AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Poredbeno ustavno pravo

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ja išla danas na konzultacije, prof. je rekao da ono iz Ustavnog 2009. izdanje treba poglavlja koja su navedena (II, X i XII) naučiti, a iz one druge izabrati članak ili dva (ne cijelu knjigu) i ne učiti to napamet već će onako pitati šta ste pročitali i malo o tome popričati, čini se ugodan profesor
to vrijedi za sve nas??? :)

xxxx

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Može mala pomoć:) Znači knjige se mogu naći u biblioteci pravnog fakulteta jel tako,dajte mi recite još za koliko se otprilike može pripremiti ovaj ispit...Mislim koliko to ima otprilike strana,ta poglavlja,da li je to neki veći broj stranica ili...Hvala unaprijed!

MARYYNNA

Može mala pomoć:) Znači knjige se mogu naći u biblioteci pravnog fakulteta jel tako,dajte mi recite još za koliko se otprilike može pripremiti ovaj ispit...Mislim koliko to ima otprilike strana,ta poglavlja,da li je to neki veći broj stranica ili...Hvala unaprijed!
ako ćeš ići posuditi knjigu u biblioteku čekat ćeš 2 dana,zbog nekakve digitalizacije,knjiga mi se čini ok,izaberi si 2 poglavlja,a što se tiče ona 3 poglavlja iz Ustavnog prava ispada nekih 90-ak strana..može se to sve naučiti za cca tjedan dana pošto ustavno pravo nije teško gradivo za učiti,a i mislim da profesor ne traži neke detalje

tarja30

dal ima da je tko bio danas na ispitu,da kaže šta pita,kakav je kao prof
Ja sam bila danas.Profesor je divan,jako ugodan. Otkačen čak bi mogla reći. Zezao se s nama tamo pa smo se i smijali. Ugl mene je pitao doslovno jedno pitanje. Parlamentarni sustav. Poslije sam mu sama u biti rekla da sam pročitala njegovu knjigu i ukratko mu prepričala jedan taj članak. Doduše malo sam se spetljala jer sam na brzinu taj članak prošla,ali sve u svemu dobro je završilo. Bila sam gotova za 10min. kolegice prije mene je također pitao po jedno pitanje. Nauči ona tri poglavlja iz knjige iz ustavnog i prouči članak ili dva iz te njegove knjige O ustavima i ljudima i proći ćeš bez problema.

SuperDuško

a što se tiče ona 3 poglavlja iz Ustavnog prava ispada nekih 90-ak strana..može se to sve naučiti za cca tjedan dana pošto ustavno pravo nije teško gradivo za učiti,a i mislim da profesor ne traži neke detalje
to stvarno jesu samo II, X I XII poglavlje? zato što ovdje http://veleuciliste.pravo.hr/veleuciliste/studij/strucni_studij_javne_uprave/3._godina/nastavni_plan iz sažetka literature proizlazi da treba još toga, bar po naslovima (npr. izborni sustav koji je u VII. poglavlju).

IHUZEJ

Dovoljno je ovo što smo već napisale gore, 100% sigurno, pridružujem se kolegici, ispit ugodan, mene uopće ništa iz knjige nije niti pitao samo njegove članke koje sam ja navela da sam pročitala pita šta je htio reći s tim člankom, koja je poanta i sl., sve ok, samo jedna cura nije prošla

tarja30

to stvarno jesu samo II, X I XII poglavlje? zato što ovdje http://veleuciliste.pravo.hr/veleuciliste/studij/strucni_studij_javne_uprave/3._godina/nastavni_plan iz sažetka literature proizlazi da treba još toga, bar po naslovima (npr. izborni sustav koji je u VII. poglavlju).
Trebaš naučiti samo ta 3 poglavlja. 2.,10. i 12.poglavlje. I to je to. Njegovu knjigu samo pročitaj tek toliko da znaš o čemu on piše u članku koji si izabrao,na ispitu to s njim prokomentiraš i gotovo. Ništa drugo ne treba.

ivaanai

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
jel mogu ova 3 poglavlja iz knjige ustavno pravo uciti po onoj skripti georgee ili bas moram po knjizi?

tarja30

jel mogu ova 3 poglavlja iz knjige ustavno pravo uciti po onoj skripti georgee ili bas moram po knjizi?
Moja preporuka ti je knjiga,ali ti odluči kak ti je lakše. Toga ti zbilja nema puno,nemaš baš puno kaj za učiti jer ima njihovog bespotrebnog filozofiranja koja sam ja preskočila i učila ono konkretno.

matejm

pitanja danas:konstitucionalizam,demokratski ustav,prvi pisani ustavi,federalisticka teorija i federativno nacelo..

SuperDuško

Desetak ljudi je bilo i svi su prošli, profesor je super, stoji sve što je napisano prije. Mene je pitao obilježja parlamentarne i polupredsjedničke vlade i što sam pročitala iz njegove knjige, ništa zahtjevno.

Ivaana

ajde ljudi, koji imate žig iz por.ustavnog, da vas čujemo?! :) dojmovi, da li prof.gnjavi ili je to više ko razgovor kojeg se ne treba bojati...

matejm

imas skriptu na pravokutniku iz ustavnog prava i iz nje nauci tri poglavlja koja nama trebaju..autor georgee

marti

ajde ljudi, koji imate žig iz por.ustavnog, da vas čujemo?! :) dojmovi, da li prof.gnjavi ili je to više ko razgovor kojeg se ne treba bojati...
I mene zanima :)

I mene zanima :)
I kako se zove ta knjiga od kud treba te neke članke njegove naučiti i di se može nabaviti? Ovo prvo sam skužila da je knjiga iz Ustavnog prava i da iz nje trebamo tri cjeline.Hvala! :)

MARYYNNA

ja neznam kojim čudom meni pokraj imena piše da sam ovaj ispit pala odnosno '' broj polaganja:2 '' ??? ja na ovaj ispit nisam nikad izašla.ova gospođa željka iz sobe br.8 mi se ne čini baš posebno sposobna. kakve god kerefeke imam, to imam s njom. nazovem ja nju i kaže ona meni da sam ja možda već bila na ovom ispitu i pala pa sam zaboravila ili sam imala neku zadaću pa ju nisam predala... -> -.- . inače mi na ovom faksu svaki tj imamo po 10 ispita pa ne vodimo evidenciju šta uopće polažemo i kada polažemo. eto nam naše administracije. da ne spominjem još par nadasve zanimljivih slučajeva s njom.

Aine

Isto kao sto je Pravo EU stavljeno 18.4., a na službenom rasporedu na webu pise da je ispit 19.4. Ne razumijem ?!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks