AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Policijsko upravno pravo

iva5

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
To ti nije definicija. To ti je nabrajanje poslova i objašnjenje. Ima ti nekolko stranica toga i uvijek to pita, pa si radije nabavi to. Obicno mu je to prvo pitanje i ako neznas, rusi.
a načelo razmjernosti - samo u kratkim crtama ako možeš reći

shala

pitanja s danasnjeg ispita:
-radna i poslovna dozvola-zahtjev,žalbe
-opasne tvari
-eksplozivne tvari-podjela
-kakva je uloga policije kod eksplozivnih tvari,a kakva je kod radioaktivnih
-granice, granične crte, podjelu granica i hrpu potpitanja oko granica,tko određuje granice,dali su uvijek na granici granični policajci
-pirotehnička sredstva
-azil-tko odručuje,kome zalba,dali se mogu ograniciti prava trazitelju azila
- putni list za stranca
uglavnom od troje nas je dvoje prošlo!

anna

Bok ljudi,
danas nas je na usmenom u 9h bilo samo troje. Ispitivao nas je asistent i sve tri smo prošle.
Prva curka je čak dobila 5, rasturala je, sve je znala. Pala je jedna trojka i jedna dvojka.
Pitanja su bila:
malo o azilu,
radna dozvola,
granica,
načela pol.,
privremeni boravak.
Sve u svemu čisto ok!

montana

bok ljudi!
evo imam par pitanja pa ako netko zna i ako mi može odgovoriti bio bih mu zahvalan :)
ovako:
- gdje se spominje razlika između konzularnog ureda i diplomatske misije? i gdje se nalazi definicija konzularnog ureda i diplomatske misije?

- kakva je uloga policije kod eksplozivnih tvari, a kakva je kod radioaktivnih? Gdje se to nalazi?

- gdje se spominje žalba kod izdavanja putnih isprava i kod viza?

- gdje se spominje konvencija o pravnom položaju osoba bez državljanstva i što točno treba reći o tome?

ninaa

prijatelju,ne znam da li ce ti ovo pomoci s obzirom da ja ucim konzularno pa se spominju i pojmovi DIPLOMATSKA MISIJA (ili diplom. predstavnistvo) je stalno zastupstvo jednog medunarodnog subjekta (drzave siljateljice) koje kod drugog medunar. subjekta (drzave primateljice) obavlja diplomatske poslove.

KONZULARNI URED je stalno tijelo koje postoji zbog obavljanja konzularnih funkcija drzave siljateljice u drzavi primateljici.

montana

ej, hvala ti prijateljice :)

jel možda netko zna što treba reći na pitanje "definicija policije u formalnom i materijalnom smislu"?

hvala!

Dubravka V

Dekanski ispit je ovaj tjedan, u četvrtak, u podne, na Gornjem gradu (ĆM 4, I. kat, soba 25). Prijava 27.-28. ovog, a polaganje 9.-13. idućeg mjeseca. Sretno :happy:

Budući u Vodiču ne piše broj Narodnih novina Zakona o strancima, evo da ne tragate NN 79/07. i 36/09. :cool:

montana

ako tko treba skriptu i pitanja iz ovog ispita neka mi ostavi svoju mail adresu na pm.
sretno svima koji uče ovaj ispit.

herz

danas polozila policijsko, ispitivao asistent. pitanja su bila: o azilu, o granicama, nabrojati i objasniti vrste viza, prijevoz opasnih tvari, nabrojati opasne tvari i eksplozivne tvari. jedan manje! :)

SanjaS

Da podijelim jednu frustraciju...
Imamo knjigu/knjige... onda je donešen novi Zakon o strancima... (to imam-pisalo je u vodiču)... a onda je donešen Zakon o izmjenama i dopunama zakona o strancima... (e to sam tek sad shvatila, to ne piše u vodiču) i zato mi se ništa s ničim ne slaže!

Onda imamo novi Zakon o oružju... (e to također ne piše u vodiču)

I tko zna što je sve novo, a ja blage dume nemam o tome, a kao spremam ispit...
Dođe mi da dam otkaz, da se pretplatim na Narodne novine da mi dolaze doma i da sve redom čitam... možda se jedino tako mogu položiti zadnja 3 ispita.
Ovaj naš studij je meni zbilja za poludit!

I još nešto: toplo se nadam da nakon završenog Upravnog prava imamo mogućnost otvoriti vlastitu detektivsku radnju (ako ne, za to se trebamo izboriti!):
jer od svega nabubanog gradiva koje smo polagali - već se bar 6 puta sve to izmjenilo - a jedina korist koja nam ostaje je to što smo razvili detektivske vještine za utvrđivanje ispravne literature!

:-(
Razočarana

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks