patricija
Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Definicija por.osnovice (piše samo općenito)porezna osnovica kod statusnih promjena? Gdje mogu nac odg na to pitanje? I ako mi netko moze napisat def por.osnovice IZ KNJIGE! Hvala!
Porezna osnovica - kod oporezivanja poreza na dobit primjenjuje se načelo oporezivanja neto dobiti. Radi utvrđivanja poreza na dobit neophodno je utvrditi iznos dobiti kao razlike između dviju bruto vrijednosti: prvo, s jedne strane zbroja prihoda a s druge strane zbroja rashoda. Utvrđena dobit kao neto vrijednost prema ZPDob nije ujedno i porezna osnovica. Da bi se od dobit kao razlike zbroja P i zbroja R došlo do porezne osnovice, potrebno je tu dobit uvećati i umanjiti prema odredbama ZPDob (čl.3.). Eto
Ovo za osnovicu kod statusnih promjena, iskreno, nisam učila. Tako da ne znam taj odg. Ako ga slučajno pronađem, javim.
Btw, pitanja od 18.9.2012.
Povecanje porezne osnovice u RH, porez po odbitku, sto ne spada pod poslovnu jedinicu inozemnog poduzetnika, rezerviranja, kamate, smanjenje porezne osnovice, amortizacija, transferne cijene, potkapitaliziranje, prihodi i rashodi, porezna osnovica, vrijednosna uskladenja, porezni obveznik, metode kod nepristrane transakcije, direktive.
I da...profesorica ispituje dosta detaljno i traži logičko zaključivanje.
Sretno svima koji će na dekanski!