svima puno srece na rokovima!

maja1307

Ja sam bila na komisiji.. Bili su Turudic, Crnkovic, a Ofak me ispitivala..
Pitala me opcenito kako se stjece drzavljansto, drzavljanstvo prema teritoriju rh i vrste izvlastenja..
Meni su bili okej.. Ne zele rusit.. I ne kompliciraju s pitanjima

mayya992

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pitanja s jučerašnjeg usmenog kod Staničića: postupak dodjeljivanja koncesije, pripremne radnje za dodjelu koncesije, upravljanje javnim dobrom, utvrđivanje javnog interesa kod postupka izvlaštenja (koji su načini da se utvrde), razlozi izvlaštenja. Rušio je jednu curu al se malo spetljala kod načina stjecanja državljanstva i to joj je rekao da mora znati. Ostala pitanja: upravni nadzor prema Zakonu o sustavu državne uprave, ovlasti tih tijela kod nadzora, tko koga nadzire, inspekcijski nadzor, što sadrži rješenje o izvlaštenju. Sretno :)

Balerinica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Usmeni kod Turudica, jako kratak i ugodan. Ne komplicira, postavio je dva pitanja i to je to. Rjesen oup 2 i bok.
Pitanja-pravo regresa i upravni nadzor
Sretno svima :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks